Taylor Momsen... Zdecydowanie jeden z najciekawszych seksownych głosów rockowych wśród aktualnie śpiewających młodych dziewczyn w U.S.A. Takich rockowych przez duże R. Ciekawe kiedy jej się znudzi. Pod szyldem The Pretty Reckless (TPR) zaczęła bodajże w 2009 więc jeszcze jej się chce. Jedna z gwiazd serialu Gossip Girl (Plotkara). Mam coś z nią w bookmarkach, katowałem ostro na YT jakiś czas temu.
Te dwa klipy pochodzą bodajże z 2009. TPR ale z inną ekipą muzyków, tu miała jeszcze z 15 lub już 16 lat. Według wielu ludzi utwory TPR z tego okresu brzmią ciekawiej niż te utwory zamieszczone na EP, może dlatego że są takie... mniej "wygładzone"?
Jutro w Niemczech ostatni koncert w ramach europejskiej odnogi najnowszej trasy zespołu Evanescence. Jednym z supportów zabranych w trasę jest The Pretty Reckless (TPR). Znalazłem świetnie nagrany spod sceny cały koncert TPR plus Evanescence (raczej nie cały). Świetny zestaw, szkoda że niestety ani jeden ani drugi zespół nie wpadnie do Polski. :'( Nie napiszę "nigdy" bo kto by kiedyś przypuszczał że Guns N' Roses do nas przyjedzie?
http://www.youtube.com/playlist?annotation_id=annotation_792024&list=PLC584AC6CB9E43510&feature=iv&src_vid=e-BAR6Pxjf0Taylor ma chyba najbardziej seksowny ruch (a właściwie ruchy (bez skojarzeń proszę chociaż... ;PP)) sceniczny w tej branży od czasu "snake dance" Axla.
Co do GN'R to TPR dostąpił zaszczytu? i będzie ich supportował na trzech listopadowych koncertach:
November 25th – DCU Center, Worcester, Massachusetts, EUA
November 26th – Susquehanna Bank Center, Camden, New Jersey, USA.
November 28th – Copps Coliseum, Hamilton, Ontario, CAN.