To jest Trash Metal ?? Moim zdaniem to jest Hardrock, ale mogę się mylić.
Nie to jest thrash metal
Płytę przesłuchałem ,już z 5 razy i coraz więcej elementów mi się podoba-to nie jest płyta którą można ocenić po jednym przesłuchaniu,bo wiadomo ,że jak coś szybko wleci to jeszcze szybciej wyleci. Metallica,powróciła do pisania utworów o strukturze złożonej,tak jak to miało miejsce za czasów wspaniałej AJFA,ze z jednego utworu z tego albumu nie jeden zespół pokusiłby napisać całą płytę -tyle tam było riffów. To nie jest prosta muzyka,to jest ciężki metal-i ktoś kto nie słucha na co dzień Testamentu,Slayera,Megadeth itd-nie polubi tej płyty-nie ma co się na siłę zmuszać ,ze to przebojowa meta-na tej płycie nie ma żadnego przeboju i tak ma być-na pierwszych 4 płytach też nie było i dlatego fani metalu tak je ubóstwiają.
Pamiętam jak z 18 lat temu ,usłyszałem pierwszy raz MOP-mówię kurde jakie to zakręcone,z 10 razy musiałem przesłuchać ,aby odkryć jej piękno i bezkompromisowy thrashowy łomot.
Mam takie marzenie ,aby Death Magnetic,docierał do mnie tak samo powoli ,odkrywał się ,ale nie łudzę się tak nie będzie Metallica nie nagra nigdy już albumu lepszego (w mojej ocenie)od któregokolwiek albumu z lat 80-ale poszli w dobrą stronę i mogę powiedzieć ,że na taką płytę czekałem