Autor Wątek: Bumblefoot: "Nie da się zadowolić wszystkich"  (Przeczytany 3535 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2361
Bumblefoot: "Nie da się zadowolić wszystkich"
« dnia: Kwietnia 03, 2013, 03:10:22 pm »
0
photo: Kat Benzova

Ron „Bumblefoot” Thal udzielił wywiadu brazylijskiemu portalowi Música e Cinema.

Leonardo Caprara: Ron, jakie są Twoje oczekiwania dotyczące tego roku, planujesz coś solo?
Bumblefoot: GNR ma zaplanowanych kilka koncertów w USA, poza tym mam w planach więcej akustycznych koncertów z Tony’m Harnell’em - nasz album ukaże się już wkrótce.  Razem z Chrisem Pitman’em i Frankiem Ferrer’em mamy zespół o nazwie Blowout, gramy muzykę elektroniczną wymieszaną z klasycznym rockiem, gitarą i perkusją na żywo. Chciałbym zrobić kolejne warsztaty gry na gitarze, a także nagrać nową muzykę instrumentalnie.

LC: Co planujecie z Guns N’ Roses na ten rok?
Bumblefoot: Mamy w planach kilka koncertów w USA i tylko to zostało do tej pory potwierdzone.

LC: Jakie emocje i uczucia towarzyszyły Ci, gdy dołączyłeś do Guns N’ Roses?
Bumblefoot: Okoliczności były dziwne. Bardzo dziwne. Ale uczucia bardzo normalne, robię to, co kocham

LC: Kto zaproponował Ci dołączenie do zespołu i jak to wyglądało?
Bumblefoot: Rozmowy zaczęły się w 2004 roku, ale dopiero w 2006, gdy GNR wyruszało w trasę, dołączyłem do zespołu

LC: Jak myślisz, dlaczego niektórzy fani nie akceptują „Chinese Democracy”?
Bumblefoot: Nie da się zadowolić wszystkich

LC: Wiem, że to pytanie stało się już nudne, ale czy istnieje szansa na nowy album GNR? Jeśli tak, to czy będzie podobny do „Chinese Democracy” lub któregokolwiek z dotychczasowych krążków zespołu?
Bumblefoot:Wszystko jest możliwe. Ja jestem gotowy w każdej chwili.

LC: Jak rozpoczęła się Twoja kariera? Liczyłeś, że tyle osiągniesz?
Bumblefoot: W wieku 6 lat usłyszałem album KISS Alive!”. Już mając 5 lat wiedziałem, że chcę być muzykiem. Niedługo potem zacząłem uczyć się muzyki i gry na gitarze, pisać piosenki, zakładać zespół, grać koncerty, nagrywać dema i nigdy już nie przestałem...

LC: Jakie są Twoje największe muzyczne inspiracje?
Bumblefoot: Classic rock, rock lat 60., punk, old-school’owy metal, rock progresywny... ach... mógłbym wymienić z 1000 zespołów... Poza tym lubię jazz, muzykę klasyczną i wiele innych stylów z różnych części świata

LC: Wymień 3 ulubionych wokalistów
Bumblefoot: Gitarzyści - Eddie Van Halen, Jimi Hendrix, Brian May.  Wokaliści - Eric Adams (Manowar), Tony Harnell (TNT), Rob Halford (Judas Priest)

LC: Co lubisz robić, gdy nie występujesz?
Bumblefoot: Gdy nie jestem na scenie, jestem w studio... To jest to, co lubię robić

LC: Jak ważne jest, aby być aktywnym w Internecie (portale społecznościowe), mieć kontakt z fanami, widzieć ich podziw?
Bumblefoot:To świetna zabawa! Żałuję, że sam nie mogłem rozmawiać z członkami moich ulubionych zespołów, gdy byłem dzieckiem. Ludzie żyją teraz w dobrych czasach

LC: Kto poza Tobą i Axl’em tworzy trzon zespołu?
Bumblefoot: Wszyscy go tworzymy i to jest dobre.

LC: Jak żyje się z Axl’em Rose’m na co dzień?
Bumblefoot: Jest dobrze. Mnóstwo żartów i „psot”

LC:  Wiele osób twierdzi, że temu zespołowi brak jedności, podczas, gdy inni mówią, że jest odwrotnie. Czy możesz powiedzieć jak to jest z tą jednością i interakcjami między członkami zespołu, zwłaszcza podczas tras?
Bumblefoot: Ludzie, którzy najmniej wiedzą są zazwyczaj pierwsi do wydawania opinii. Oczywiście, że jesteśmy blisko, jak moglibyśmy nie być?

LC: Jakie utwory lubisz grać?
Bumblefoot: Oczywiście rock i metal. Ale także utwory akustyczne, jazz, funk i różnego rodzaju muzykę regionalną

LC:  Czy są utwory GNR, które chciałbyś zagrać w czasie koncertu, ale nie miałeś okazji?
Bumblefoot: Lubię szybkie piosenki, takie jak „Perfect Crime”. Nie miałbym też nic przeciwko, aby zagrać „Scarped” czy „Shackler’s...”.

LC: Jaki wpływ na Twoją karierę solową ma Guns N’ Roses?
Bumblefoot: To jak próba żonglowania na roller coasterze (śmiech). Pisanie własnych utworów, granie swoich koncertów, uczenie innych, produkowanie, pisanie muzyki do filmów i telewizji, gościnne występy u innych wykonawców, miłość...  Połączenie tego wszystkiego jest trudnym wyzwaniem.

LC:  Zamierzasz kiedyś poświęcić więcej czasu swojej karierze solowej?
Bumblefoot: Gdybym miał czas, to tak. Czas to jedyna rzecz, której mi brakuje

LC:  Co myślisz o koncertach w Brazylii i tutejszej publiczności?
Bumblefoot: Jedna z najbardziej oddanych publiczności jaką kiedykolwiek widziałem... Cudownie było powrócić do Brazylii w lutym razem z Blowout, świetnie się bawiliśmy w Florianopolis!  Mam nadzieję, że uda nam się zagrać trasę w Brazylii :)

LC: Istnieją szanse na więcej koncertów w Brazylii w najbliższym czasie?
Bumblefoot: Wszystko jest możliwe, zobaczymy co się stanie

LC:  Jesteś niezwykle przyjazny dla swoich fanów. Wychodzisz dla nich z hotelu, rozmawiasz z nimi, dajesz małe show, nawet na chodnikach, tylko po to, żeby im przekazać, że ich oddanie jest dla Ciebie ważne?
Bumblefoot: Więź jest wszystkim :)

LC: Na koniec naszej rozmowy, co chciałbyś powiedzieć czytelnikom Música e Cinema?
Bumblefoot: Bardzo dziękuję za przeczytanie tego. Mam nadzieję zobaczyć sie z Wami wkrótce, z GNR, Blowout, Tony’m Harnellem lub solo. Kocham Was!!

źródło

Offline maxi023

• Better
  • Respect: +1106
Odp: Bumblefoot: "Nie da się zadowolić wszystkich"
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 03, 2013, 05:17:21 pm »
0
Razem z Chrisem Pitman’em i Frankiem Ferrer’em mamy zespół o nazwie Blowout, gramy muzykę elektroniczną wymieszaną z klasycznym rockiem, gitarą i perkusją na żywo.
To musi brzmieć zajebiśc*e - fajnie gdyby nagrali jakąś płytę.

Czy są utwory GNR, które chciałbyś zagrać w czasie koncertu, ale nie miałeś okazji?
Bumblefoot: Lubię szybkie piosenki, takie jak „Perfect Crime”. Nie miałbym też nic przeciwko, aby zagrać „Scarped” czy „Shackler’s...”.
Ja też nie miałbym nic przeciwko. Dorzućcie jeszcze: Double Talkin' Jive, Dead Horse, Mama Kin, TWAT czy Bad Obsession  :D

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 03, 2013, 05:19:12 pm »
0
Coś krótkie te odpowiedzi. Poza tym dziennikarz beznadziejny, prawie wszystkie te pytania pojawiają się przy każdym wywiadzie :facepalm:
A co do cytatu z tematu - ale za to wku**** wszystkich nie jest trudno :P
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 03, 2013, 05:30:54 pm »
+2
Odpowiedzi są rzeczywiście krótkie, ale z drugiej strony, tylko dlatego zdecydowałam się w ogóle brać za tłumaczenie, bo mój portugalski to raczej podstawy, więc im mniej złożone zdania, tym lepiej xD
Może po prostu Ronowi już się "nie chce" odpowiadać dłużej na ciągle powtarzające się pytania. Dziennikarz sam przy pytaniu o płytę stwierdził, że "jest już nudne", więc "gratuluję" mu oryginalności^^

Podoba mi się odpowiedź na pytanie o relacje w zespole:
"Ludzie, którzy najmniej wiedzą są zazwyczaj pierwsi do wydawania opinii. Oczywiście, że jesteśmy blisko, jak moglibyśmy nie być?"
Krótko i na temat.

Offline JackW

• Atittude
  • Respect: +52
    • Poznaj Republikę Czeską
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 03, 2013, 05:33:12 pm »
0
Odpowiedzi krótkie bo ile razy można na to samo odpowiadać?  :P Szczególnie, że pewnie pytania wysłane przez internet, to mu się nie chciało rozpisywać po raz kolejny jak trafił do Gunsów, o żartach Axla, inspiracjach muzycznych... 90% fanów zna odpowiedzi na te pytania na pamięć :P
2006, 2010, 2012, 2016, 2017, 2018

Offline lewyism

• Paradise City
  • Respect: +138
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 03, 2013, 05:59:45 pm »
0
Współczuje Ronowi odpowiadania tysięczny raz na te same pytania  :facepalm: Jak trafił do GN'R, o nową płytę, jak zaczęła sie jego kariera muzyczna, co słuchał, co robił? itp. itp :facepalm: Nawet sie tego nie chce czytać 10 czy 20 raz? :facepalm: Jest tyle innych ciekawych pytań a tu w kółko wałkują to samo. Pewnie rzyga już takimi pytaniami :facepalm:

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 03, 2013, 06:04:39 pm »
0
Może (jeśli są to akurat wywiady przez maile) po prostu ma szablon i robi "kopiuj+wklej" xD

Offline Oplariska

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +187
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 03, 2013, 08:05:31 pm »
0
Ludzie, którzy najmniej wiedzą są zazwyczaj pierwsi do wydawania opinii.

Święta prawda :)
o tempora, o mores!

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 03, 2013, 09:02:36 pm »
0
Współczucie Ronowi to jedno, ale drugie - wszyscy fani chcą to prawdopodobnie przeczytać w swoim ojczystym języku jako wywiad a nie artykuł sklecony z innych wywiadów, mają wtedy świadomość, że wypowiadał się właśnie dla nich. Może faktycznie dziennikarz średnio do tego podszedł, ale o co miał pytać, jak nie o podstawowe rzeczy, które było nie było fanów interesują? Prawdopodobnie przy każdym standardowym pytaniu każdy dziennikarz ma nadzieję, że właśnie jemu muzyk GN'R odpowie coś innego, coś ważnego.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 03, 2013, 11:03:28 pm »
0
No nie wiem, jakoś nie czułem podniety, jak czytałem np wywiad w Teraz Rocku :P
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 03, 2013, 11:04:48 pm »
0
Nie chodziło o podnietę.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 03, 2013, 11:18:39 pm »
+2
Zgodzę się z Canis - gdy wywiad jest przeprowadzany dla ojczystych dla danego fana mediów, to jest jednak takie uczucie, że muzyk wypowiedział się np. dla Polski, poświęcił czas dla polskich fanów, liczy się i szanuje polskie media, fanów. Jest coś innego w odbiorze. Każdy człowiek lubi czuć się w pewien sposób "wyróżniony". Nie chodzi o mega podnietę pt. "OMFG, wywiad dla TVN-u!! <33333", ale takie poczucie, że poświęcił więcej uwagi danemu państwu.

Offline Plemnik

• Reckless Life
  • **
  • Pitu pitu
  • Respect: +77
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 03, 2013, 11:21:41 pm »
0
Znowu wspomniano o Perfect Crime tak swoją drogą. Co o tym myślicie? Jest szansa że zespół ma gotową tą piosenkę(było na jednej z tych setlist)? I czy możemy ją usłyszeć już w USA?

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 03, 2013, 11:36:40 pm »
0
Widocznie chłopaków ciągnie do tego utworu, teraz tylko kwestia tego, czy Axl da radę, bo gdyby miało to być jedno wielkie sapanie i zadyszka, to też niezbyt fajnie :P Ale jak z wokalem by nie dało rady, to mogliby to w ramach któregoś "jam-u" dać instrumentalnie ;)

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +997
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 04, 2013, 12:01:36 am »
+1
skoro ten numer pojawia się często na hipotetycznych setlistach to znaczy, że na próbach na pewno ten numer ćwiczyli i mają go w planach zagrać.. I ja z chęcią bym usłyszał ten kawałek, bo jest świetny, i obecny zespół też zapewne wykonałby go fenomenalnie, poza tym to byłby mały ukłon w stronę iluzji..

a co stoi na przeszkodzie żeby zagrać ten krótki szybki i świetny utwór?

beznadziejny wokal Axla.. i sam Axl pewnie blokuje wykonanie tego numeru.. bo nie jest w formie więc śpiewanie tej piosenki byłoby bezcelowe.

Duff: Cieszę się, że dostałem drugą szansę [duff]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 1175
Ostatnia wiadomość Września 21, 2019, 04:20:07 pm
wysłana przez whatashame