Mondo Cane (Mike Patton) w Polsce.
Nie wiadomo jeszcze kiedy i gdzie. Ale na pewno z Polską orkiestrą.
http://www.artistdirect.com/entertainment-news/article/interview-mike-patton-on-i-mondo-cane-i-i-was-living-a-completely-different-experience-and-that-was-italy/6663302
Totalna bzdura!!! Zle zinterpretowałeś wywiad Pattona! On tylko podał przykład Polski... Czytaj uważnie....
Suicidal Tendencies - Warszawa, Stodoła (30.03.2010)
Gdy przybyłem pod Stodołę ok. 15 nie było prawie nikogo oprócz jakiegoś napalonego fana Suicidal Tendencies , który siedział sobie spokojnie na ławce a okazał się nim znajomy z forum Overkilla:) Wogóle martwiłem się o frekfencje, bo nawet po godzinie 18 było mało osób przed Stodołą, ale kiedy się koncert rozpoczął z frekfencją było już ok myślę, że było ok. 1400-1500 osób. Koncert był ZA***STY Mike miał świetny kontakt z publicznością co można zobaczyć m.in. w klipie "Pledge Your Allegiance" Mnie po koncercie zastanawiała jeszcze jedna rzecz skąd ten Muir bierze tyle sił i energii na te jego podskoki:) Przecież on ma już 46... Nagrałem cały koncert, więc tradycyjnie parę klipów z koncertu:
Posessed To Skate
Lovely
Cyco Vision
I Saw Your Mommy
Turtle Wax
Pledge Your Allegiance
Szkoda, że nie udało mi się dorwać Muira:( ale fotkę z gitarzystą udało się zrobić:)
MIKE PATTON - Mondo Cane - Wrocław, Era Nowe Horyzonty (22.07.2010)
Mike Patton wystąpi z polską orkiestrą 22 lipca we Wrocławiu na festiwalu Era Nowe Horyzonty! Dalej w to nie mogę uwierzyć Jak narazie to jedyny potwierdzony koncert w Europie, także brawa dla polskich organizatorów!
Projekt Mondo Cane to covery włoskich standardów z lat 50 i 60 nagrane z orkiestrą i chórem. Płyta wychodzi 4 maja, a dla nie cierpliwych jest ona już do pobrania tu:
http://www.megaupload.com/?d=P7B6TIWP Mike Patton wystąpił już 7-krotnie z projektem Mondo Cane. W 2007r. odbyły się 3 koncerty we Włoszech, a w 2008r. w : Finlandii, Szwecji, Holandii i oczywiście we Włoszech.
A jak będzie wyglądał koncert we Wrocławiu możecie zobaczyć tu:)
MIAZGA!!!