nie sadze Zqyx zeby sam Nts zaspokoil glod materialny wydawnictw. My jakby i tak wiele kupimy o gnr, bo wieksza czesc z nas ma bzika na punkcie gnr. Pytanie co zrobiy szara masa, ktora gdzies tam jakos kojarzyla, sluchala, lubila. Teraz nastala moda na zespoly rockowe lat 90tych. Wszyscy swietuja 20lecie plyt, koniunktura nakrecana jest dodatkowo koncertami, filmami, reedycjami plyt itd. itp. wszystko po to zeby jak najwiecej osob zarobilo.
Jako fan nie mam dylematu. Jesli mam ochote cos posiadac, przeczytac, obejrzec lub posluchac dotyczacego mojego ukochanego zaspolu to to robie. Nie koniecznie wydajac na to kase. Ludzie, jeszcze teraz zyjemy w tak komfortowych czasach, w ktorych internet jest wszechobecny i jak na tą chwile jeszcze otwarty i wolny, chociaz pomalu sie to zmienia.
korzystajmy z tego, zawsze mozna sie czyms wymienic z kims lub pozyczyc w mediatece i jesli odpowiada to kupic. Sa blogi o muzyce, mnostwo recezji danego produktu, wiec nie jestesmy zdani na wydawanie ciezko zarobinej kasy na buble.