DOWN PRAGA 28.03./WARSZAWA 29.03.
Do Pragi pojechałem wielkim fartem, bo nie mogłem mieć wtedy wolnego , ale jednak sobie załatwiłem w ostatniej chwili, a bilet i transport wytrzasnąłem sobie na dzień przed koncertem od jednego gościa z pewnego forum, ale musiałem dojechać do Wrocławia...
Nie będę się dużo rozpisywał powiem tylko tyle w Pradze było wszystko lepsze niż w Polsce, dla porównania cena biletu do Pragi - 69zł a do Stodoły 120zł , koszulki na praskim koncercie kosztowały około 50zł u nas 80zł, a bluzy około 70zł w Polsce 100zł to jakaś kurde paranoja!!!
Zespół dał super koncert przy wypełnionej po brzegi sali a Phil Anselmo zaskoczył mnie pozytywnie swoją formą wokalną , bo z tym to różnie u niego bywało. A tak na marginesie na koncercie było sporo Polaków czułem się jakby grali u nas a koncert w Polsce dopiero następnego dnia...
We Wrocławiu byłem po godzinie 5 nad ranem przespałem się u znajomego i trzeba było wstawać o 9 rano, bo musieliśmy się spieszyć na pociąg do Warszawy... Do stolicy dojechaliśmy po 16. Pózniej poszliśmy coś zjeść i wypić i na koncert. W porównaniu do koncertu w Pradze to powiem, że też chłopaki dali czadu i zagrali genialnie denerwowały mnie tylko te długie przerwy między utworami (podobnie było w Pradze...) Phil ma super kontakt z publiką to trzeba mu przyznać! Szkoda tylko , żę nie było full ludzi, bo przyszło jakieś półtora tysiąca czyli jakieś tysiąc by się jeszcze spokojnie zmieściło... Aha rozwalił mnie utwór o Andrzeju Gołocie he he he I zastanawiam się skąd się wziął na koncercie Snake ze Skid Row ? Po koncercie miałem iść na after party do klubu Luxemburg ze znajomymi ale postanowiłem, że będę czekał na zespół, bo chciałem mieć jakieś zdjęcia z członkami i autografy... CZekałem jak głupi aż do 3 nad ranem i doczekałem się wyjścia tylko Peepera Keenana... Jakiś gościu ze Stodoły powiedział żebyśmy nie czekali na Phila , bo ciężko się z nim już dogadać, bo jest naćpany:( I faktycznie mała grupka ludzi stojąca przed bramą krzyknęła Phil a ten nawet się nie oglądnął i bardzo dziwnie szedł... Także szkoda było czekać tyle czasu... W sumie miałbym pewnie zdjęcia i autografy, bo staliśmy z grupką fanów pod autokarem, ale ochrona nas przegoniła , więc pózniej staliśmy przed bramą. Jak autobus z zespołem wyjeżdzał to zauważył nas Rex i chciał do nas chyba wyjść , ale chyba ktoś coś mu powiedział i autobus odjechał...
Do klubu Luxemburg dotarłem dopiero o 4 nad ranem , także dużo alkoholu raczej nie wypiłem Bo znowu trzeba było uciekać na pociąg i jeszcze miałem w niedzielę do pracy na 10:( Także jak już dotarłem do domu to w pracy byłem ledwo żywy po koncertowych wojażach...
Nagrałem oba koncerty, chociaż miałem pecha , bo w Pradze nie nagrałem ostatniego kawałka "Bury Me In Smoke" bo padła mi bateria Podobnie było w Polsce, bo podczas ostatniego kawałka (ponownie "Bury Me In Smoke") zauważył mnie ochroniaż zespołu i wysłał za mną dwóch ludzi, którzy weszli w tłum za mną , więc musiałem uciekać do tyłu, żeby mi nie odebrali całego nagrania... A tu macie setlisty z koncertów i moje niektóre clipy:
Praga, Roxy Club
1. Underneath Everything
2. The Path
3. Lysergic
4. Pillars of Eternity
5. 3 Suns and One Star
6. Lifer
7. Swan Song
8. On The March The Saints
9. Ghost Along The Mississippi
10.Learn From My Mistakes
11. N.O.D.
12. The Seed
13. Beneath Tides
14. Losing All
15. Eyes Of The South
16. ....(Doob Interlude)...
17. New Orleans Is A Daying Whore
18. Stone The Crow
19. Jail
20. Bury Me In Smoke
Warszawa, Stodoła
1. Pillars Of Eternity
2. The Path
3. Lysergik Funeral Procession
4. Lifer
5. 3 Suns And One Star
6. Hail The Leaf
7. Rehab
8. Ghosts Along The Mississippi
9. Learn From This Mistake
10. On March The Saints
11. Temptation's Wings
12. N.O.D.
13. Beneath The Tides
14. Losing All
15. Eyes Of The South
16. Doob Interlude
17. New Orleans Is A Dying Whore
18. Stone The Crow
19. Jail
20. Bury Me In Smoke/Nothing in return(Walk Away) (fragment)
PRAGA:
Swan Song
Ghost Along The Mississippi
N.O.D.
Losing All
New Orleans Is A Daying Whore
Stone The Crow
WARSZAWA :
Andrzej Gołota Song
Lifer
NAPIERDALAJ/Three Suns And One Star
Rehab
On March The Saints
http://pl.youtube.com/watch?v=sr7Nkvqugk0 (Embedding disabled, limit reached)
Temptation's Wings
http://pl.youtube.com/watch?v=SjOtfnHsd5Y (Embedding disabled, limit reached)
Snake ze Skid Row (Sto Lat)
http://pl.youtube.com/watch?v=RYbcDU74zFU (Embedding disabled, limit reached)