Autor Wątek: Axl gościnnie w AC/DC!  (Przeczytany 52099 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Odp: Axl w AC/DC!
« Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 17, 2016, 03:34:04 pm »
0
"Jak już większość wie Brian Johnson, który był frontmanem AC/DC przez ostatnie 36 lat, dostał od lekarzy zalecenie, by natychmiast zakończyć koncertowanie ze względu na pogorszenie się jego słuchu. AC/DC złożył oświadczenie, że będzie kontynuować koncertowanie z gościnnym udziałem innego wokalisty.Większość fanów nie wyraża zgody na taką decyzję i uważa, że zespół powinien przejść na emeryturę z godnością i szacunkiem do składu ich kapeli. " , czyli generalnie nie chodzi/ nie musi wcale chodzić o Axla jako Axla.

Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1540
« Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 17, 2016, 03:59:38 pm »
+2
Ja tam trochę rozumiem fanów AC/DC. Jakby u nas był news że "Axl złamał nogę i nie może występować a zastąpi go Brian Johnson" to pewnie też by się pojawiło kilka dość ostrych komentarzy.
Chyba fani się boją że Pan Rose spie***y koncert. Tym bardziej że Axl w ostatnich latach nie zachwycał wokalem.

Trudno się z tym nie zgodzić.

Offline maxi023

• Better
  • Respect: +1106
« Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 17, 2016, 07:03:26 pm »
+1
"...że zespół powinien przejść na emeryturę z godnością i szacunkiem do składu ich kapeli. "
Pewnie gdyby AC/DC odwołali te koncerty to by zostali zjechani, gdyby zabrali każdego innego wokalistę też by zostali zjechani że "to nie Brian". A emerytura ? - patrząc dzisiaj na Angusa z Gunsami to po prostu by była wielka szkoda gdyby zdecydował się na emeryturę. Dla mnie - lubiącego AC/DC i fana Gunsów te koncerty z Axlem będą bardzo ciekawym przeżyciem, zwłaszcza że "Rudy" doskonale się odnajduje w ich  repertuarze.

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1714
« Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 17, 2016, 07:33:19 pm »
+4
Witamy kolegę @rock76, bo jakoś wcześniej nie widziałem Twoich postów. Życzę powodzenia w używaniu naszego forum i dziękujemy za miłe słowa.

Ja oczywiście się nie zgadzam z Twoją opinią i widzę w niej dużo dziur logicznych jak choćby fakt, że nazywasz jedynym prawdziwym zespołem Guns N' Roses skład z Axlem, Slashem, Duffem, Stevenem i Izzym a jednocześnie piszesz, że nie jest to już ten zespół co w latach 90tych. No cóż... wtedy to już też zatem nie było prawdziwe GNR.

Co do AC/DC, to już przy okazji wydawania płyty Rock or Bust dużo mediów wypowiadało się o tym jako o swoistym pożegnaniu z karierą. Na dzień dzisiejszy mam wrażenie, że Angus chce za wszelką cenę dobić do końca całą trasę i zarobić tyle, ile miał zaplanowane. Powszechnie nie kryję się z opinią, że AC/DC to zespół, który od wielu, wielu lat jest nastawiony na zarobek i to widać w ich działalności i muzyce. To prosty, nieskomplikowany rock n' roll, który jest cudowny. Ale nic się w nim nie zmieniło od 30 lat. Zespół nie ewoluował w żadnym kierunku, nie zrobił przez cały ten czas niczego, co mogłoby zaniepokoić fanów.

A w przypadku AC/DC była zawsze jedna ikona: Angus. Do momentu, w którym zabraknie tego loga, tego symbolu - zespół będzie starał się zarabiać. Nie zrozumcie mnie źle: lubię, a nawet bardzo lubię AC/DC i uważam, że jest to unikalny zespół. Ale kreatywności to oni nigdy nie mieli za wiele. A skoro sami fani AC/DC nie lubią zmian to dlatego nie chcą też zmian na stanowisku wokalisty, choćby gościnnie i choćby na kilka koncertów. Na chwilę obecną nie jestem w stanie sobie wyobrazić nikogo, kto mógłby godnie zastąpić Briana. Axl wydaje się (całkowicie obiektywnie) jednym z najlepszych możliwych wyborów.
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1714
« Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 17, 2016, 09:44:30 pm »
0
Ciekawostka z oficjalnego przekazu ze strony AC/DC, którą ominął twórca newsa ;)

. Following this European run of dates with AC/DC, Axl Rose will head out on his Guns N Roses, Not In This Lifetime Summer Stadium Tour. The 10 postponed U.S shows will be rescheduled and announced imminently, also with Axl Rose.

czyli po wakacyjnej trasie GNR będzie kolejna przerwa, bo Axlu będzie grał po stanach z Angusem. To chyba ostatecznie potwierdza nieobecność koncertową GNR w Europie w 2016 roku, bo na starym kontynencie na pewno zaczną od stadionów, a w śniegu grać to faux pas.
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline domino236

• Atittude
  • Respect: +427
« Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 17, 2016, 10:17:04 pm »
0
W Brazylii piszą, że w pażdzierniku mają GNR grać tam kilka koncertów. Więc, co Axl tak będzie grał raz tutaj, a raz tam? ;)

Offline Rikiddo

• Patience
  • Respect: +9
    • Facebook
« Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 17, 2016, 10:39:59 pm »
+3
Gdzieś w sieci mignął mi komentarz uderzający w Axla w związku z zajęciem mikrofonu w AC/DC - coś w stylu ''czego się nie robi dla kasy''... Kurcze, no spoko, bez Briana Johnsona to nie będzie AC/DC tak samo jak Guns N' Roses nie byłoby sobą bez Axla, ale najwyraźniej nie wszyscy rozumieją to, że ta zmiana wynika z szacunku do fanów i chęci dokończenia trasy w dobrym stylu. Axl to gość niewiele młodszy od Angusa, z doświadczeniem występów przed publicznością stadionową, charyzmą i wokalem, który powinien sprawdzić się w utworach Australijczyków. Może i znalazłby się ktoś z głosem całkiem w stylu Briana czy Bona Scotta (Joel O'Keeffe z Airbourne, ale to zespół młody, który zapełnia kluby a nie lotniska) ale czy na pewno byłby osobą, która rozumie surowość muzy AC/DC? Wolę nie zastanawiać się nad odpowiedzią...
W każdym razie polecam zainteresowanym wyjazdem do Pragi przejrzeć czeskie portale aukcyjne, ogłoszeniowe na chwilę obecną znalazłem sporo ofert w dobrych cenach na http://www.sbazar.cz/. Jeśli wszystko pójdzie pomyślnie to 22 V mam trzy miejsca samochodzie, wyjazd prawdopodobnie z Wrocławia.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4384
« Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 17, 2016, 11:04:19 pm »
0
Tommy Stinson pisal juz 25 marca na fb ze Axl dolacza do AC/DC - ciekawe czy wiedzial od niego bezposrednio czy od kogos z branzy

zastanawia mnie czy Axl utrzymuje jakis kontakt z Tommym, w koncu to z nim byl najblizej przez te 18 lat ostatnie (mysle o skladzie z lat 98-16)
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2016, 11:10:04 pm wysłana przez sunsetstrip »
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2229
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 18, 2016, 12:15:02 am »
0
A śmialiście się z Mylesa, że nie ma dnia przerwy pomiędzy Slashem i Alter Bridge. A tu proszę Axl będzie równie zapracowany.

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +974
« Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 18, 2016, 02:22:57 am »
0
łohoho, wyjechałem na chwilę w Bieszczady a tu się tyle rzeczy podziało ;p

jak dla mnie Axl w AC/DC - petarda sprawa. Dla mnie - czyli randomowego słuchacza rocka, który nie jest wielkim fanem Kangurów. Taki projekt to dla mnie mega ciekawa rzecz i fajnie, że żeby wypełnić kontrakty biorą naprawdę dobrego gościa, którego nazwisko jest o tyle elektryzujące, że raczej nie jest on aktywny w świecie muzyki, a w tym roku daje z siebie kompletne maksimum. Nie wiem czy to tęsknota za sławą i pieniędzmi czy ambicja czy może Axl po prostu czuje, że zbliża się jego koniec i korzysta z życia ile wlezie. No bo nie oszukujmy się, lata lecą i jest raczej bliżej niż dalej, formę też coraz trudniej utrzymać.

Dla mnie mega ciekawa sprawa, mam nadzieję, że te oczekiwania nie będą spalone. Jakby mi w Pearl Jamie Eddie wysiadł i wzięliby Cornella czy Grega Duliego żeby dokończyć trasę, którą najwidoczniej muszą dokończyć, takie mają zobowiązania - to byłoby mega ciekawe.
Poza tym to jest kurde zastępstwo na czas określony, a nie bezpardonowe wywalenie wokalisty ze składu i zastąpienie go innym. Nie wiem jak to wyjdzie, ale mam nadzieję, że Axl postara się wywiązać ze swojego zadania jak najlepiej.

Dla mnie jest to ciekawa sprawa, ale rozumiem też zagorzalców AC/DC dla których jest to świętokradztwo. Kwestia siedziska ;)

zastanawia mnie czy Axl utrzymuje jakis kontakt z Tommym, w koncu to z nim byl najblizej przez te 18 lat ostatnie (mysle o skladzie z lat 98-16)

Z ciekawości, bo nie znam na tyle źródeł: Skąd wiadomo, że był z nim w najlepszym kontakcie? Jakieś wywiady, wypowiedzi?

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 18, 2016, 07:04:35 am »
0
Ciekawostka z oficjalnego przekazu ze strony AC/DC, którą ominął twórca newsa ;)

. Following this European run of dates with AC/DC, Axl Rose will head out on his Guns N Roses, Not In This Lifetime Summer Stadium Tour. The 10 postponed U.S shows will be rescheduled and announced imminently, also with Axl Rose.

czyli po wakacyjnej trasie GNR będzie kolejna przerwa, bo Axlu będzie grał po stanach z Angusem. To chyba ostatecznie potwierdza nieobecność koncertową GNR w Europie w 2016 roku, bo na starym kontynencie na pewno zaczną od stadionów, a w śniegu grać to faux pas.

Dzięki za czujność :) Pisanie newsów o 6 rano nie jest moją mocną stroną ;) Ale z pewnych względów chciałem być pierwszy i nie doczytałem :) Uzupełniłem :) Na przyszłość, jak coś, to śmiało poprawiajcie, uzupełniajcie :)
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Bender

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Wchodzę luzem w mojej bluzie z logiem Guns N Roses
  • Respect: +2470
« Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 18, 2016, 08:35:11 am »
0
To chyba ostatecznie potwierdza nieobecność koncertową GNR w Europie w 2016 roku, bo na starym kontynencie na pewno zaczną od stadionów, a w śniegu grać to faux pas.

A hale? Zimą też funkcjonują.
GN'R 11.07.12 / 20.06.17 / 09.07.18 / 20.06.22
SLASH 13.02.13 / 20.11.14 / 12.02.19 / 16.04.24
DUFF 12.06.14 / 22.08.19 / 13.10.24

Offline Sanokhs

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +124
« Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 18, 2016, 08:39:46 am »
0
To nie Slash, Kraków Arena juz nie wystarczy :P

Offline Bender

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Wchodzę luzem w mojej bluzie z logiem Guns N Roses
  • Respect: +2470
« Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 18, 2016, 11:46:41 am »
0
Myślałem o O2 w Londynie, szach-mat!
GN'R 11.07.12 / 20.06.17 / 09.07.18 / 20.06.22
SLASH 13.02.13 / 20.11.14 / 12.02.19 / 16.04.24
DUFF 12.06.14 / 22.08.19 / 13.10.24

Offline cravenciak

• Moderator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1425
« Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 18, 2016, 12:20:16 pm »
+4
Narodowy ma dach, heloł.

PS. Kraków Arena jest większa od T-Mobile Areny w Vegas.

Duff o Axlu w AC/DC [duff] [axl] [ac/dc]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 1545
Ostatnia wiadomość Maja 23, 2019, 08:33:38 pm
wysłana przez Canis_Luna