Ja tam nie szaleję wcale za ich twórczością, ale koledzy mnie wyciągneli, więc pojechałem na ich pierwszy koncert w Polsce....
Chorzów, Stadion śląski (03.07.2007)
Na wstępie powiem pare słów o supportach. Ten Mickey Avalon to jakiś zafajdany pedał czegóż on nie robił, wkładał sobie tampon do nosa, gryzł i lizał swoją rękę... Niezły support sobie Red Hot wybrali... Mnie przykłuwały uwagę te dwie czarne piękności (zresztą podejrzewam, że nie tylko moją...) Chociaż jeden kawałek mi się nawet spodobał o ile pamiętam to nazywał się "Dance"... Żal mi się biedaka zrobiło jak na końcu dziękował polskiej publiczności spora część poleciała z fuckami i buczeniem, no cóz taka jest rola supportu... Pózniej na scenę wyszli Jet znam tą kapelę tylko z singli i nigdy nic do nich nie miałem, niezła nawet kapela, ale zauważyłem, że mają kawałki na jedno kopyto jeden do drugiego podobny... Bilet na Red Hotów miałem od kumpla za 60zł, ale jak dowiedziałem się gdzie jest usytuowiony sektor 40 (zaraz nad tunelem) to wymieniłem bilet u konika na płytę i musiałem dopłacić 90zł No, ale nie żałuję tej decyzji... Koncert był super, ale szkoda, że nie zagrali "Under The Bridge", "Give It Away" czy "Around The World" Ale za to było niespodziewanie "Havana Affair" Anthony to niezły gwiazdor prawie nic się nie odzywał do publiczności, dzień wcześniej odwówił autografów i zdjęć... Na scenie wyręczał go Flea dziękował polskiej publiczności itd. Na mnie wrażenie zrobiła ilośc przybyłych ludzi (ponad 60tys.) Ładnie się prezentowały zapełnione sektory na stadionie, nawet ten na którym miałem być (sektor 40) Jak byłem na Pearl Jam to było tylko 45tys. ludzi...
Ciekawi mnie kiedy znowu do nas przyjadą ? Nakręciłem cały koncert (szkoda, że TVN wyemitował tylko 45min z koncertu:( ) A tu macie kilka clipów z mojego nagrania...
"Soul To Squeeze"
"Snow ((Hey Oh))"
"Power Of Equality"
"Havana Affair"
"Throw Away Your Television"
"By The Way"