^ Metallica będzie zadowolona jak chociaż koszty się zwrócą, bo zainwestowali w ten projekt wyłącznie własne pieniądze, chcąc być niezależnymi i mieć pełną kontrolę nad tym w jakim kierunku pójdzie film. Pamiętajmy, że w niektórych krajach będzie dopiero wyświetlany (np. we Włoszech za trzy tygodnie), a dochodzą jeszcze jakieś zarobki z gadżetów, koszulek i ścieżki dźwiękowej (wyjdzie jeszcze DVD pod koniec stycznia z filmem, pełnym koncertem i samą fabułą), więc z całego serca życzę im żeby
Through The Never nie było finansową klapą, bo włożyli w to wszystko masę wysiłku i... pieniędzy
.
Co do
Sad But True to będzie na DVD, a
The Unforgiven nie grali podczas tych koncertów. Nie da się zadowolić każdego
.
strasznie podobał mi się film właśnie wróciłam! Myślę, że naprawdę warto wydać te 25/30 zł !
Bardzo mnie to cieszy
.
Ja sobie kupię film przez internet bo szkoda mi kasy na kino wydawać, a nie ukrywam, że odczuwam potrzebę zobaczenia tego mjuzikalu
Ten film trzeba zobaczyć w kinie, dużo stracisz oglądając go w domu - wierz mi. Ale to Twój wybór, wrażenia nie będą jednak takie same.
W sobotę byłem w kinie obejrzałem i... I nie mogę tego do końca ogarnąć, lepszym pomysłem byłby sam koncert w 3D niż z tymi pseudo-zamieszkami bez fabuły. Może poprostu za mało znam Metallike, aby to pojąć?
Dla mnie właśnie ta fabuła dodała pewnego kolorytu, a sens możesz sobie samemu zinterpretować, nie jest banalny czy jasny, każdy może odebrać tą podróż Tripa na własny sposób (tak jak teksty Jamesa). Ot, piękno sztuki
. Ale szanuję Twoje zdanie, nie każdemu mogło to podejść.
no i krótkie to to... i jeszcze dodam, że zawsze drażniące jest dla mnie skracanie utworów... nawet jeśli jest to podyktowane "względami artystycznymi"
O tak, te półtorej godziny minęło niesamowicie szybko
. A musieli skrócić pewne utwory, bo koszt filmu wzrasta wraz z jego długością, a że finansowali go z własnych kieszeni to trzeba było poszukać pewnych kompromisów
. Na DVD dostaniesz za to pełny koncert bez żadnych... cięć
.