Autor Wątek: Sold My Soul  (Przeczytany 2563 razy)

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
  • Respect: +959
Sold My Soul
« dnia: Września 16, 2014, 12:20:31 am »
0
Myślę, że warto założyć wątek o tym zespole, cóż można powiedzieć w ramach wstępu... ciężkie riffowe granie w starym stylu z lat 70-tych, jeśli chodzi o muzykę to są tak pomiędzy Black Sabbath a Led Zeppelin (bliżej chyba nawet tego drugiego zespołu), niesamowity wokal "Łyczka" i soczyste riffy, a także solówki "Smoka" to wizytówka zespołu, wiele osób pewnie o nim słyszało, jest to zwycięzca Festiwalu im. Ryśka Riedla "Ku Przestrodze", a także jeden z finalistów programu X Factor, w tym roku wydali debiutancką płytę.
Byłem w tym roku na dwóch koncertach tego zespołu i grają znakomicie.
SOLD MY SOUL 'Teraz albo Nigdy' offical with lyrics (album 2014)

Sold My Soul - Tylko to ma sens ( demo/EP 2012 )

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1709
Odp: Sold My Soul
« Odpowiedź #1 dnia: Września 16, 2014, 09:53:51 am »
0
Cóż mogę powiedzieć, może to że nie znam ;P a sama informacja o finaliście programów talentowych nie jest dla mnie żadnym plusem i zachętą... ;>
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
« Odpowiedź #2 dnia: Września 16, 2014, 11:22:25 am »
0
Czyli w skrócie można powiedzieć, że nie masz nic do powiedzenia w tym temacie (no chyba, że tekst zaczęty od "Cóż mogę powiedzieć" ma na celu przedrzeźnianie przedmówcy, czyli mnie). Świetnie proponuje, żeby każdy kto nie ma nic do powiedzenia na temat zespołu o którym jest ten temat napisał to tutaj.
A co do tej informacji to jakbyś dobrze przeczytał mojego posta, to byś wiedział, że akurat ta informacja nie ma na celu zachęcić do słuchania tego zespołu.
Ja w przeciwieństwie co do niektórych którzy zakładają tu nowe tematy o jakimś zespole, staram się napisać coś w ramach wprowadzenia, a nie tylko, to, że np. kapela jest zarąbista, albo jakie wasze zdanie na temat tego czy owego zespołu.
« Ostatnia zmiana: Września 16, 2014, 11:25:29 am wysłana przez Bluebird »

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1709
« Odpowiedź #3 dnia: Września 18, 2014, 09:12:10 am »
0
Nie napisałeś też w temacie, że jest on przeznaczony jedynie dla osób które przesłuchały dany band, bądź go nie przesłuchały a także czegokolwiek innego, co mogłoby określać jego wątek przewodni. Interpretacja tematu jest więc osobistą sprawą każdego z użytkowników a to że akurat ja zwróciłem uwagę na odwołanie do programów typu talent show jest wyłącznie moją sprawą i dodatkowo - moim prawem :) I drogi Bluebirdzie - daleko mi do przedrzeźniania rozmówców.

Ogółem bardzo lubię Twoje wprowadzenia do tematów o różnych, mniej znanych zespołów więc nie przestawaj tego robić :) choć przyznam że masy z tego nie znam...

Pociągnę ten swój ulubiony wątek :P Wujek google mówi mi, że Łyczek wygląda tak:

Nie kojarzę go z Xfactora. Choć miałem braki w tym programie. Która to była edycja?
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
« Odpowiedź #4 dnia: Września 18, 2014, 11:26:02 am »
0
Nie napisałeś też w temacie, że jest on przeznaczony jedynie dla osób które przesłuchały dany band, bądź go nie przesłuchały a także czegokolwiek innego, co mogłoby określać jego wątek przewodni.
To jest twoja nadinterpretacja, w tym dziale jest jak podejrzewam, masę tematów o zespołach, których nie znam, mógłbym w każdym temacie to napisać, że nie znam i nie słyszałem, pytanie tylko po co? Jak każdy by w taki sposób postępował (spamował) to zrobił by się śmietnik.

Nie kojarzę go z Xfactora. Choć miałem braki w tym programie. Która to była edycja?
Nie wiem prawie w ogóle nie oglądam tego programu (zdarzyło mi się obejrzeć pojedyncze odcinki) i nie kojarzę ich z tamtego programu. Również jak pierwszy raz miałem styczność z tym zespołem nie kojarzyłem, że jest to zwycięzca Festiwalu "Ku Przestrodze". Po prostu uznałem, że to fajny zespół i że fajnie by było założyć o nim temat.

Soul Asylum...

Zaczęty przez gunska

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 4696
Ostatnia wiadomość Sierpnia 31, 2008, 10:28:50 am
wysłana przez Zqyx