Autor Wątek: "Szpieg" na próbie  (Przeczytany 7695 razy)

Offline Loremaster

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +1
Odp: "Szpieg" na próbie
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 21, 2009, 02:03:33 am »
0
Najsmieszniejsi sa ci wszyscy "eksperci" ktorzy wiedza dokladnie co robi Axl. Ciekawe skad? Maja informatorow
w jego domu? Poniewaz nie prowadzi tweetera czy czegos w tym rodzaju i nie informuje regularnie fanow o tym
co wyprawia, tzn ze nic nie robi. To filozofia malego dziecka, ktore mysli ze jak czegos nie widzi tzn ze tego nie ma.
Zenujace.
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

nie przeczytałem tutaj ani jednej wypowiedzi na temat jakichkolwiek zajęć i aktywności Axla ani "przecieków" z jego domu. Akurat w kwestii muzycznej Axl mało robi i to są fakty a nie filozofia małego dziecko
- przez 14 lat nagrał łącznie jakieś 40 piosenek
- nie pojawia się na próbach
- koncerty gra od święta
- nie wykazuje żadnego zainteresowania fanami, rynkiem muzycznym i działalnością artystyczną.

czyli można powiedzieć że nic w tej kwestii nie robi, a co on sobie robi w domu to mniej najmniej obchodzi czy łowi rybki na wędkę w akwarium robi sweterki dla ptaszków na drutach.

Żenujące to są wypowiedzi w Twoim stylu zupełnie urwane z kosmosu i nie wiadomo do kogo adresowane, bo jak napisałem nikt tutaj o aktywności Axla nie pisze, najwyżej o jego nieaktywności ale to nie technika rakietowa że w sensie muzycznym Axl się nie wysila strasznie.

Offline Gregg

• Right Next Door To Hell
  • Respect: 0
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 21, 2009, 06:01:50 am »
0
Axl wyrobił sobie taką renomę,że nawet gdyby puścił ''bąka'' na koncercie to i tak ludzie by klaskali i wiwatowali na jego cześć. O wiele gorzej przedstawiałaby się sytuacja jak by Axl zaśpiewał jedną piosenkę np. w Toronto i powiedział zgromadzonej publiczności,że wraca do domu.Wówczas doszło by do zamieszek w całym mieście.   :lol:
« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2009, 05:51:43 pm wysłana przez Gregg »
Lepiej kontrolować swoje błędy niż cudze.

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 21, 2009, 11:11:48 am »
0
nie przeczytałem tutaj ani jednej wypowiedzi na temat jakichkolwiek zajęć i aktywności Axla ani "przecieków" z jego domu. Akurat w kwestii muzycznej Axl mało robi i to są fakty a nie filozofia małego dziecko
- przez 14 lat nagrał łącznie jakieś 40 piosenek
- nie pojawia się na próbach
- koncerty gra od święta
- nie wykazuje żadnego zainteresowania fanami, rynkiem muzycznym i działalnością artystyczną.

czyli można powiedzieć że nic w tej kwestii nie robi, a co on sobie robi w domu to mniej najmniej obchodzi czy łowi rybki na wędkę w akwarium robi sweterki dla ptaszków na drutach.

Żenujące to są wypowiedzi w Twoim stylu zupełnie urwane z kosmosu i nie wiadomo do kogo adresowane, bo jak napisałem nikt tutaj o aktywności Axla nie pisze, najwyżej o jego nieaktywności ale to nie technika rakietowa że w sensie muzycznym Axl się nie wysila strasznie.

Śmieszne że ludzie śmieją się z komercyjnego Slasha podczas gdy Axl po wydaniu oczekiwanej przez ok.14 lat płyty [która była średnia] nie robi zupełnie nic. Czy to jest lepsze? Nie wiem co się dzieje z tym człowiekiem,być może przeżył załamanie nerwowe albo mu odbiło. A może poczuł się taką gwiazdą ,że stwierdził iż zwykli śmiertelnicy nie mogą go oglądać?: >

nie byly urwane z kosmosu i adresowane m.in. do uzytkownika wyzej. poza tym pojawialy sie juz wielokrotnie w innych tematach. ciekawe skad
wiesz ze nagral 40 piosenek przez ten czas??? byly procesy sadowe, przepychanki z wytwornia, nagrywanie plyty z Bachem, pisze autobiografie, produkowal jakis film... ale najlatwiej powiedziec ze nie robi nic, bo nie chwali sie swiatu co to jest...
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline Loremaster

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +1
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 21, 2009, 11:28:04 am »
0
Ja się tylko odnosiłem do formy w jakiej to wyraziłeś, która moim zdaniem była mocno nieodpowiednia.

Przecież o nagranych piosenkach sam mówił, podobnoą liczbę podawał Bach, Fortus, Bumblefoot.

Prawda jest taka że artystycznie Axl prawie nic nie robi - płytę Bacha nagrał w ciągu kilku dni, jeżeli nie jednego dnia, a produkcja filmu i pisanie autobiografii, którą zaczyna z tego co mówił. Artystycznie robi bardzo nie wiele, mi to nie przeszkadza to jego życie i nie rozumiem, narzekania że on nic nie robi i to jest złe, może woli oglądać filmy albo siedzieć w jacuzzi. Osobiście nie rozumiem całej teorii że fanom coś się należy i on ma robić coś czego nie chce bo fani chcą.

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1709
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 21, 2009, 11:35:37 am »
0
Nie macie czasem wrażenia, że fani GNR są strasznie niedopieszczeni. Nie mamy o czym dyskutować tak naprawdę, bo wokół zespołu dzieje się tyle co nic. Ożywienie widać było przy wydaniu ChD, wtedy na forum tym ale i innych ożywiły się miliardy "uśpionych" fanów, których nie interesowały już dziecinne spierania się wokół tak mało ważnych spraw i tak błahych tematów. Mi też się nie chce brać udziału w dyskusjach, które nie wnoszą nic ciekawego, ani nie przedstawiają żadnych ciekawych nowych faktów.

Także fuck it, może będzie co komentować jak się trasa rozpocznie. Mam nadzieję; właśnie odkurzyłem sobie stare bootlegi. (między innymi słynna "oczyszczona' wersja Bostonu 2002). Stay tuned for 11 grudzień!
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1242
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 21, 2009, 11:43:23 am »
0
Tu masz rację chłopie. Tak naprawdę nie ma o czym gadać, więc rozwodzimy się nad każdą jedną pierdółką. Ale taki już nasz parszywy los.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline Slither

• Legenda
  • Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Dobry BAN nie jest zły
  • Respect: +72
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 21, 2009, 12:32:32 pm »
0
Hello and FOR THE RECORD....

Feel I must clear the air a bit because of all the GNR Boards including this one discussing the rehearsals that cut & pasted my comments from Sludge on the heels of the initial one. I made the mistake of putting a positive spin replying to a post there about how great I thought the band sounded the night I saw them. I am NOT a "spy"or a reporter nor did I intend for my post(s) to provide some official "sneak peek"of whats to come..couldnt be further from the truth, but I see that it came off that way.
I was a guest who was given great hospitality by the GNR camp. Nothing more. Nothing less.

A few things I stated were inaccurate anyway so please know that my brief "review" shouldnt be taken as 100% gospel in the first place. Its rehearsal for a reason. Things change.

I look forward to seeing GNR kick ass live like the next person so please decide for yourselves especially those who'll get to see them next month and in the new year.

Thank you for reading.

djwill

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3463
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 21, 2009, 03:11:18 pm »
0
Mike(y) : Tak,w porównaniu z fanami innych zespołów jesteśmy raczej niedopieszczeni,zwłaszcza,gdy obiecuje się coś,a potem nawet słowem nie wspomni,że padły taki słowa i coś nie wyszło ( mówię o pamiętnym teledysku do Better )
Fanów tu pewnie trochę jest,ale pewnie podobnie jak Ty mają dość dziecinnych sporów,a do poważniejszych ;) dyskusji nie ma materiału tak naprawdę.

11 grudnia będzie wielki dzień,największy od 23 listopada 2008,a to chyba potwierdza Twoją tezę o wyposzczeniu.
Ciekawe,że djwill w swoim "oświadczeniu" napisał "
A few things I stated were inaccurate anyway so please know that my brief "review" shouldnt be taken as 100% gospel in the first place" - coś przeskrobał i "kazali mu" zmienić ? ;) Może Axl był,a djwill go nie zauważył  ;)

Tak,czy siak,fajnie,że próby dobrze idą zespołowi. Coraz bliżej do kolejnych świetnych koncertów :) Liczę na dużo bootlegów audio i video.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Sheridan

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 23, 2009, 12:31:25 am »
0
Nikt nie mówił, że bycie fanem Gunsów będzie łatwe :D
Chociaż myślę, że przesadzamy, w końcu za naszego życia wydana została ChD, był koncert w Polsce, na którym myślę, że większość forum była, ba - na nim Axl nawet wziął polską flagę notabene de facto ergo kończąc domysły o jego nienawiści do nas.
więc ...w sumie trochę tego sie nazbierało :D Więc nie jest aż tak źle panowie i panie. A to, że nie mam regularnych informacji o tym co jadł dzisiaj na śniadanie to jakoś nie przeszkadza mi szczególnie :)

A wracając do tematu o braku Axla na próbach i jak to wielce oburzyło niektórych to może rzucę takie porównanie z zespołem żużlowym z miasta, w którym się wychowałem mianowicie z Gorzowa.
Otóż jest tam zespół zwący się Stal Gorzów. I w nim jeździ od 2008 roku najlepszy polski żużlowiec Tomek Gollob. I jak są przygotowania do sezonu to Tomek nawet nie myśli się zjawić w Gorzowie gdzie reszta teamu trenuje do sezonu. A jednak - sezon się zaczyna i to Tomek jest liderem i zdobywa najwięcej punktów :)

I tak myślę, że będzie w przypadku GNR i Axla :)

Pozdro :D
"Pleased to meet you - Hope you guess my name!"

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 23, 2009, 01:00:16 am »
0
bardzo dobre porownanie :)

zreszta przyszedl mi na mysl tez Dennis Rodman, koszykarz m.in. Detroit Pistons i Chicago Bulls, ktory robil co chcial
poza parkietem i na parkiecie, mial w dupie treningi i wszystkich wokol oraz prowadzil daleki od sportowego tryb zycia.
A ustanowil rekord NBA (7 razy najlepszy w zbiorkach z rzedu), zdobyl 5 tytulow mistrza NBA i 2 razy tytul obroncy
roku.
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline Gunman

• Reckless Life
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 23, 2009, 07:44:32 am »
0
Pocieszajcie sie dalej..... w normalnym zespole tak to nie wyglada. Zdrowa sytuacja to brak gwiazdorzenia i wszyscy rowni.

Ale z drugiej strony nie jest powiedziane ze GN'R to normalny zespol ;)

Offline Sheridan

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 23, 2009, 09:06:20 am »
0
No ale myślisz, że na UYI World Tour Axl też pojawiał się na próbach? Wydaje mi się, że nie a koncerty dawali i tak zajebiste. Więc wtedy również GNR nie był normalnym zespołem :)
"Pleased to meet you - Hope you guess my name!"

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 23, 2009, 09:11:27 am »
0
To nie jest kwestia tego,czy Axl zjawia się na próbie czy nie,bo od dawna się nie zjawia. Chodzi o inne rzeczy raczej. No,ale skupmy się na próbach. Jak myślicie,co z nowych kawałków grali jeszcze?
Wiadomo,że np. z UYI I i II nie wszystko było grane na żywo z różnych względów. Czy podobnie może być z materiałem z CHD? Jakie kawałki Gunsi według Was ominą?

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 23, 2009, 12:01:14 pm »
0
Pocieszajcie sie dalej..... w normalnym zespole tak to nie wyglada. Zdrowa sytuacja to brak gwiazdorzenia i wszyscy rowni.

Ale z drugiej strony nie jest powiedziane ze GN'R to normalny zespol ;)
Co ty za zespoły znasz? Normalnym jest, ze wokalista nie zjawia sie na wszystkich probach... w szczegolnosci gdy sam jest tworca calego materialu...

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 23, 2009, 12:05:21 pm »
0
Trent Reznor może i  jest twórcą całego materiału w przypadku NIN,Axl w przypadku Gn'R na pewno nie.. Nie róbmy z niego cudotwórcy. Jest uzdolniony,ale multiinstrumentalistą nie jest.

Stinson w AC/DC? "To byłoby zabawne!'

Zaczęty przez Lapny

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 3480
Ostatnia wiadomość Sierpnia 23, 2016, 07:29:42 pm
wysłana przez Canis_Luna