Autor Wątek: Bumblefoot: "Nie mamy nawet wspólnego zdjęcia zespołu!"  (Przeczytany 23314 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Odp: Bumblefoot: "Nie mamy nawet wspólnego zdjęcia zespołu!"
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 09, 2011, 06:01:46 pm »
0
Ja wiem,że w Polsce promocja źle się kojarzy,bo tu co drugi jest znany z tego,że jest znany. Ale bez przesady :) Przeca nie wymagam od Gunsów cudów,nie wymagam show pt. szukamy nowego gitarzysty,nie chcę,żeby wyskakiwali z tortów,żeby namawiali w reklamach do założenia konta gdzieś tam,albo informowali o
promocjach w Tesco  :o

Chciałbym mieć np. możliwość kupna kalendarza z obecnym składem,chciałbym zobaczyć teledysk z udziałem obecnego składu,kupić koncertowe dvd. Tego typu rzeczy. Naprawdę to jest coś niemożliwego? :) Przeca nie wymagam od Gunsów cotygodniowego pojawiania się w Late Night Show z kimś tam. Pojawią się,fajnie,nie,to nie. Chciałbym po prostu,żeby zaistnieli medialnie jako zespół. Ale jeśli im nie zależy to trudno. Tyle,że w ten sposób masa ludzi będzie wiecznie kojarzyła Gunsów z czasem AFD lub UYI,a następne skojarzenie to 100 lat pracy nad "kiepską" CHD. Do tego w Polsce jeszcze skojarzenie z Axlem,jako tym,który powiedział wiadomo co... Fajnie.
Może za bardzo pamiętam tamten czas,kiedy Gunsi byli wszędzie i dlatego mi tego brakuje.Może wielu forumowiczów nigdy tego nie doświadczyło,więc nie wie,jak się wtedy człowiek czuł będąc fanem Gunsów. Tęsknię za tym.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1540
« Odpowiedź #46 dnia: Marca 09, 2011, 06:34:25 pm »
0
A co mają powiedzieć fani R.E.M., które zapowiedziało, że nie będzie promować swojej ostatniej płyty trasą koncertową, bo ta metoda w dzisiejszych czasach już się nie sprawdza?  :P

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 09, 2011, 06:45:53 pm »
0
To jest trochę argument z gatunku tych - a wy w Stanach bijecie Murzynów ( jeśli wiesz o co mi chodzi ;) )  :P

Izzy też w trasy nie jeździ od lat,ale co z tego ? ;) Chciałbym zdjęcie nowego składu :) Nie z koncertu. To niemożliwe ? :)
Zaczynam się czuć trochę jak trędowaty, w sensie takim,że wydaje się,jakby nikt inny nie chciał zdjęcia,nie chciał teledysku...a może nawet nie chciał nowej płyty(to ostatnio to akurat nieprawda,wiem doskonale :D);)  
« Ostatnia zmiana: Marca 09, 2011, 06:49:45 pm wysłana przez Zqyx »

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 09, 2011, 06:49:46 pm »
0
A brak promocji u Izzy'ego Ci nie przeszkadza? Jak wiesz nie interesuję się za bardzo projektami solowymi byłych członków Guns N' Roses, ale wydaje mi się, że on też się nie promuje, a fanom to nie przeszkadza.  ;)

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #49 dnia: Marca 09, 2011, 06:54:05 pm »
0
Nie przeszkadza. Ale to dlatego,że Izzy w sumie nie był na pierwszym planie.Nawet zapytany,czy chce coś dodać powiedział : Nie,więc zmuszanie Izzy'ego do promocji płyty,do trasy,to byłoby trochę jak wyrywanie zęba. W przypadku Gunsów było inaczej,bo zespół był inny,ale może właśnie dlatego tak mi brakuje tego szumu wokół nich. Pozytywnego szumu.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #50 dnia: Marca 09, 2011, 06:58:58 pm »
0
No, ale czasy się zmieniają... O ile sobie przypominam, to w latach 90-93 jeśli pojawiały się wywiady z którymś z Gunsów, to był to raczej Slash, albo Duff. Czasem był to Matt lub Gilby. Ich już w zespole nie ma, więc i medialność spadła. Teraz takie role w zespole pełnią Ron i DJ. Widocznie tak ma być, że Axl nie chce się pokazywać. Cieszmy się, że w ogóle ktoś z zespołu od czasu do czasu coś powie. ;)

Offline dziekanka

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: 0
« Odpowiedź #51 dnia: Marca 09, 2011, 08:28:24 pm »
0
drodzy dyskutanci, ustalcie może - albo jest godzina zero, i wtedy wywiadowany słuszność ma, że próbuje się tłumaczyć, albo nie ma godziny zero, i wtedy wywiadowany gada te głupoty tak trochę od rzeczy. Nie, żebym była jakoś specjalnie przywiązana do idei punktualnego co do minuty wyjścia na scenę. Ale jak czytam, jak to wszystko się sprzysięga przeciw biedactwom, i kierowca drogę gubi z hotelu, i technicy muszą scenę przygotować, i w ogóle to się nie da, to nawet mi się śmiać nie chce specjalnie. Przecież to brednie są. Jedno, to się spóźniać, drugie - wygadywać takie głupoty. Mógłby powiedzieć, że mają punktualność w dupie, a nie obrażać czytelników, traktując ich jak idiotów.
Another day in our room
Another day in Hell
Another day on the front lines

Offline Nata

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Respect: +203
« Odpowiedź #52 dnia: Marca 09, 2011, 08:32:19 pm »
0
Jedno, to się spóźniać, drugie - wygadywać takie głupoty. Mógłby powiedzieć, że mają punktualność w dupie, a nie obrażać czytelników, traktując ich jak idiotów.

+1

no i dobrze mowisz,  tez tak uwazam ;)

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #53 dnia: Marca 09, 2011, 08:53:34 pm »
0
Pracowałem przy kilku wydarzeniach muzycznych i sportowych...i ogarnięcie aby wszystko było na czas i tak jak ma być nie jest proste i szybkie...a to że kierowcy się gubią, stłuczki, zapominają wyjechać po dane osoby czy coś...norma że takie akcje się zdarzają ;]
Btw. przygotowanie sceny + nagłośnienia w klubie jest czasochłonne przy jednym zespole a co dopiero przy kilku na wielkiej scenie + światła + pyro + telebimy itd...

Nie oszukujmy się, wokaliści mają ciężką prace. Należy mieć na uwadze, że nikt prosto z hotelu "z marszu" nie zagra koncertu...mając trasę składającą się z 20 i więcej koncertów...
Im człowiek starszy tym bardziej musi się przyłożyć i dopilnować wszystkiego skrupulatnie bo mały błąd/pośpiech i reszta trasy się nie odbędzie. Mam na myśli rozgrzewkę wokalu "rozśpiewanie" itd. ale również rozgrzewkę fitness ;)

Wiadomo, że są pewnie sytuacje gdy wina leży bardziej po stronie organizatorów/ekipy technicznej...a czasami po stronie zespołu...a jakie są to proporcje to się nie dowiemy ;) Więc należy przyjąć, iż prawda leży po środku.

Offline Nata

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Respect: +203
« Odpowiedź #54 dnia: Marca 09, 2011, 09:34:29 pm »
0
ojjjjjj, mnie takie tlumaczenia nie przekonuja. rozumiem ze Axl musi sie rozgrzac "rozspiewac" zrozumiala sprawa. szofer tez moze sie raz lub dwa zgubic, oczywiscie.
ale Kochani, on to wszystko moze robic duzo wczesniej. moze wczesniej przyjezdzac na miejsca koncertu, generalnie dorosle "normalne" osoby potrafia organizowac sobie wszystko punktualnie. dlatego  nie wierze w jakiekolwiek tlumaczenia.
nigdy bym nie pomyslala ze bede dyskutowac na temat punktualnosci axla, ogolnie ja mam to wszystko w d.... ile by nie czekac na niego to bede czekac, ale tu nie o to chodzi.
chodzi o to co napisala dziekanka. niech nas nie traktuja jak idotow, ja bardziej zrozumiem, ze ktos ma wlasnie punktualnosc gdzies. ja i tak uwazam, ze show zaczyna sie wtedy kiedy on zaczyna spiewac i tyle, niewazne kiedy.

Offline dziekanka

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: 0
« Odpowiedź #55 dnia: Marca 10, 2011, 02:25:08 am »
0
o, to to. Punktualne przyjście do pracy nie przekracza możliwości przeciętnie ogarniętego człowieka. Im więcej techniki, tym więcej się może spieprzyć - oczywiście. Ale od tego zatrudnia się specjalistów, żeby owe spieprzenia zminimalizować. Czas potrzebny na ustawienie wszystkiego daje się wyliczyć, bo czynności są do wykonania z grubsza te same. Czas potrzebny na przygotowanie - również. Czas potrzebny na dojazd - także. A jak mamy wątpliwości, to wychodzimy pół godziny wcześniej. I tak dalej i tak dalej. Co więcej, jak pisałam wyżej, zdarzają się zespoły, które są w stanie zatrudnić ludzi, którzy to ogarniają - Mój Ulubiony Niemiecki Zespół wychodzi pół godziny po supporcie. Punktualnie. Ze wszystkimi zabawkami, które wozi za Moim Ulubionym Niemieckim Zespołem kilkanaście tirów. Można? Można.
krelke, przecież wywiadowany nieszczęśnik się tłumaczy. Tłu-ma-czy. I mówi o swoim wkurzeniu. Najwyraźniej też nie jest przeszczęśliwy z tego powodu. Co skądinąd rozumiem, bo ile można siedzieć w pełnej gotowości  i czekać na objawienie Kierownika, co przez 25 lat kariery scenicznej nie dowiedział się, do czego służy zegarek?
Więc chociaż mogliby nie gadać głupot.
Another day in our room
Another day in Hell
Another day on the front lines

Solidus

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Marca 10, 2011, 08:07:10 am »
0
Pracowałem przy kilku wydarzeniach muzycznych i sportowych...i ogarnięcie aby wszystko było na czas i tak jak ma być nie jest proste i szybkie...a to że kierowcy się gubią, stłuczki, zapominają wyjechać po dane osoby czy coś...norma że takie akcje się zdarzają ;]
Btw. przygotowanie sceny + nagłośnienia w klubie jest czasochłonne przy jednym zespole a co dopiero przy kilku na wielkiej scenie + światła + pyro + telebimy itd...

A co to czekającą osobę obchodzi? Płacę - wymagam.

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #57 dnia: Marca 10, 2011, 08:36:33 am »
0
Ale jak czytam, jak to wszystko się sprzysięga przeciw biedactwom, i kierowca drogę gubi z hotelu, i technicy muszą scenę przygotować, i w ogóle to się nie da, to nawet mi się śmiać nie chce specjalnie.

Biednym Gunsom po prostu zawsze wiatr w oczy,inny na ich miejscu już dawno by się poddał,a oni dzielnie odbierają miliony za trasy koncertowe  :D
Co do przygotowań - inna skala,ale jednak - ciężarowiec wychodzący do sztangi wchodzi odpowiednio wcześniej do sali rozgrzewkowej,bo wie,że gdy podczas zawodów zostanie wywołany to ma chwilę na podejście do ciężaru,a jak nie podejdzie,to odpada. Proste? Proste. I ludzie nie obchodzi to,czy w danym momencie chce mu się siku,czy coś go swędzi,czy leci fajny program w tv - ma podejść do sztangi i zrobić swoje. Podobnie z muzykami. Jeśli Axl wie,że musi wyjść wcześniej,żeby poćwiczyć głos,to czemu tego nie robi? Ja wiem,że woli nastrój rodem z Koloseum,gdy wchodzi,ale niech się potem nie rzuca,że jeden idiota z drugim rzucają butelkami,bo sam poniekąd ten stan wywołał,choć nie zawsze osobiście.

Można powiedzieć,że to rockn'roll i spóźnienia są tego częścią,ale czy jest inny zespół,który spóźnia się tak często i na taką skalę ? Czy jest inny zespół,którego pojawienie się o czasie na scenie powoduje niesamowite zdziwienie? :) Z tego,co mówi Ron wynika,że on też się niecierpliwi,pewnie nie tylko on. Między innymi przez notoryczne spóźnianie się nie ma już w zespole Stradlina. Kto jeszcze odejdzie? Możemy sobie mówić,że to taka specyfika Gunsów i ok. Ale inaczej to wygląda z perspektywy ludzi czekających godzinami na koncert,zastanawiających się,czy w ogóle się odbędzie.
Cieszmy się, że w ogóle ktoś z zespołu od czasu do czasu coś powie. ;)

Idąc tym tropem : Cieszmy się,że w ogóle istnieją,cieszmy się,że wydali płytę,cieszmy się,że grają koncerty. Zgadza się.

No i owszem,cieszę się.Cieszę się,że jest twitter,facebook,bo cisza jeśli chodzi o Gunsów,której doświadczaliśmy tu np. w 2005 roku byłaby teraz czymś nie do zniesienia. Z drugiej strony apetyt rośnie. Muzyk jest gwiazdą,ale nikt nie będzie gwiazdą bez fanów.To tak,jakby aktor chciał być gwiazdą wypinając się na branżę filmową ( Jeden to ostatnio próbuje robić,zobaczymy,jak skończy ;) )To,że Gunsi nagrają piosenkę,płytę,ruszą w trasę - to ich praca,zobowiązanie,coś za co dostają ( od nas też,a jak) ciężko zarobione pieniądze. Jasne,że najpierw musi być produkt,żeby zdobył klienta,więc najpierw musi być muzyk,żeby zdobył fana.Ale potrzebują siebie nawzajem. Jeśli tak,to chciałbym,żeby polityka informacyjna w Gunsach była lepsza. Bo póki co o większości wydarzeń związanych z Gunsami nie dowiadujemy się od zespołu tylko właśnie od kolesi typu MSL,czy inny Mysteron,choć ten akurat od dłuższego czasu milczy. Polityka informacyjna Gunsów po prostu przez większość czasu leży i kwiczy. Można akceptować ten stan i mówić,że tak już jest.I chyba większość fanów tak robi,żeby się nie denerwować.

Proszę nie odsyłać mnie na forum Lady Gagi i.t.d,bo nie o to chodzi. ( Tak mówię,na wszelki wypadek :P )
« Ostatnia zmiana: Marca 10, 2011, 09:34:00 am wysłana przez Zqyx »

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1243
« Odpowiedź #58 dnia: Marca 10, 2011, 02:06:48 pm »
0
Odsyłam do forum Lady Gagi.

A tak na serio: jeśli idziesz na koncert GNR to licz się z tym, że będziesz czekał 2 godziny. Jeśli ci to nie odpowiada, nie idź.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #59 dnia: Marca 10, 2011, 02:07:35 pm »
0
Ale uważasz, że to czekanie jest OK? Ja się mogę z tym liczyć ale niekoniecznie musi mi się to podobać

Fortus o NITLT i nie tylko [fortus] [gunsnroses]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 2658
Ostatnia wiadomość Czerwca 16, 2019, 07:22:09 pm
wysłana przez Ivellios