Autor Wątek: The Rolling Stones  (Przeczytany 141403 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1544
Odp: The Rolling Stones
« Odpowiedź #315 dnia: Lipca 23, 2007, 05:22:04 pm »
0
Jest duże prawdopodobieństwo, że koncert się rozpocznie po północy.

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2229
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #316 dnia: Lipca 23, 2007, 07:12:53 pm »
0
"Komunikat

THE ROLLING STONES NA RZECZ OFIAR

Zespół The Rolling Stones, artyści występujący gościnnie oraz organizatorzy koncertu w Warszawie z szacunkiem dla ogłoszonej żałoby narodowej informują, że koncert odbędzie się zgodnie z planem 25 lipca 2007 r.

Ofiary tragicznego wypadku we Francji zostaną uczczone podczas tego wieczoru.

Jako wsparcie dla rodzin ofiar zespół The Rolling Stones przekaże dotację finansową na specjalnie utworzone konto, które będzie administrowane przez Fundację Polsat i Caritas Polska.

Sponsorzy koncertu także zadeklarowali przekazanie pieniędzy na wspomniane konto.

Komunikat przesłany przez Viva Art, organizatora koncertu"

źródło: www.vivaart.com.pl

Odetchnąłem z ulgą ...

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #317 dnia: Lipca 23, 2007, 07:15:49 pm »
0
Ja również, chociaż koncert Stonsów zaczynający się o północy mógł mieć fajny klimat...

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #318 dnia: Lipca 23, 2007, 10:20:18 pm »
0
tam nie bylo tego sektora C wiec patrzac po ukladzie sceny to pewnie bedzie w miejscu gdzie w Brnie stały Toi=toie - wiele z tamtad nie zobaczycie ale dla pocieszenia dodam ze  byl duzy tebim

a ja się już ogromnie cieszę na objęcie swojego "toi toi`owego" miejsca  ;) gdyby koncert został odwołany, pewnie plułabym sobie w brodę, że nie jechałam z Wami, ale jak na razie nie mam ku temu powodów ;)

tak czy inaczej, chciałabym wyrazić swoją radość, że RS zagra jednak zgodnie z planem i wykrzyczeć głośne HUUUUURRRRRRRRAAAAAAAAA !!!  :D ulżyło mi po całodniowym rozmyślaniu w plenerze nad ostateczną i oficjalną decyzją ...  :)

Offline Boski_Krzychu

• SG-1
  • Zasłużeni
  • Atittude
  • Al kocholik
  • Respect: +10
    • http://www.gnrnow.prv.pl
« Odpowiedź #319 dnia: Lipca 24, 2007, 10:04:06 am »
0
Jezdymy :D Wyjechaliśmy z Katowic o godzinie 11, w Brnie byliśmy po drugiej <150 km/h - pozdro dla Pitera  ;) :D >  Punktem wyjścia naszej wyprawy była wieża  w Katedrze św. Piotra i Pawła z której podziwialiśmy piękna panoramę Brna. Następnie rozpoczęliśmy przygotowania do koncertu :D :  po dwa Budweiserki w knajpce cafe Antik :D :D < polecamy :P >
Po odpowiednim zatankowaniu podażając za falą  naznaczonych jęzorami fanów udaliśmy sie w stronę Targów na których odbywał sie koncert. Support The Charlatans wywarł na nas pozytywne wrazenie. Oczekiwanie na Stonesów urozmaicił nam przelotny deszcz, który co jakis czas skrapiał nasze rozpalone podekscytowaniem czoła :D W czasie deszczu na niebie pojawiła się „boska” :D tęcza :D co dodało uroku temu wydarzeniu :)
Jeżeli chodzi o publiczność to czuliśmy się bardziej jak na wycieczce niż na rockowym koncercie :D przeważali fani w średnim wieku, nie wyglądający na fanów muzyki rockowej  ( poza Polakami, którzy rzucali się w oczy):D publiczność na trybunach w większości siedziała jak kołki :D
Co do samego koncertu to rozpoczął się on niesamowitym wejściem po którym Stonesi zagrali Start Me Up, następnie było Let’s Spend The Night Together a dalej już nie pamiętamy kolejności :D ( wkleimy poźniej setlist ). W każdym razie zagrali większość swoich największych hitów – wspaniałe Sympathy For The Devil z Jaggerem biegającym w czerwonym płaszczu po mokrej scenie :D
Ogromne wrażenie wywarły na nas wszystkie efekty pirotechniczne, oprawa sceniczna (fajerwerki, wybuchy, jęzory, poruszająca się scena itp. )
Jednak najwięcej podziwu wzbudzili w nas sami Stonesi, którzy swoją energią, ekspresją wykonania każdej piosenki skopali tyłki wszystkim innym zespołom :D :D Udowodnili, że stać ich jeszcze na bardzo wiele i trudno było nam uwierzyć, że są w takim wieku. Czuliśmy się tak jak na koncercie w latach 60-tych. :)
To była prawdziwa 2h rockowa uczta warta każdej kasy :D w domu byliśmy po 3, obejrzeliśmy jeszcze wschód słońca i poszliśmy spać :D
Z chęcią pojechalibyśmy jeszcze raz i życzymy Wam równie orgazmicznych doznań ;) :D

I na koniec:
It’s Only Rock ‘N’ Roll But I Like It :D :D :D

Jeszcze raz dziękujemy Piterowi :)
Wiola i Krzychu

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #320 dnia: Lipca 24, 2007, 03:19:39 pm »
0
Nadarzyła się piękna okazja żeby chłopcy zagrali "Salt Of The Earth". Co prawda ta piosenka już dawno u nich wypadła z setlisty, ale okazja jest wyjątkowa.

Offline Tatdoul

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: 0
« Odpowiedź #321 dnia: Lipca 24, 2007, 04:50:05 pm »
0
Najlepiej This Place Is Empty...

Offline Boski_Krzychu

• SG-1
  • Zasłużeni
  • Atittude
  • Al kocholik
  • Respect: +10
    • http://www.gnrnow.prv.pl
« Odpowiedź #322 dnia: Lipca 24, 2007, 07:43:27 pm »
0
Setlist z Brna:

Start Me Up
Let's Spend The Night Together
Oh No, Not You Again
All Down The Line
Love Is Strong
You Can't Always Get What You Want
Midnight Rambler
I'll Go Crazy
Tumbling Dice
Band Introductions
You Got The Silver
I Wanna Hold You

B Stage
Miss You
It's Only Rock 'n' Roll
Satisfaction

Honky Tonk Women
Sympathy For The Devil
Paint It Black
Jumpin' Jack Flash

Encore
Brown Sugar

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #323 dnia: Lipca 24, 2007, 07:49:21 pm »
0
Polecam stronkę dotyczącą Stonesów www.iorr.org
Pewnie dużo osób ją zna, ja uważam, ze jest najlepsza - wszystkie setlisty i relacje z koncertów.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #324 dnia: Lipca 24, 2007, 07:55:53 pm »
0
Z tego co widzę są małe szanse, że usłyszę jutro moje ukochane "Wild Horses".  :'(

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #325 dnia: Lipca 24, 2007, 08:18:44 pm »
0
ja już szykuję się do wyjazdu nucąc pod nosem "Brown Sugar" hehe  :D setlista z Brna nie jest najgorsza, zresztą nie nazwałabym się fanką Stonesów, zatem usłyszenie live kilkunastu utworów, które uwielbiam, graniczy z cudem...tak, czy inaczej zamierzam się świetnie bawić :)...i wsiąść do właściwego pociągu...hihi

KOMUNIKAT: jeśli ktoś ma ochotę do nas dołączyć przed lub po koncercie, piszcie ;) na pewno zrobimy sobie jakieś after...pytanie do warszawiaków, znacie jakieś knajpki, które są długo otwarte??  ;)

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #326 dnia: Lipca 26, 2007, 01:03:10 am »
0
Właśnie wróciłem i podzielę się wrażeniami. Było cudownie - czysty rock n'roll, a ile w tych facetach energii :) Ogromna scena to pierwsze co sie rzucało w oczy po wejściu. Potem były supporty - Tatiana zagrała 4 piosenki i szybko zeszła - i dobrze bo słabiutko było :( Potem był Steve Harley i zespół Cockney Rebel, mi się podobało - grali coś w stylu country, wokalista rzucał fuckami i widać że mu się podobało. Następnie była minuta ciszy dla ofiar wypadku we Francji. Potem jakiś koleś wpadł na scenę i musiała go zgarnąć ochrona, ale swoje brawa gościu zebrał ;)
A Stonesi cóż, potrzymali publikę w napięciu, w końcu ok. 21:15 są !!!!!!! Keith zaczął od Start Me Up, a potem to już poszło szybciutko :P

Setlista (źródło: www.iorr.org)

1. Start Me Up
2. You Got Me Rocking
3. Rough Justice
4. Ain't Too Proud To Beg
5. Love Is Strong
6. You Cant Always Get What You Want
7. Midnight Rambler
8. I'll Go Crazy
9. Tumbling Dice

10. You Got The Silver
11. Wanna Hold You

12. Miss You (to b-stage)
13. It's Only Rock'n'Roll (b-stage)
14. Get Off Of My Cloud (b-stage)
15. Honky Tonk Women (back to main stage)

16. Paint It Black
17. Jumpin' Jack Flash
18. Brown Sugar

19. (I Can't Get No) Satisfaction

Miałem szczęście stać przy scenie B - wszyscy byli na wyciągnięcie ręki - Ron w kowbojskim kapeluszu, Charlie owinięty szalikiem z napisem "Polska" - cóż tam się działo :) :P

Zabrakło Sympathy For The Devil, ale to pewnie ze względu na wypadek we Francji. świetnie wypadł Midnight Rambler, Mick bardzo dużo mówił po polsku (m.in. przedstawił zespół). No i cudowna Lisa, co za głos i nie tylko ;) Aha i jeszcze jedna uwaga - Ron Wood w niczym nie ustępuje Keithowi, a czasami go nawet przerastał  (takie moje wrażenie było) :)
Na koniec cała publika odśpiewała Mickowi gromkie sto lat, jako, że obchodził właśnie 64 - te urodziny. Happy Birthday MICK :)
« Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2007, 01:19:21 am wysłana przez mafioso42 »

Offline R3cki

• Welcome to the jungle
  • *
    • http://www.myspace.com/r3cki
« Odpowiedź #327 dnia: Lipca 26, 2007, 04:48:30 am »
0
Ja też byłem ale widok raczej taki sobie miałem bo sektor B2, pisze to z dworca pociąg dopiero za godzine.  koncert świetny Stonesi są w wyśmienitej formie,
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh won´t you please
Take me home

Offline Nechebet

• Paradise City
« Odpowiedź #328 dnia: Lipca 26, 2007, 09:36:24 am »
0
Napiszcie jak wybrnela Tatianka, bo jakos nie moge sobie tego wyobrazic :)

Offline Tatdoul

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #329 dnia: Lipca 26, 2007, 10:04:50 am »
0
Było NIESAMOWICIE.

Mieli zacząć o 21, przyszedłem kilkanaście minut po 16, już była duża kolejka. Bramy otwarto godzinę później. Przy wejściu kontrola, facet mnie obmacywał, ale komórki w kieszeni nie wyczuł, potem jakieś zdjęcia wrzucę. Pogoda wręcz idealna, pochmurna, ale kropiło tylko dwa razy na dziesięć minut.

Support. Oj, śmiali się moi koledzy, że "idę na Tatianę". Zagrała 20 minut, pokręciła tyłkiem i wyszła. Potem jakiś zespół, którego nazwy nie zapamiętałem, ale grał dwa razy dłużej. Niezbyt mi się podobało, głos wokalisty taki wymuszony a i kompozycje średnie. Pół godziny przed 21 minuta ciszy.

Zaczęli z 15 minutowym poślizgiem. Pierwsze dźwięki Start Me Up i szaleństwo! Mam filmik, ale mocno "rozbujany", bo sam się dałem ponieść Wink Mick w BOSKIEJ formie wokalnej, przez cały koncert nie zaśpiewał ani jednego fałszu. Do tego świetny kontakt z publicznością, mówił po polsku ( Exclamation ) nie raz "kochamy was Polska", ale conajmniej sześć razy, "co za noc" (okrzyk zza moich pleców "Let's Spend This Night Together", ale to nie było to, hehe). Setlista:

Start Me Up - jak już pisałem, najlepszy moment koncertu dla mnie
You Got Me Rocking - nie znałem tego ale "heyhey" w refrenie śpiewałem tak głośno, żeby Mick usłyszał, heh. Potem Mick złapał się za serce, myślę - ma zawał dziadek a on się nam ukłonił Wink
Rough Justice - bardzo mi się podobało, szkoda, że ludzie słów nie znali
Ain't Too Proud To Beg - może nie zapamiętałem, ale poprostu wszystkie kawałki były zagrane świetnie
Love Is Strong - też miło
You Can't Always Get What You Want - chóralnie zaśpiewany refren i zabawa Micka z publicznością w Freddiego, ale w konwencji "Aaaaau!". Bawił się i popatrzył się na nas z miną "poddaję się", znowu podziękował
Midnight Rambler
I'll Go Crazy - cover jakiegoś czarnego pana z dawnych lat, było jego zdjęcie na telebilmie, Mick bawił się i dał zaśpiewać zwrotkę babce z chórków, potem z nią tańczył
Tumbling Dice - nie zapamiętałem

gdzieś tu było band introduction, oczywiście wszyscy przywiatni jak należy - GŁOŚNO! i Mick mówiący "na perkuszji Charli Watts"

You Got The Silver - zaśpiewane przez Keitha, balladkowe
I Wanna Hold You - też Keith, bardzo fajny głos ma
Miss You (na mala scene) - tak, scena zaczęła się wysuwać i przejechała po wybiegu 50 metrów, ścisk okropny, ale co tam, Mick był 10 metrów ode mnie!
It's Only Rock'n Roll - tu pewnie lepiej się bawiły dalsze sektory, bo my widzieliśmy tył sceny, ale muzyka świetna
Get Off Of My Cloud - NIE MYŚLAŁEM ŻE TO ZAGRAJĄ! jeden z moich ulubionych utworów, zdarłem gardło
Honky Tonk Women (powrot z malej) - szlaeństwo, mam super fotkę, a w tym czasie na scenie wysunął się jęzor, a Charlie wracał w szaliku Polski Smile
Paint It Black - intro na gitarce miodzio, Mick przebrał się w czerń... diabeł istny, zaczarował publiczność
Jumping Jack Flash - ośmielę się powiedzieć, że to była wersja lepsza od wydanej w 1970 koncertówki Get Yer Ya-Ya's Out.. miodzio
Brown Sugar - zabawa i chóralne odśpiewanie refrenu, panowie znikają, ale my wiemy, że zaraz wrócą bo co to za koncert bez...
...Satisfaction - zaśpiewany wspaniale przez publiczność, Mick PRZEBIEGŁ (tak, w kilka sekund!) ten 50metrowy wybieg, potem już pożegnanie, Keith najpierw przyłożył pięści do klaty a potem taki... wymowny ruch miednicą Wink

Ogólnie było cudownie. Mick w świetnej formie, a jak się ruszał... Tatiana się chowa. Sekcja instrumentalna na medal.

Ja chcę więcej!

Nie wyobrażam sobie teraz lepszego koncertu... Nawet z Dream Theater... Może tylko Q+PR, albo reaktywacja Pink Floydów, ew. Led Zeppelin, heh