Gitarzysta Guns N’ Roses Ron „Bumblefoot” Thal twierdzi, że zespół powinien zapomnieć o robieniu nowego albumu i wypuścić jeden kawałek.
W szerokim wywiadzie dla Hot Metal, Thal obwinia Rock N’Roll Hall of Fame za nieobecność wokalisty Axla Rose’a na wprowadzeniu GNR, zaprzecza zarzutom wobec GNR , mówiącym o playbacku podczas ostatniej trasy australijskiej oraz wyjaśnia co stało się podczas finalnego show Gunsów w grudniu.
Członkowie Guns N’Roses rozmawiali na temat tegorocznej pracy nad kontynuacją trwającego od 2008 roku Chinese Democracy.
„Trwały rozmowy między nami o kolejnym albumie, nad tym co zamierzamy robić i kiedy się za to zabierzemy” Powiedział Ron „Ale wiesz, życie zawsze staje na drodze. Wszystko staje na drodze. Ciężko jest pędząc skupić się i zrobić wszystko co trzeba. Ciężko jest odłożyć wszystko na bok i stworzyć cały album. Osobiście, nie chcę tego robić. Chciałbym tylko nagrać piosenkę. Stwórzmy kawałek, miejmy kawałek, potem stwórzmy kolejny kawałek i miejmy kolejny. Łatwiej to zrobić. Spójrz, czekanie aż płyta będzie gotowa to za dużo. Nie mogę tego sobie zrobić. Jeśli będę czekał na skończenie albumu, to nadal nie będzie zrobione, a album się nie ukaże. Kiedy dużo koncertujesz i wiele innych rzeczy się dzieje, nie podejmuj się zrobienia 14 kawałków. Zrób jeden, potem drugi, i kolejny, i kolejny, później złóż wszystko razem i wydaj.”
Odnośnie odmówienia pojawienia się Axla na wprowadzeniu GNR do Rock N’Roll Hall Of Fame (14.04.2012) Bumblefoot powiedział: „Szczerze, próbowaliśmy dogadać się z Hall of Fame żeby wymyślić coś, ale ustalili, że albo ich sposób, albo żaden. Ani drgnęli, i próbowali wymusić sytuację, która nie była dobra dla nikogo. Chcielśmy żeby było dobrze dla wszystkich… Nie było tam wielu ludzi, którzy być powinni. Nie było Deep Purple. To jest k***a parodia.”
Kiedy Guns N’Roses grało w Townsvile 1 grudnia 2010 roku, poszła międzynarodowa pogłoska, że Rose został „złapany” śpiewaniu z playbacku (fachowy termin: „synchronizacja ruchu warg”) przez lokalną telewizję.
Thal kategorycznie odrzuca to. „Zapewniam Cię, wszystko co Axl śpiewa jest prawdziwe, wszystko co ja gram jest prawdziwe, wszystko co śpiewam jest prawdziwe. Zaufaj mi, spi***oliliśmy już wystarczająco żebyś wiedział, że to jest naprawdę.” Jedną z części tej i innych nocy były spóźnienia. Kiedy gitarzysta DJ Ashba niedawno powiedział, że to przez „takielunek” Gunsów, Ron powiedział tylko: „Wiesz co? Kiedy Wy czekacie, my też czekamy. Nie chcę czekać trzech pie***lonych godzin żeby wejść na scenę. Chcę dać Wam show i chcę byście byli szczęśliwi. Ale wiesz, to poza moją kontrolą.”
W końcu Bumblefoot wypowiedział się na temat zachowania Stinsona w Indiach podczas wykonywania ‘Nice Boys Don’t Play Rock N’ Roll” (Rose Tatoo). „Nice Boys w Gurgaon 12 grudnia zostało wykonane przypadkiem. To nie było tak. Ukłoniliśmy się i schodząc ze sceny Tommy wpadł na pomysł: „Zróbmy coś więcej!”. Nasza ekipa już nas pakowała i zamykała wszystko. Najpierw trzeba było rozłożyć wszystko na nowo, ale, że część tego g*wna była daleko, zaczęliśmy grać wpół przygotowani, to było jak: ‘wiecie co? ***** to.’ Część tego g*wna nie chciała odpalić, więc przepięliśmy kable, ekipa oszalała próbując ogarnąć to wszystko. Kolejny ciekawy moment w historii tego zespołu.”
The Angeles miało supportować Guns N’Roses podczas nadchodzącej trasy w Australii, ale zamiast nich wystąpi Rose Tattoo, ponieważ u wokalisty The Angels, Doca Neesona wykryto nowotwór mózgu. Wysyłając wiadomości do Neesona, Bumblefoot stwierdził: „Tylko pozytywne myśli. To przyszło znikąd, uderzyło wszystkich. Każdy życzy mu wszystkiego dobrego, zdrowia, komfortu i poradzenia sobie z tym tak mocno jak tylko się da. Oraz pozostania optymistą.”
źródło:
http://www.hotmetalonline.com/2013/02/07/bumblefoot-guns-nroses-should-release-one-song-at-a-time/