Rozumiem, że pytania są podobne, więc odpowiedzi też, ale mam wrażenie, jakby odpowiedź o Axlu była niemal dosłowną kalką odpowiedzi z innego wywiadu. Nie miałaś podobnego wrażenia przy tłumaczeniu? Tamto to też był wywiad z DJ-em.
Tak, sprawdzałam to, ale wygląda na to, że albo Ashba udzielał wtedy wywiadu kilku gazetom na raz i każdy wybrał co chce dać, albo po prostu odpowiedział (prawie) tak samo, bo różni się kilka słów, kolejność zdania itp.
Ok, rozumiem frustrację, bo mi też już się nudzi tłumaczenie praktycznie takich samych wypowiedzi (a nie tylko DJ się powtarza, to samo jest z Ronem, Dizzy'm czy całym Adler
), ale jeśli dziennikarze nie raczą być oryginalni, to niczego więcej się nie dowiemy. Daren zawsze próbuje swoich znajomych przedstawić w jak najlepszym świetle (co chyba logiczne), wydaje mi się, o czym już kiedyś pisałam, że na siłę próbuje podkreślić fakt, że o Axlu krążą nie do końca prawdziwe opinie, jako o człowieku, dlatego to ciągłe powtarzanie, że prywatnie jest świetny. To, że mówi, o tym, że nadchodzące koncerty będą "super" "świetne" itp. - no a co ma powiedzieć? Każdy artysta, bez względu na to czy do Bieber czy Slash, zawsze powie dziennikarzom z danego państwa, że mogą się spodziewać dobrego koncertu, że zespół da z siebie wszystko. To są standardowe odpowiedzi, które muzycy chyba mają już automatycznie zakodowane. Szczerze mówiąc, przestałam już zwracać uwagę na te części wywiadów ;p
Jedyne co tak naprawdę przykuło moją uwagę i dlaczego wzięłam się w ogóle za ten artykuł, to fakt, że Axl ma jakieś pomysły, coś tam mu "chodzi po głowie", ale nie chce tego nagrać. Może właśnie na tym polega jego problem, że ciągle nie czuje się w 100% przekonanym o tym, że coś jest dobre, dąży do perfekcjonizmu, tylko nie do końca wie gdzie jest jego granica i ciągle mu mało?