Były członek Guns N’ Roses o swojej firmie
Były gitarzysta Guns N’ Roses, DJ Ashba, opowiedział w udzielonym AltRevolt wywiadzie o swojej firmie, Ashba Media, i o tym, jak zajmował się biznesem, podczas gdy 60 000 ludzi czekało na jego pojawienie się na scenie.
„Pamiętam, że myślałem wtedy: ‘Gdyby udało mi się założyć firmę, która wyprodukuje to, co mam w głowie, mogłoby powstać coś bardzo ciekawego’. I tak właśnie zrobiłem”.
„Moi ludzie pracują dla mnie w Las Vegas od 5 lat. W pewnym momencie ktoś z Cirque Du Soleil dowiedział się o tym, co zrobiłem z Virgin, i zapukał do mych drzwi. Zaczęliśmy produkować naturalnej wielkości postacie w 3D. Tak to się zaczęło…”
„Nie jestem geniuszem, ale mam dość rozumu, żeby wiedzieć, że nie można bawić fanów w nieskończoność. W pewnym momencie człowiek po prostu nie wytrzymuje. Ożeniłem się i mam teraz mam piękną żonę, Natalię. Ona jest najlepszym, co mi się kiedykolwiek przytrafiło. Kiedy bierzesz ślub, twoje priorytety zmieniają się – przestajesz myśleć tylko o sobie i zaczynasz myśleć o was. Pojawia się myśl: ‘Gdybym jutro nie mógł występować, gdybym na przykład złamał rękę, muszę wiedzieć, że nie zostanę z niczym’…”
“Kiedy grałem w Guns N’ Roses, 60 000 ludzi czekało, aż wyjdę na scenę, a ja w tym czasie siedziałem przy komputerze, pochłonięty interesami. Każdą wolną chwilę poświęcałem tworzeniu firmy”.
“W 2008 roku zaczęliśmy tworzyć kolekcję odzieży o nazwie Ashba. Prowadzimy sprzedaż na całym świecie. Właśnie otworzyliśmy pierwszy detaliczny sklep. To było po prostu świetne. Jak moje życie!” [śmiech].
Źródło