Autor Wątek: Najgorsza muzyka  (Przeczytany 13118 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2360
Odp: Najgorsza muzyka
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 07, 2014, 05:15:51 pm »
0
Można lubić, można nie lubić Slayera, ale jeżeli ktoś mówi, że gra na jedno kopyto, albo że Behemoth bezsensownie drze ryja, to mogę tylko wyrazić współczucia z powodu kiepskiego ucha.
Wytnij z Behemotha Nergala, a konkretnie "wokal" to owszem, muzyka może być. Co do Slayera, to zdania nie zmienię. No nie trawię ani jednych ani drugich, próbowałam się do nich przekonać i nie da rady. Na żywo też mnie nie przekonali. Nie jest to kwestia ucha, tylko gustu. Chociaż nawet nie gustu, bo potrafię docenić zespoły, które nie wpasowują się w mój gust, gdy dobrze grają. Ale ani Slayer ani Behemoth (albo ok, bądźmy bardziej precyzyjni - Nergal) się do nich nie zaliczają. Jeżeli nie da się zrozumieć tekstu, to jest to "bezsensowne darcie ryja". Jeżeli nie ma wielkiej różnicy między jedną, a drugą piosenką i utwory się zlewają w 1 całość, przez co koncert robi się nudny - to jest to "bezsensowna napierdalanka".
I btw. - Ja nie jeżdżę po ludziach, którym nie odpowiadają zespoły, które ja lubię :)

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 07, 2014, 05:26:43 pm »
0
Ależ ja po Tobie nie jeżdżę ani w żaden sposób nie chciałem Cię urazić. Tak jak powiedziałem - można lubić, można nie lubić daną kapelę, ale jeżeli mówisz, że nie słyszysz różnicy między jedną a drugą piosenką, to jest to kwestia ucha.
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 07, 2014, 07:13:11 pm »
0
Bring Me The Horizon
Lama miala na nich lekką fazę, a mnie trudno bylo to zniesc. Ja jestem jednak prostą, gitarową dziewczyną.

Witek, ja mimo wszystko kosza na śmieci bym instrumentem nie nazwała, raczej przedmiotem dzięki, któremu mozna osiągnąć dźwięk. No ale to też pewnie kwestia człowieka i nazewnictwa. Wiem, że w całości na komputerze też może powstać fajna nuta, ale jestem raczej tradycjonalistką. Elektronikę toleruję w wersji minimalnej, niezbędnej lub interesującej w jakiś sposób, ale nie zajmującej 100% utworu.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline apetytnadestrukcje

• Knockin On Heavens Door
  • Rock N' Fuckin' Roll!
  • Respect: +178
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 07, 2014, 09:20:26 pm »
0
u mnie też w pracy leci rmf, jednak oprócz KOHD można usłyszeć z lekko przyciętą końcówką Don't Cry.. a na zetce, której słucha moja ciocia w aucie w drodze do roboty, usłyszałam dziś I Love Rock N' Roll \m/
także, radio radiem, ale raz za czas trafi się na coś przyjemnego dla ucha^^

a na ww temat można napisać książkę :lol:
dla mnie w każdym bądź razie nie przejdzie: techniawa, dubstep, screamo, typu Alesana czy The Agonist (choć z Alissą piosenka pt. Panophobia da się słuchać). Ale wpada mi w ucho "krzyczenie" Oliego z BMTH i Andiego z Black Veil Brides, choć na żywo zawodzą rzeszę fanów :'(
A także: te wszystkie, dzisiejsze "gwiazdy rocka" tj. Coldplaye, Bastille, Arctic Monkeys, Imagine Dragons etc. MTV Rocks to dziś ciężko oglądać ;/
i oczywiście Biebery, Katy Perry, Rihanna i inne rzeczy dla nastolatek. Mdli mnie od tej "muzyki."
"Wszystko mogę przeżyć, jeśli można o tym napisać piosenkę.."

"Muzyka jest większym objawieniem, niż cała mądrość i filozofia."

Offline cravenciak

• Newsman
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1425
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 07, 2014, 09:24:43 pm »
+1
Naprawdę masz coś do Arctic Monkeys? Matko  :facepalm:

• Rock N' Fuckin' Roll!
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 07, 2014, 09:30:23 pm »
0
tak. są gówniani. przeszkadza Ci to?

Offline cravenciak

• Newsman
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1425
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 07, 2014, 09:52:09 pm »
+1
Gratuluję gustu  :D

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 07, 2014, 10:12:32 pm »
0
Bastille jest akurat fajne, ej! :P
Wolę trafiać na RMFie czy Vivie po pięć razy dziennie na "Things we lost..." niż np. duet Will.I.Am i Britney.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2014, 10:17:31 pm wysłana przez Canis_Luna »

Offline janina

• Better
  • catcher in the rye....
  • Respect: +1005
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 08, 2014, 01:48:36 pm »
+1
Wypowiada się forumowicz jaką muzykę nie lubi , nie chce słuchać i to jego sprawa. Taki jest temat .Nie jest powodem  "gratulowanie  gustu "  podszyte ironią  :P albo przekonywanie ,że nie ma racji bo muza fenomenalna  ;) To najgorsza dla tej konkretnej osoby muzyka dla drugiej może być akurat odwrotnie :)
Musiałam wreszcie zabrać głos bo już mnie ponosiło  :P każde inne zdanie niż tej grupki paru osób ekspertów jest " wyśmiewane " i to często.Za niedługo nikt nie będzie dyskutował ani się wypowiadał co lubi dzięki takim wszechwiedzącym ekspertom.

Dla mnie najgorsza muzyka to techno i trash metal , rap i hip hop. Nie słucham folkowej i disco polo :)
Ale czasem mimo ,że nie lubię np. hip popu jakiś kawałek trafi w moje serce i słucham .Także w zależności od nastroju słucham muzyki preferując jednak hard rock. A i bawić mogę się przy disco  ;)

Offline maxi023

• Better
  • Respect: +1106
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 08, 2014, 02:07:46 pm »
0
Czego nie lubię i nie znoszę? Przeszła mi nienawiść do hip hopu, którą miałem za dzieciaka, a była ona jednak kwestią mojej niechęci do całego tego badziewia wokół: czyli mieszkam w bloku, ziomki są, jestem nierobem ale nie mam możliwości wybicia się.
Dla mnie polski hip-hop jest pełny hipokryzji. Większość z nich marudzi że życie ciężkie itp. a jeżdżą furami po 100 - 300 tyś. zł. Wciskają dzieciakom takie farmazony jak JP, HWDP i potem idzie taki 7 latek w koszulce "Je**ać Psy". Jeden z moich dobrych kumpli słucha tego cały czas i każdy tekst jest o tym samym - ciężkie życie, kłopoty z policją, jaranie zioła.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 08, 2014, 02:17:05 pm »
+2
Wypowiada się forumowicz jaką muzykę nie lubi , nie chce słuchać i to jego sprawa. Taki jest temat .Nie jest powodem  "gratulowanie  gustu "  podszyte ironią
Ale to nie znaczy, że tego czego się nie lubi powinno się nazywać publicznie "gównianym". I nie mówię tego jako moderator, który podobno pilnuje tu porządku, ale jako zwykły szary człowiek, który apeluje o kulturę. Gównianym coś może faktycznie być w naszym mniemaniu, ale to nie znaczy, że na określenie tego publicznie nie możemy poszukać lżejszego synonimu.
Sama kilka razy od pewnego człowieka usłyszałam: "Twoja muzyka to g***o". On słuchał techno, a nigdy nie przyszło mi do głowy odpłacić mu się takim samym zdaniem nawet jeśli tak uważam. No nie wiem, może za miękką dupę mam.

Za niedługo nikt nie będzie dyskutował
Ale jaka to dyskusja? W dyskusji oczekuję, że ktoś wytłumaczy mi, dlaczego coś lubi lub nie za pomocą argumentu a nie inwektywy.
Stwierdzenie "nie bo nie" albo "nie bo jest takie siakie i owakie" nie jest żadnym argumentem ani nie prowadzi do dyskusji.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 08, 2014, 02:22:02 pm wysłana przez Canis_Luna »

Offline janina

• Better
  • catcher in the rye....
  • Respect: +1005
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 08, 2014, 02:29:53 pm »
+1
Naprawdę masz coś do Arctic Monkeys? Matko  :facepalm:

To była odpowiedź na ten komentarz cytowany powyżej .Ja się zgadzam z Twoim argumentem Canis tylko po co moderator prowokuje do tego typu wypowiedzi jakby miał monopol na ocenę czego się powinno słuchać ,bo było to wyśmianie gustu apetytnadestrukcje.
To tyle na temat ,nie drążmy już  bo po co ;)

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 08, 2014, 02:34:29 pm »
+3
Ja wiem o co chodzi. I zgadzam się z Tobą. Nie powinno się prowokować. Ale też można próbować nie zostać sprowokowanym, (bo zazwyczaj później karę ponosi osoba sprowokowana, bo jest bardziej dosadna). Wszyscy wiedzą, jak to forum funkcjonuje niestety. Trzeba czasem zacisnąć zęby. Sama gdybym tego nie robiła pewnie z wściekłości czasami po wizycie tutaj wysadziłabym pół świata w powietrze :P

Dość offtopa! W tym temacie wymieniamy co komu nie pasuje, a nie poddajemy się analizie gustu.

Offline hkt

• Atittude
  • I would've thought you could be more of a man
  • Respect: +941
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 08, 2014, 05:23:16 pm »
0
Dlaczego tak przyczepiliście się do tego techno? Czy to naprawdę jest takie straszne?
Sandwell District - Falling The Same Way

Pomyliło się chyba wam z szeroko rozumianą muzyką dyskotekową. Poza tym, komputer, gitara, syntezator itd. to takie same narzędzia do tworzenia muzyki.

Najgorsza muzyka to taka która udaje lepszą niż jest, np. najnowszy singiel Sixx:AM - kiedyś tworzyli muzykę (przynajmniej Sixx, Ashbie chyba nigdy się nie zdarzyło), dziś typowy amerykański pop rock gorszy od country Miley Cyrus. Od jej najnowszego albumu na pewno gorszy.
Powyższy post jest zgodny z tematem.

• Rock N' Fuckin' Roll!
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 08, 2014, 07:50:51 pm »
0
o gustach się nie dyskutuje. Bo nie znasz chłopie MOJEGO punktu widzenia.
Powyższa opinia była subiektywna. Owszem, dosadna, ale taka już jestem zarówno w realu jak i na forum.
Artic Monkeys jest dla mnie zespołem gównianym i nie boję się wyrazić MOJEGO, WŁASNEGO zdania nt. tego srockowego zespołu. Pooglądajcie sobie MTV Rocks - można się porzygać, wiele zespołów tworzy teraz na jedną nutę. Wszystko się powiela! Dlatego nie oglądam już TV.
Dzięki za bronienie tyłka Janina :kwiatek:
I spływają po mnie te forumowe prześmiewcze komentarze.

A i skoro koniec offtopa to co do dzisiejsze dico polo też nie daje się słuchać. A i w nadmiarze szkodzi.. Dobre tylko na wesela :D

Darmowa muzyka - forum

Zaczęty przez el_loko

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 3602
Ostatnia wiadomość Maja 24, 2008, 08:32:17 pm
wysłana przez el_loko