Być to nie może! Jestem na tym forum już ponad dwa lata, a nie założyłam jeszcze mojego standardowego tematu.
Otóż Janusz Radek, proszę państwa. Wielu może kojarzyć z Eurowizji, wielu z oratorium Rubika, wielu może nie znać w ogóle, a to błąd
Głos potężny, showman nieziemski
Czternaście razy byłam na jego recitalach i występach teatralnych ("Jesus Christ Superstar" w Chorzowie, może ktoś był i widział
Janusz występuje w roli Judasza). Najlepsze jest to, że nie można go zakwalifikować do żadnego nurtu muzycznego, bo z każdą płytą się to zmienia
Moja pierwsza taka prawdziwa muzyczna fascynacja, za którą byłam gotowa jeździć po całej Polsce. Odciągnął moje myśli od matury, przez która udało mi się przebrnąć bezboleśnie. Moje pierwsze duże forum. Pierwsze "dalekie" znajomości. Bardzo dobrze wspominam tamte czasy, do muzyki wracam bardzo często i nie potrafię sobie odmówić, aby nie kupić każdej nowej płyty.
Ktoś z Was go kojarzy?
Jak nie to zachęcam do zapoznania się z twórczością
Epizod rockowy
Eurowizyjna
Próbka możliwości wokalnych Janusza z płyty Królowa nocy, która stanowi całość i jest recitalem fantastycznym
Singiel z drugiej płyty
Z oratoriów
Niemenowo
I twórczość autorska
i z ostatniej płyty utrzymanej w cudownym klimacie dwudziestolecia międzywojennego, którą polecam całą od początku do końca