Autor Wątek: RUST - RusT'n'RolL !!!  (Przeczytany 24165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
RUST - RusT'n'RolL !!!
« dnia: Marca 21, 2009, 08:05:37 pm »
0
Zacznę od tego, iż jest to kapela mojego kumpla... głownie z LO  xD Jedna imo, jak nie najlepsza kapela amatorska którą da się na myspace znaleść, koncerty grają WYJ*BANE W KOSMOS - czyt. świetne  !!! Ostatnimi czasy można było ich usłyszeć w Lizard Kingu w Bydgoszczy oraz Poznaniu :) a tutaj galeria z tego koncertu :) http://www.flickr.com/photos/tomasz_marciniak/sets/72157615371684894/with/3358990587/

Trochę historii z myspace:

Zespól Rust powstal pod koniec 2000 roku po tym jak wokalista Michal 'Wave' Przybylski postanowil opuscic projekt w którym wówczas gral. Przy wspóltworzeniu skladu raczkujacego wówczas zespolu towarzyszy mu do dzisiaj gitarzysta i przyjaciel Szymon 'Simon' Szymkowiak. W poczatkowym stadium zespól nie mial nazwy. Czlonkowie zespolu spotykali sie na próbach opracowujac rózne standardowe covery z gatunku muzyki heavy metal. Podczas jednego ze spotkan po lekkich perturbacjach przyjeto nazwe Rust. Przez dlugie lata zespól ewoluowal. Muzycy nabierali obycia, a przede wszystkim ksztalcili sie i ulepszali swoje umiejetnosci. W tym czasie ewoluowala tez muzyka zespolu, z typowego galopujacego heavy metalu, przeksztalcila sie w solidnie brzmiacy, pelen energii hard rock wzmocniony nowoczesnym brzmieniem poparty bardzo dobrym warsztatem obecnych czlonków zespolu. W 2005 roku po dlugich, prawie rocznych poszukiwaniach gitarzysty do kapeli dolaczyl Piotr 'Trybeo' Trybusz, który w znacznym stopniu wplynal na obecne brzmienie kapeli, przy okazji tworzac zgrany duet z Simonem . W 2006 roku do zespolu dolaczyl Pawel Malinowski genialnie czujacy hard rockowe klimaty basista, a calosci dopelnil odwiecznie bladzacy w kregach Rust perkusista Andrzej 'Endriu' Kownacki. Dzieki tym zmianom powstal sklad przyjaciól, ludzi oddanych muzyce, wierzacych w siebie i w to co robia. W obecnym skladzie Rusci mocno skupili sie na stworzeniu wlasnego materialu i indywidualnego rust'n'rollowego brzmienia, co zaowocowalo nagraniem demo CD w 2007 roku. Rust zagrali kilka duzych i mniejszych koncertów, które za kazdym razem zgromadzily dosc liczna publicznosc. W 2007 roku dostali sie równiez do finalu rock'n'roll festiwal gdzie grali przed Maciejem Malenczukiem i Tsa w Swietochlowicach. W 2008 roku grali w finale RockoGO festiwal, a 27 wrzesnia 2008 roku zdobyli wyróznienie, poparte bardzo pozytywna opinia jury na VII Ogólnopolskim Festiwalu Muzyki Rockowej Zderzak organizowanym w Zgierzu. W czerwcu 2008 roku Rusci weszli do studia, by nagrac swój debiutancki album. Premiera plyty planowana jest na poczatek 2009 roku wraz z trasa promujaca debiutancki album.

http://www.myspace.com/rust_n_roll

Tam znajdziecie ich 3 kawałki z nagrywania demo ;)

Ale mam dla Was coś więcej "świeższego" niż to co na myspace jest :) -> Premiks utworu Honesty is bleeding z płyty która ukaże się w tym roku :)

http://www.mediafire.com/?mdzg3wbdn55 

Jeśli komuś przypadło do gustu takie granie albo/i ma dobre chęci to prosiłbym na głosowanie na Rust na stronie: http://browar-rock-festival.muzzo.pl/utwory,2         -> wystarczy kliknąć na ikonę z podniesionym palcem do góry ;) !
« Ostatnia zmiana: Lutego 04, 2011, 08:20:07 pm wysłana przez krelke »

Offline Axl 0307

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: -1
Ja mogę napisać tylko jedno. Wku... mnie to, że takie kapele pokroju feel, Virgin itd......................... mają taką popularność. Natomiast Rust grająca na wyższym poziomie pod względem każdego instrumentu a także zajebistego głosu jest kapelą amatorską. Trzeba tylko mieć nadzieję, ze to już niedługo potrwa:D Jeszcze jedno taki band wygrałby eurowizję beż żadnego problemu. A tak w ogóle to niech jadą chłopaki na zachód tam ich docenią. I jak coś daj znać gdzie będzie można kupić płytę.
« Ostatnia zmiana: Marca 21, 2009, 08:36:03 pm wysłana przez Axl 0307 »

Offline krelke

• Administrator
  • Scraped
    • Tomasz Krela
Oko :) będę dawał znać o koncertach i płycie :)

Na chwilę obecną wiem o planowanym koncercie w Poznaniu 29 kwietnia - Piwnica 21.

Offline RocketQueen

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Better
  • 'Take me down to the Paradise City...take me home'
  • Respect: +6
byłam na koncercie w poznańkim Lizardzie i wszystkim polecam :-) Bardzo fajna muzyka, mocny wokal i super gitary ;)
oczywiście zagłosuję ;>

nowy nr gg : 12071320

Offline chevantonGNR

• Atittude
  • Respect: +1
bardzo dobra kapela, czuć moc w ich muzyce, a wokalista czasem przypomina nawet Dickinsona, szkoda tylko że w Polsce nikt nie chce promować takiej muzy

Offline Wojtek

• Atittude
  • Respect: +42
O karamba , jak na amatorską kapele to wokal konkrecik - kojarzy mi sie z M.Kiske z Helloweena , szkoda , że jakby nie Krelke to nigdy bym sie nie dowiedział o takim zespole ehh tak sie promuje "młodych zdolnych" w Naszej ukochanej Polsce  :'( .. aha oczywiście głos na plus oddałem
« Ostatnia zmiana: Marca 23, 2009, 07:25:46 pm wysłana przez Wojtek »
KULT    [size=3.75pt]No Rose - No Fun (84 ofkorse)
ADAM FUDALI na Prezydenta RP!!!!

Offline krelke

• Administrator
  • Scraped
    • Tomasz Krela
Czasem na piosenkach innych kapel może Wam się przypadkiem nacisnąć kciuk w dół ;)

Powiem tak - Michu :) zawsze był i chyba jest największym fanem Ironów jakiego znam...hehe sam Dickinson go już rozpoznaje po koncertach z tego co jeszcze w LO nawet opowiadał jak wracał z wypraw koncertowych itd :) Więc wpływy Ironów na muzykę i wokal nie są przypadkowe ;)

Kapela ma już dobrą markę w Poznaniu z tego co wiem :) wnioskując po ilości ludzi przychodzących na koncerty i atmosfery na nich.

Zespół i Michu jest na tyle osobą wytrwale dążącą do celu, że mogę Wam zagwarantować, że płyta się ukarze a i przy odrobinie szczęścia będzie o Nich głośno.

Offline RocketQueen

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Better
  • 'Take me down to the Paradise City...take me home'
  • Respect: +6
muszę przyznać że o wiele lepiej brzmią na żywo  :-)

nowy nr gg : 12071320

Offline Undercover

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +44
Odp: Rust - RusT'n'RolL!!! Przygotowania do wydania płyty oraz Prośba o głosowan
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 24, 2009, 11:01:12 am »
0
Nie no kosmos! Super ! Kurde czekam na plytke !

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
Podchodze z duzym sceptycyzmem do tych wszystkich nowych zespolow, ktore wylaniaja sie jak grzyby po deszczu, a tak naprawde nie maja nawet pomyslu na jakas swoja muzyczna droge, ale ta kapela mnie OCZAROWALA  8) - po prostu przeczad :sorcerer:. Swietny wokal w polaczeniu z naprawde dobrym brzmieniem gitary prowadzacej, powoduje niesamowicie energetyczne doznania u chyba kazdego wielbiciela mocniejszego brzmienia. Niech ich ktos wypromuje, aby kolejny polski talent nie zdechl smiercia naturalna, grajac od czasu do czasu w jakichs malutkich klubach...szkoda by ich bylo :'(.
Wokalista ma drapieznie rockowy wokal, ktory mi sie bardzo podoba. Ponadto na uznanie zasluguje fakt, ze brzmia w "starym klimacie" kapel lat 70, 80 :). Widac, ze nie chca byc na sile nowatorscy, a holduja temu, co mona nazwac kanonem muzyki hardrockowej - ogromny plus za to !!! Taki konserwatyzm w brzmieniu jest mi w dzisiejszej muzie potrzebny - SUPER !  :sorcerer:

Powodzenia  ;)

Offline Piotr T

• Patience
  • Respect: 0
0
Witam,

Jestem gitarzystą zespołu Rust i chciałbym Wam w imieniu zespołu przede wszytkimn niesamowicie mocno podziękować za bardzo ciepłe słowa :D
Granie zawładnęło naszym życiem, i jeżeli nasza pasja jest w stanie sprawić komukolwiek przyjemność i zapewnić parę sympatycznych chwil, to nie można sobie wyobrazić szczęśliwszych ludzi niż My - Ruści :-)

Spotkało nas spore wyróżnienie, że jakby nie patrzeć fani jednego z największych zespołów w historii, życzą nam tak dobrze, cóż mogę dodać....:-) nasza przygoda z muzyką leży w dużej mierze w rękach takich jak Wy - ludzi, którzy muzykę kochają. Tak więc prosimy o głosy, a przede wszystkim o to byście chcieli nas słuchać i chcieli o nas mówić innym, a my odwdzięczymy się najlepszymi koncertami i muzyką na jaką nas stać - tego możecie być pewni!!! :-)

Rust'n'RoLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline maidenmaniax

• Patience
  • Respect: 0
0
RusT'n'RolL ludzie!!

Dzięki za wsparcie!! :) To dzięki takim ludziom jak WY RusT może urosnąć w siłę pomimo marnego polskiego rynku ]:> yeeeeaaahhhhhhh!!

Zapraszamy na nasz myspace i na koncerty!!

www.myspace.com/rustspace

Pozdro!!
Michu

guest211

• Gość
0
"a 27 wrzesnia 2008 roku zdobyli wyróznienie, poparte bardzo pozytywna opinia jury na VII Ogólnopolskim Festiwalu Muzyki Rockowej Zderzak organizowanym w Zgierzu"

Szkoda że tak późno o nich piszesz. Wtedy byłem tylko (i aż) na Closterkeller, jakbym wiedział to bym wpadł wcześniej na zespoły konkursowe i posłuchał na żywo.  8)

Przesłuchałem to co jest na MySpace. Bardzo solidne granie. Fajnie byłoby usłyszeć wokalistę w kawałku Queensryche - Silent Lucidity - nie wiem, tak jakoś mi się kojarzy...   ;]

Offline krelke

• Administrator
  • Scraped
    • Tomasz Krela
0
http://www.lodzstock.pl/index.php?option=com_djcatalog&view=showband&uid=543

Kolejne miejsce gdzie można wesprzeć RusT :) (niestety wymagana jest rejestracja)

SSolid

• Gość
0
wokal przypomina mi tego typa z halloween. Nie cierpie helloween. Ale muzycznie w sumie ok, nie moja bajka,

The Floorators (rock n' roll)

Zaczęty przez Jourgen

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 2847
Ostatnia wiadomość Lipca 13, 2010, 04:25:11 pm
wysłana przez Jourgen