Autor Wątek: Axl u Jimmy'ego Kimmela  (Przeczytany 11958 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
Odp: Axl u Jimmy'ego Kimmela
« Odpowiedź #60 dnia: Października 27, 2012, 11:04:10 pm »
0
"They're living fast and they die young' a pod spodem "See them now"
To chyba dziwne skoro "umarli młodo" i zapraszają na swój koncert ;)
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #61 dnia: Października 27, 2012, 11:06:56 pm »
0
A tam nie było "They'll die young"? :D

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #62 dnia: Października 27, 2012, 11:07:36 pm »
0
A szczerze powiedziawszy nie zwróciłam uwagi i dlatego odebrałam to tak jak napisałam ;)

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #63 dnia: Października 27, 2012, 11:15:48 pm »
0
Sprawdziłem i faktycznie jest "They'll die young" - dla nieobcykanych w angielskim "Umrą młodo" :P

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #64 dnia: Października 27, 2012, 11:19:40 pm »
0
Okej, mój błąd, nie zarejestrowałam tam "will" albo zarejestrowałam ale wyparłam ze świadomości, żeby wydawało mi się to śmieszniejsze :P

Offline Borshoock

• Reckless Life
  • **
  • You Could Be Mine
  • Respect: +36
« Odpowiedź #65 dnia: Października 28, 2012, 01:50:22 am »
0
Hahah też Was bawi to że Disney rości sobie prawa autorskie do tego wywiadu ? :D Zorientowali się że oglądamy Myszkę Miki bez ich zgody xD

Co do napisu wydaje mi się że zabawna część polega na tym że generalnie wszyscy żyją i zdziadziali już nawet czyli nie wprowadzili w życie (przepraszam za tą grę słowną) swoich obietnic o rychłej śmierci :D Mi się podoba ten napis "Punktualność to zabójca czasu" :D Nie wiem, może ze mną coś nie tak, ale uwielbiam się śmiać z tego jak stałem jak idiota na płycie w Rybniku prawie 2h xD
« Ostatnia zmiana: Października 28, 2012, 02:12:02 am wysłana przez Borshoock »

Offline Platypus

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +124
« Odpowiedź #66 dnia: Października 28, 2012, 02:29:08 pm »
0
szkoda, że Axl nie udzielił jakiegoś poważnego, treściwego wywiadu, no ale skoro zrobił to po raz pierwszy od 20 lat to i z tego trzeba się cieszyć.
« Ostatnia zmiana: Października 28, 2012, 03:20:12 pm wysłana przez Zqyx »

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
  • Respect: +866
« Odpowiedź #67 dnia: Października 28, 2012, 04:55:00 pm »
+1
eetam... wywiad śmieszny, na luzie, ale nawet ja, który niezbyt interesuje się New GN'R spodziewałem się chociaż cienia obietnicy co do płyty itp.
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline Erin60262

• Reckless Life
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: Października 28, 2012, 08:26:59 pm »
0
'Żyją szybko, umrą młodo. Zobaczcie ich teraz" - przyjrzałam się raz jeszcze, tak chyba ma brzmieć ten napis (they're, nie there ;p). Już wszystko jasne, dzięki :)

Offline nada.jonna

• Paradise City
  • Respect: +169
« Odpowiedź #69 dnia: Listopada 18, 2012, 11:01:56 pm »
+3
12 rzeczy, które widzowie dowiedzieli się o Axlu Rose z wywiadu dla Jimmiego Kimmela (środa, 24 październik 2012r.)
1. Nocna kreacja Axla Rose – szyk gwiazdy rocka i akcenty Hulka Hogana.
Podczas wywiadu z Kimmelem Rose miał starannie wyszczotkowane, obcięte do ramion blond włosy, włożył białą elegancką koszulę w pionowe paski z rękawami wywiniętymi na czarną sztruksową marynarkę,  wiele pierścieni, bransolet i wisiorów włącznie z krucyfiksem, czarny kapelusz z wysadzaną, błyszczącą taśmą i skórzane buty. I podkowiaste wąsy.
2. Dlaczego udzielił wywiadu? Proste pytanie.
“Zostałem o to poproszony a Ty chciałeś abym przyszedł” powiedział Rose Kimmelowi.
3. Axl UŻYWA Twittera.
Na początku zażartował o Gunsowym Twitterze mówiąc „Mamy taki?” ale zapytany czy angażuje się w dodawanie postów na Twitterze odpowiedział „Tak, czasami”.
4. Nie oczekujcie od Axla Rose głosowania w tegorocznych wyborach – chociaż posiada on swoje poglądy polityczne.
Kimmel przeczytał Rosowi kilka pytań od fanów z Twittera. Jedno z nich od rabott brzmiało: „Na kogo zamierzasz głosować?”
„Tak na prawdę nigdy nie głosowałem” powiedział Rose. „Cóż, jestem w Kalifornii, a to zwykle oznacza Demokrację, i zwykle w tym kierunku jestem przychylny. (It's not like, 'Let them do it,' it's usually going, for the presidential stuff, it's usually such a landslide anyway.")
“To mogłaby być całkiem niezła „“Rock the Vote” kampania” zażartował Kimmel.
“Nie pomagam. Mógłbym głosować na Demokrację, zagłosowałbym na Obamę” (w wywiadzie było „I would lean Democratic, I would lean Obama” czyli „mógłbym być skłonny głosować na Demokrację/Obamę” ale to chyba gorzej brzmi) powiedział Rose dodając: „Bałem się tego pytania”
5. A tutaj obowiązkowy „Oh, kurde!” moment.
Inny użytkownik Twittera, Maggiemae pyta: “Hej Axl, jeśli mógłbyś cofnąć się w czasie to który rok byś wybrał??”
“Hmmm. To byłoby gdzieś w ciągu ostatnich pięciu lub sześciu lat” odpowiedział Rose dodając: „Teraz mam trochę więcej zabawy”
Guns N’Roses rośli w sławę w 1980 roku z hitami takimi jak „Welcome to the Jungle”, „Paradise City” czy „Sweet Child O’ Mine” a później balladami „November Rain” i „Don’t Cry”.
Później gitarzysta Slash i inni członkowie odeszli w czasie waśni z Axlem. Jakieś 15 lat później, w Kwietniu, odrzucił zaproszenie dołączenia do pierwotnego składu zespołu kiedy występowali w Rock and Roll Hall of Fame.
Sześć lat później Rose był już w trakcie występowania i nagrywania z nowym składem Guns N’Roses i zespół pracował również nad kilkoma utworami do albumu ”Chinese Democracy”, który został wydany w 2008 roku. W rezultacie milion kopii zostało sprzedanych w Stanach Zjednoczonych.
Dla porównania, co najmniej 18 milionów kopii albumu „Appetite For Destruction” zostało sprzedanych podczas gdy w 1991 album „Use Your Illusion” – część I i II – sprzedały się w 7 milionach kopii każdy.
Zespół kontynuuje nagrywanie muzyki i trasę koncertową. (Guns N' Roses is set to begin a 12-date residency at the Hard Rock Hotel in Las Vegas on October 31.)
Podczas wywiadu z Kimmelem Rose przedstawił członków obecnego zespołu, który obejmuje jednego muzyka ze starego składu – klawiszowca Dizzy Reed. Innymi są gitarzysta Ron „Bumblefoot” Thal, DJ Ashba i Richard Fortus, basista Tommy Stinson, perkusista Frank Ferrer i klawiszowiec Chris Pitman.
“I który z nich wyleci pierwszy?” zażartował Kimmel.
„Prawdopodobnie Pitman” powiedział Rose uśmiechając się.
6. Guns N’Roses pracuje nad problemem z punktualnością.
Rose i jego zespół mają reputację spóźniania się na własne koncerty. W niektórych przypadkach nawet się na nich nie pojawili.
W 2002 roku “nowi” Guns N’Roses odbywali trasę koncertową po Północnej Ameryce – pierwszą od 1993 roku – ale Rose był „no-show” (trudno mi to trafnie przetłumaczyć, chyba każdy skojarzy fakty i dobierze dobry przymiotnik) na koncercie otwierającym trasę w Vancouver, przez co wywołał zamieszki.
W 2010 Rose rozgniewał tysiące fanów na koncercie Gunsów w Irlandii wychodząc na scenę spóźniony blisko o godzinę i schodząc z niej po tym jak kilka osób z tłumu cisnęło butelkami i inne przedmiotami w członków zespołu.
Podczas wywiadu w “Jimmy Kimmel na żywo!”, Kimmel pokazał publiczności obiekt, który, jak powiedział Rose, zawiesił w swoim domu – obramowane zdjęcie z cytatem Oscara Wilde – „Punktualność jest złodziejem czasu” (oryginał „Punctuality is the thief of time”), który pochodzi z noweli „The Picture of Dorian Gray” z 1891 roku.
“O jakiej porze zjawicie się i o jakiej porze NA PRAWDĘ zjawicie się w Las Vegas?” zapytał Axla Kimmel w odniesieniu do rezydencji hotelowych Hard Rock.
“Prawdopodobnie serio zjawimy się mniej więcej w tym czasie w jakim przypuszczamy się zjawić” odpowiedział Rose dodając żartobliwie: „Dopóki będę wiedział jaki to czas. Albo dopóki jest to kwestia uzgodnienia. Ale jak na razie poprawiliśmy się z tym [z punktualnością].
7. Czuje się głupio na scenie kiedy nie musi śpiewać.
Użytkownik Twittera sean n jackie slater pyta: „Zawsze zastanawiam się czemu za każdym razem w czasie piosenki Axl ucieka za scenę”
„Cóż, nie lubię stać na scenie w czasie solówek” odpowiedział Kimmelowi Axl „Czuje się jak idiota stojąc tam gdzieś z boku. Tak to wygląda. Zmieniam ubrania i sprawdzam czy wszystko gra, dowiaduje się co mamy robić w następnej piosence.”
8. Pracował jako menadżer w sklepie z video zanim Guns N’Roses stało się popularne – i sprawował nepotyzm.
Rose powiedział Kimmelowi, ze przeprowadził się do Los Angeles w wieku 19 lat a dostał się tam autostopem. Zanim jego zespół zyskał sławę grał z innymi zespołami włącznie z takim, do którego należał  były członek Guns N’Roses Izzy Stradlin, i pracował w Hollywoodzkim sklepie Tower Video, teraz zamkniętym.
“Zostałem menadżerem na bardzo krótki okres czasu” powiedział Rose „Pozwalałem wszystkim pić piwo po pracy. Zatrudniłem też wszystkich, zatrudniłem ludzi ostatnich do tej roboty, zatrudniłem moich wszystkich przyjaciół. Przez chwilę mieliśmy trochę fajnego czasu.”
9. Jego ulubieni artyści i muzycy to między innymi Queen, Elton John i Neil Young.
Guns N’ Roses niedawno brało udział z Neil Youngiem w wydarzeniu charytatywnym – Bridge School Benefit Mountain View, California.
“Wspaniale było go spotkać. Wyszedł na scenę i wykonał z nami utwór, zawsze lubiłem jego piosenkę ‘Don’t Let It Bring You Down” a on zgodził się się zaśpiewać ją z nami a kiedy wychodzi śpiewać jest potęgą. To było po prostu zdumiewające.” Powiedział Rose dodając: „Plus, on jest prawdziwym towarem i tak silnym”.
Kimmel zapytał go o piosenkarzy jakich lubił słuchać jako dziecko.
“Moim ulubionym zespołem był Queen i Sweet i podobne do nich ale słuchałem Beatlesów i Stonsów i wszystkiego czego mogłem” powiedział Rose. „Dorastałem na Elvisie. Elton John był prawdopodobnie moim ulubionym lub jednym z ulubionych a z zespołów był to Queen, więc Elton i Queen, a teksty Berniego Taupina są wciąż moimi ulubionymi.”
W 1992 roku Guns N’Roses wystąpili na koncercie oddającym hołd wokaliście Queen Freddiemu Mercuremu, który zmarł zaledwie pięć miesięcy wcześniej. John w duecie z Rosem wykonał klasyk i hymn Queen „Bohemia Rhapsody”, ikona popu i piosenkarz rockowy wykonali też wspólnie „November Rain” z Guns N’Roses w 1992 roku na MTV Video Music Awards.
10. KOCHA Halloween.
Przypadkowo Guns N’Roses rozpoczną swoją rezydenturę w Las Vegas w dzień corocznego urlopu (Coincidentally, Guns N' Roses will begin its Las Vegas residency on the day of the annual holiday). Rose powiedział Kimmelowi: „Kocham Halloween”, i że przebiera się „czasami”.
„Raz byłem olbrzymią kolbą kukurydzy” powiedział. „Mamy takie powiedzonko w Guns N’Roses – kiedy ktoś dostanie ochrzan musi wziąć kukurydzę ?? (when somebody's going to get yelled at, they're going to get the corn). Dlatego któregoś roku byłem kukurydzą.”
11. …i lubi robić zamieszanie wśród rodziców dzieciaków od „Cukierek albo Psikus”.
Kimmel pokazał widzom obrazek przedstawiający pomarańczowe, udekorowane drzewko podobne do świątecznej choinki.
“To jedna z najbardziej złych rzeczy, które kiedykolwiek zrobiłem. Ponieważ mamy te Halloweenowe imprezy postanowiłem ‘Dawajcie, miejmy też Halloweenowe drzewko’” powiedział Rose. „Więc zrobiliśmy drzewko, umieściliśmy prezenty, rodziny przychodziły ze swoimi małymi dziećmi a one stawały [Axl naśladuje wpatrujące się dzieciaki] i wtedy ja na to ‘Łał, nie macie drzewka Halloweenowego?’ a one na to ‘Nie…’ I wtedy dawałem im prezenty.”
“Ich rodzice telefonowali do mnie przez jakieś trzy miesiące – Ty sk... synu” – zażartował. „Było po prostu bardzo zabawnie mieć takie drzewko, z powodu ich małych buziek… i tego jak szarpali rodziców – ‘Dlaczego oni to mają?””.
12. O warkoczykach…
Inny użytkownik Twittera Ah…b zapytał Rosa czy ubolewa z powodu warkoczyków, które kiedyś nosił. Był bardzo wyśmiewany kiedy pokazał się z nimi w 2002 roku na MTV Video Music Awards.
„Nie, nie” odpowiedział Rose.

(za wszystkie błędy przepraszam)
« Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2012, 11:07:45 pm wysłana przez nada.jonna »

Offline Erin60262

• Reckless Life
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: Listopada 20, 2012, 11:19:55 pm »
0
ooo, dzięki wielkie :)

Offline Rose25