Autor Wątek: Ashba o nowym materiale i rezydencji w Vegas  (Przeczytany 5943 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
Ashba o nowym materiale i rezydencji w Vegas
« dnia: Października 10, 2012, 01:14:24 am »
0

Guns N’ Roses mają wiele do zaoferowania tej jesieni. Chłopaki zagrają w Mountain View, California w Bridge School Benefit Neila Younga (20-21 października), a następnie dadzą 12 Halloweenowych koncertów w Las Vegas, Hard Rock Hotel’s Joint Club. Gitarzysta zespołu, Dj Ashba, uważa, że zbliży to zespół do wydania części bogatego materiału jaki posiadają.

„[Axl Rose] ma dużo materiału, który mi puszczał i chce żebym miał w tym wkład,” mówi Ashba dla Rolling Stone. ”Axl zebrał bardzo utalentowaną grupę muzyków i wiele piosenek jest już skończonych.„

Ashba obiecuje również, że dwa koncerty (w Mountain View) będą nieco ambitniejsze, ponieważ będą one nakręcone, i grane w hołdzie Neila Younga. „W przeszłości było wiele koncertów akustycznych, gdzie ja grałem na [elektrycznym] Les Paulu – ale tym razem wszystko będzie akustycznie, zero elektryczności. Neil chciał żeby właśnie tak to wyglądało, więc nie będziemy nic zmieniać,” wyjaśnia. „Dodamy także kilka piosenek, których nie graliśmy nigdy wcześniej...Wiem, że Axl jest tym bardzo podekscytowany.”

Na afiszu tegorocznego Bridge School pojawiają się także Jack White, kanadyjska piosenkarka Kathryn Dawn Lang, Steve Martin i Lucinda Williams. „Jack White to znakomity artysta i Steve Martin, oraz Kathryn są naprawdę nieźli na żywo. Myślę, że cały dzień będzie po prostu dobrą zabawą.” cieszy się Ashba. „Tego dnia będę małym dzieciakiem.”

„Na pewno będzie to inne doświadczenie. Cała scena wygląda kompletnie inaczej.” Trasa Appetite for Democracy będzie zawierała całkowicie nową produkcję oraz setlisty i jest zaplanowana na 25 rocznicę ich przełomowego debiutu - Appetite for Destruction.
„Będziemy grali po 3 koncerty w tygodniu, naszym głównym celem jest sprawienie każdego show wyjątkowym i chcemy naprawdę coś pozmieniać, ponieważ zdajemy sobie sprawę z tego, że wiele osób przyleci z różnych zakątków świata by zobaczyć jeden, dwa czy trzy koncerty” mówi Ashba. „Ale są też miejscowi, którzy mogą pojawić się każdego wieczoru, rozważamy taką możliwość. To zawsze było fajne w Gunsach: na koncertach jest bardzo spontanicznie, nigdy nie śledziliśmy setlist.”

Rezydencja w Vegas może okazać się najowocniejszym okresem dla powstawania nowego materiału, zauważa Ashba. „Pierwszy raz od miesiąca będziemy razem w jednym pomieszczeniu i na tym, co już uzgodniliśmy, głównie się skupimy. Dlatego myślę, że zrobimy wiele. Jest mnówtwo rzeczy już nagranych i myślę, że wystarczy nad tym przysiąść, to kwestia pracy całego zespołu, złożyć coś, co w naszym odczuciu będzie następną płytą
Guns N’ Roses. I nie mogę się doczekać kiedy zagłębię się w to jeszcze bardziej.”

Źródło:
http://www.rollingstone.com/music/news/guns-n-roses-dj-ashba-on-new-material-and-unique-vegas-residency-20121009

Za współtłumaczenie serdecznie dziękuję xRudej :)

Offline Bender

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Wchodzę luzem w mojej bluzie z logiem Guns N Roses
  • Respect: +2470
Odp: Ashba o nowym materiale i rezydencji w Vegas
« Odpowiedź #1 dnia: Października 10, 2012, 07:17:40 am »
0
Szczerze mówiąc nie ma sie co nakręcać póki nie zobaczymy tego, bo wiadomo jak to u niektórych wyglądają obiecane niespodzianki.
GN'R 11.07.12 / 20.06.17 / 09.07.18 / 20.06.22
SLASH 13.02.13 / 20.11.14 / 12.02.19 / 16.04.24
DUFF 12.06.14 / 22.08.19 / 13.10.24

Offline JackW

• Atittude
  • Respect: +52
    • Poznaj Republikę Czeską
« Odpowiedź #2 dnia: Października 10, 2012, 07:41:30 am »
0
Jak chyba każdy ;) podchodzę do tych jego wypowiedzi z dystansem, mam nadzieję, że się pozytywnie zaskoczę :)
2006, 2010, 2012, 2016, 2017, 2018

Offline mikael_s

• Paradise City
  • Respect: +128
« Odpowiedź #3 dnia: Października 10, 2012, 08:03:40 am »
0
jak czytam, ze ktos tam slyszal gotowe kawalki na nowa plyte..... to za najdalej 8 lat zobaczymy ja w empicu :)  Swoja droga pan Ashba juz wczesniej cos mowil o niespodziankach i tym, ze kazda setlista jest inna.... jak to zwykle bywa .... coming soon :)

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #4 dnia: Października 10, 2012, 08:23:56 am »
0
No zobaczymy, może coś tam słyszał, tego wykluczyć się nie da :) w sumie miesiąc razem - można zrobić sporo pod warunkiem, że Axl klepnie sprawę ;)

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2220
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #5 dnia: Października 10, 2012, 09:12:32 am »
+1
Moim zdaniem pierdzieli głupoty jak zwykle, żeby podtrzymać nadzieję fanów i się im przypodobać. Uważam też, że nie mają nic nagranego poza jakimiś odrzutami Axla z "ChD", mówienie o tym, że mają "dużo materiału" jest zwykłym mydleniem ludziom oczu.

A z tym:
To zawsze było fajne w Gunsach: na koncertach jest bardzo spontanicznie, nigdy nie śledziliśmy setlist.
to już całkowicie odpłynął. Każdy widział jak bardzo od lat się te setlisty zmieniają.

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #6 dnia: Października 10, 2012, 09:15:16 am »
0
Moim zdaniem pierdzieli głupoty jak zwykle, żeby podtrzymać nadzieję fanów i się im przypodobać. Uważam też, że nie mają nic nagranego poza jakimiś odrzutami Axla z "ChD", mówienie o tym, że mają "dużo materiału" jest zwykłym mydleniem ludziom oczu.
Jako GN'R mają go pewnie dużo i pewnie są to właśnie odrzuty z ChD

A z tym:
To zawsze było fajne w Gunsach: na koncertach jest bardzo spontanicznie, nigdy nie śledziliśmy setlist.
to już całkowicie odpłynął. Każdy widział jak bardzo od lat się te setlisty zmieniają.
W sumie nie muszą śledzić niczego - na pewno znają już set na pamięć :D

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3464
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #7 dnia: Października 10, 2012, 09:37:06 am »
-1
DJ, masz ostatnią szansę :p Inaczej będę Cię nazywał DJ Suprise :p Wiem, przejąłeś się tym bardzo :D A poważnie mówiąc - bardziej interesują mnie koncerty akustyczne grane dla Neila Younga niż cały szum wokół Vegas. Na tych akustycznych koncertach mogą nas czymś zaskoczyć, w Vegas niekoniecznie...  choć chcę wierzyć.
DJ dużo chce i gdyby to zależało tylko od niego, ewentualnie od niego i Rona, to może już mielibyśmy nową płytę - wzbudzającą silne emocje - no, ale losy Gunsów nie zależą tylko od nich.
Tak, czy inaczej patrzę w Gunsową przyszłość z nadzieją ze względu na zbliżający się wywiad z Axlem. Po coś chyba przemówi ;)
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline janina

• Better
  • catcher in the rye....
  • Respect: +1005
« Odpowiedź #8 dnia: Października 10, 2012, 10:08:51 am »
0
Fajnie by było żeby słowa DJa się sprawdziły i mam taką cichą nadzieję.Ale przypuszczam że jest coś ustalane wstępna zgoda a potem Axl przychodzi i skreśla tego nie tego nie i pozostaje to co zwykle :P Chciałabym usłyszeć akustyczny koncert w dobrej jakości i zobaczymy już nie długo co z tego wszystkiego będzie zrobione co zapowiada DJ  :)

Offline Luaks

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +9
« Odpowiedź #9 dnia: Października 10, 2012, 10:43:22 am »
0
yhmmm juz to widze Szkocja numer 2 sie szykuje tam tez obiecywał... !!!!!! Dupa Jasiu i pan Stasiu !!!!

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #10 dnia: Października 10, 2012, 10:52:16 am »
+2
Ashba jak Slash, powie cokolwiek fani zechcą.

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #11 dnia: Października 10, 2012, 12:35:20 pm »
+1
Tylko mi gadka Ashby przypomina wywiady Slasha przed odejściem z Gunsów?

Offline mikael_s

• Paradise City
  • Respect: +128
« Odpowiedź #12 dnia: Października 10, 2012, 02:10:41 pm »
0
slasherr - cos w tym jest. Moze to Axl mydli wszystkim oczy

body

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Października 10, 2012, 03:55:09 pm »
0
Temu Panu podziękuje, tyle razy nas zapewniał o niespodziankach, nowościach i nowej płycie, aż straciłem ochotę czytania wywiadów z jego udziałem. 
Trasa Appetite for Democracy
dwuznacznie to brzmi, zamierzają jechać po wszystkich kontynentach z AFD?

Offline Bender

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Wchodzę luzem w mojej bluzie z logiem Guns N Roses
  • Respect: +2470
« Odpowiedź #14 dnia: Października 10, 2012, 04:11:02 pm »
0
Nie. Zamierzają promować 25-lecie AFD i 4-lecie ChD jak jest napisane na wiki.
GN'R 11.07.12 / 20.06.17 / 09.07.18 / 20.06.22
SLASH 13.02.13 / 20.11.14 / 12.02.19 / 16.04.24
DUFF 12.06.14 / 22.08.19 / 13.10.24

Ashba: "Więcej nauczysz się grając jeden koncert niż przez miesiąc ćwiczeń"

Zaczęty przez Emma

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 7385
Ostatnia wiadomość Czerwca 14, 2013, 11:48:28 am
wysłana przez Meximax