Starałem się zapisywać podczas koncertu kolejność utworów, żeby można było zapamiętać mniej więcej, jaki był set:
Wielkie dzięki za to!
Jest to w pewnym sensie pionierska sprawa, bowiem wcześniejsze koncerty według setlist.fm były całkiem inne i krakowski koncert można potraktować jako nowy rozdział czy nawet nową trasę, tak że bardzo dobrze, że ktoś o to zadbał.
Wczoraj w Holandii nie było
Rockstar For A Day i ironowego
Wasted Years, ale za to były zagrane skrawki
Aces High,
Run to the Hills,
Detroit Rock City i
2 Minutes to Midnight oraz w całości
Estranged. My w Krakowie mieliśmy za to
Used To Love Her.
Fragmencik
Used To Love Her, jak już wspominałeś, był też na rozgrzewce przed
Abnormal, podobnie jak początek z
Mean Street Van Halen oraz jeszcze jakaś nie znana mi śmieszna melodyjka (jest to na półgodzinnym filmiku na youtubie) Potem Ron robił sobie pobudkę bijąc się w policzek
W środku koncertu, nie pamiętam pomiędzy którymi piosenkami, o czym chyba nikt jeszcze nie wspominał, był jeszcze fragment
Stand Up And Shout z repertuaru Dio, a było to tak, że jeden gość, obok mnie pod sceną, coś tam próbował Bumblefootowi podkrzyknąć, ale Ron wyłapał tylko słówko "power" i stąd się wzięło właśnie
You've got desire So let it out You've got the power Stand up and shout! no i ten riff
Po opuszczeniu Lizard Kinga udaliśmy się odprowadzić Martę, Kubię i Klaudię, a później do Maka. W Maku siedzieliśmy do zamknięcia lokalu, później dworzec i szukanie sposobu na dotarcie na dworzec autobusowy, na którym pojawiliśmy się na jakieś 10 minut przed odjazdem naszego autobusu, chociaż panikowałem już, że nie zdążymy :p
Wydaje mi się, że Was widziałem w Maku, a pewne dziewczyny mi nawet pomachały
, potem udałem się na dworzec PKS, którego tzw. "nocna poczekalnia" to jakaś parodia. W tym wszystkim, dobrze, że nie ma jeszcze zimy.
Masz może więcej nagrań z koncertu ? Miałem wrażenie, że tam co chwilę ktoś nagrywał, robił zdjęcia, a materiałów jest strasznie mało... szkoda trochę.
Coś jeszcze powinno się nadać do upublicznienia, więc wkrótce coś pewnie jeszcze wrzucę