Autor Wątek: Simple Plan  (Przeczytany 5557 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Queen of roses

• Atittude
  • Queen of odpierdolcie sie ode mnie
  • Respect: +2
Simple Plan
« dnia: Lipca 13, 2008, 03:33:44 pm »
0
 zespół powstał w 1999r, nagrał trzy płyty studyjne i dwie koncertowe. niedługo przyjadą na koncert do Polski. a więc dlatego ten temat. :) co o nich myślicie,czy wam sie podoba ich muzyka itp... ?  :)
When I come home late at night
Don't ask me where I've been
Just count your stars I'm home again
Yesterday's got nothin' for me
Old pictures that I'll always see I ain't got time to reminisce ol

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
  • Respect: +866
Odp: Simple Plan
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 13, 2008, 04:39:22 pm »
0
Wiecie co mnie denerwuje?
to, ze takich zespołów jest od zajebania. Teraz wszyscy tak grają. nie wiem ile jeszcze takich kapel powstanie, ale jak nikt już nic nie odkryje w muzyce, to dla mnie mogą już nie grać. A jeżeli chodzi o moja opnię na temat takich kapel, to są one okropnie słabe i nic, totalnie NIC NIE WNOSZĄ!!!
SĄ NIE POTRZEBNE!!!!

8)
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline Queen of roses

• Atittude
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 13, 2008, 04:46:50 pm »
0
a moim zdaniem bardzo dobrze ze powstają takie kapele, bo moze nie zrobią rewolucji muzycznej w stylu nirvany czy innychwiekszych zespołów, ale przynajmniej nie zapomnimy co to jest rock, ktos dalej będzie go grał. bo wybaczcie, ale szczezrze to ja wolę taką muzykę niż najnowsze dokonania kochanego pana Rose.

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 13, 2008, 09:20:55 pm »
0
E naprawde mnie to dziwi, piosenki nGNR nazywasz popem... a to uwazasz za rock?  Ech... Może zle trafialem na ich utowry ale to pop rock jakich tysiace obecnie... niestety...
A na teksty lepiej spuscic zaslone milczenia

Offline Queen of roses

• Atittude
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 13, 2008, 11:49:13 pm »
0
mówisz o tekstach gunsów ?  :D
nie, no poprostu wiem na co stac Axla R. wszyscy wiemy. a to co robi teraz jest wg mnie poniżające dla niego samego. a zespoly jak ten w temacie to taka muzyka przyjemna do posluchania poprostu. oni przynajmniej nie udają, że są jakimiś największymi na swiecie gwiazdami.

Offline Karol

• Reckless Life
  • **
  • Respect: 0
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 14, 2008, 12:48:25 am »
0
Moim zdaniem Simple Plan to całkiem niezły zespół dla nastolatków (czyli nie dla mnie), ale jakiś czas temu obił mi się o ucho.
Me Against the World
- lubię ten utworek (przypominają mi się młodzieńcze lata). :)
« Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2008, 01:22:41 am wysłana przez Karol »
"Koty wyczuwają, że nie lubisz śladów ich łap na maśle, ale będą wchodziły na nie za każdym razem, kiedy nikt nie patrzy."
Kathy Young

Offline katarynka

• Better
  • Respect: +192
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 14, 2008, 11:19:14 am »
0
Hmmm, słyszałam parę lat temu kilka piosenek, ale dla mnie niczym nie różnią się od piosenek zespołów typu Blink 182, Green Day, Good Charlotte itp., wszystko jest takie same. A jeśli zespół niczym się nie wyróżnia to po prostu nie zwracam na niego uwagi ;)

Offline chevantonGNR

• Atittude
  • Respect: +1
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 14, 2008, 09:55:04 pm »
0
Znam, na dysku mam ich płyte :P, i wiecie co wam powiem, nawet nie zapamiętałem ani jednego utworu tej kapelki, taka to teraz muzyka jest
oni przynajmniej nie udają, że są jakimiś największymi na swiecie gwiazdami.
Nie mają nawet powodów żeby tak poudawać, Axl przynajmniej coś osiągnął

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 15, 2008, 12:05:21 am »
0
No ok...ale hmmm no dobra sobie są...i nic z tego nie wynika...nic nowego ciekawego nie wnoszą i wnieść nie wniosą...i kurcze ok...nazywajmy rzeczy po imieniu...Popem jest wszystko co sie sprzedaje :D a ChD się nie sprzedaje xD a Simple Plan tak :P sasasas :D jak dla mnie kapela jak tysiące innych, które są i hmmm tak tylko są... niestety... można krytykować Axla ale kurcze On zrobił już naprawdę wiele...a jak widać po koncertach i wyciekach...chce coś nowego ciekawego zrobić...a takie kapele Simple Plan i podobne niestety popadają... w przeciętność...moje zdanie...kapela dla nastolatek...nic więcej... ;)

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
  • Respect: +866
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 15, 2008, 12:52:19 am »
0
Zgadzam sie, że to kapela dla nastolatek. Niestety nie dane nam było żyć, gdy wszystko w muzyce odkrywano. Żyjemy w czasach, które nie grzeszą wielkimi dziełami jeżeli chodzi o muzykę "rozrywkową".  :'(
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline Jawhowe

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: -1
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 15, 2008, 01:15:16 am »
0
Tak na prawdę zawsze są zespoły  które tworzą muzykę bez polotu i łatwą do słuchania. Ale są też takie zespoły które tworzą muzykę ponadczasową, która nie odchodzi w zapomnienie i po 30 latach nadal zdobywa nowych fanów. I chociaż wydaje się że dawniej tworzono jedynie muzykę ambitną, oryginalną i ogólnie zajebistą to gniotów wtedy też pewnie było pełno - po prostu teraz już nikt ich nie pamięta. :P Więc proszę mi tu nie pieprzyć o tym że wszystko w muzyce odkryto bo jest to jedna z większych bzdur jakie ostatnio słyszałem. :P
I powiem od razu, żeby nie offtopować że Simpleplan to typowy zespół dla 'zbuntowanych' nastolatek. Grają tak że łatwo ich nie słuchać, można się przy nich wyłączyć :P Ale niech sobie tak grają, nałapią się trochę kasy.
I'm sick to death of people saying we've made 11 albums that sounds exactly the same, infact, we've made 12 albums that sounds exactly the same  - Angus Young

Offline Karol

• Reckless Life
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 15, 2008, 07:34:49 am »
0
Ja nie mówię "zespół dla nastolatków", żeby zdeprecjonować grupę. Po prostu po wysłuchaniu paru utworów widzę, że są one adresowane do tej grupy wiekowej i opowiadają o życiu, czy emocjach młodego człowieka. Taka rola muzyki też jest istotna. Muzyka nie musi polegać na tworzeniu arcydzieł, może wyrażać emocje i sprawiać przyjemność tym, którzy lubią dane brzmienia. I nie ma w tym absolutnie nic złego.
« Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2008, 07:38:26 am wysłana przez Karol »
"Koty wyczuwają, że nie lubisz śladów ich łap na maśle, ale będą wchodziły na nie za każdym razem, kiedy nikt nie patrzy."
Kathy Young

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 15, 2008, 07:41:57 am »
0
Okej niech wyraza emocje ale niech pod wzgledem muzycznym niech bedzie przynajmniej przyzwoite...

Offline Karol

• Reckless Life
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 15, 2008, 10:38:00 am »
0
No ale tu już dochodzą do głosu indywidualne preferencje, zespół nadal istnieje, co oznacza, że dla jakiejś grupy odbiorców muzycznie pasuje. Każdy tworzy tak, jak czuje i jak potrafi, a gusta muzyczne są naprawdę różne. Inicjatywa, pasja, szczerość przekazu - to się liczy. To jest grupa założona przez kolegów ze szkoły średniej (każdy, mając trochę chęci i talentu, mógłby się tego podjąć), a nie komercyjny produkt wydumany przez wytwórnię fonograficzną i promowany na siłę. Ja to doceniam.

Inna rzecz: każdy od czegoś zaczynał, Axla w Hollywood Rose słucha mi się wyjątkowo trudno, co nie umniejsza w moich oczach jego późniejszych dokonań.

Dla danego artysty stawienie czoła krytyce też może być niełatwe, niektórzy silą się na innowacyjność i oryginalność, koniecznie chcąc stworzyć coś epokowego. No i... często nic z tego nie wychodzi. Pojawia się presja, ucieczka w narkotyki...

Wiadomo, że nie wszystkim się musi coś takiego podobać (i że niektórym Simple Plan nie spodoba się nigdy, niezależnie od wieku, OK), ale ja proponuję trochę wyrozumiałości. :) Krytykować jest bardzo łatwo (wiem, bo często to robię  ;)), szczególnie jeśli samemu nigdy nie stanęło się na scenie.
« Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2008, 11:42:17 am wysłana przez Karol »
Kathy Young

Offline maciusgalactico

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 15, 2008, 07:04:16 pm »
0
Zgadzam sie, że to kapela dla nastolatek. Niestety nie dane nam było żyć, gdy wszystko w muzyce odkrywano. Żyjemy w czasach, które nie grzeszą wielkimi dziełami jeżeli chodzi o muzykę "rozrywkową".  :'(

A słyszałeś o zespole Tool  ;]