W sumie nie wiem od czego zacząć, więc może zacznę od pytania
mam jego
Due North EP (2017)
Czy tą Epk-ę masz w formie fizycznej czy streamingowej? Jestem ciekawy bo poszukiwałem akurat tego albumu w formie CD i nie znalazłem (więc nawet nie wiem czy na CD-ku w ogole była wydana).
A akurat na tej EP-ce znajduje się utwór, który mi najbardziej podchodzi (z tych które znam) i jest "Slip Back"
@Bluebird co sadzisz o Marcus King Band?
Jeśli chodzi o ogólny zarys to nie jest stylistyka, które mi szczególnie odpowiada, ale znam w całości album z 2016 roku i są tam kawałki, które mi nieco przypasowały. W pierwszej kolejności wymieniłbym "Plant Your Corn Early" w którym jest trochę takiego funkowego-jazzowego jamowania mimo, że sam utwór typowym funkiem, następnie wymienię "Virginia" z gościnnym udziałem Warren Haynesa, też fajnie jamują razem na gitarach. Fajne są też: "Jealous Man" i " Rita Is Gone".
pewnie jeszcze na jego koncercie tez byles
Tak widziałem w 2017 roku w Spodku. W sumie w wersji live podobał mi się bardziej niż na płycie a była to również zasługa pozostałych muzyków. Takie instrumentalne jazzowo-funkowe na koncercie miały dużo lepszy efekt, było dużo takich momentów, że nawet można było czasami odnieść wrażenie, że jest się na jakimś koncercie jazzowym (instrumentalnym) bo były momenty, że tak grali muzycy. Na koncercie Marcus King zagrał i zaśpiewał też jakiegoś wolnego bluesa z jego gitarą na pierwszym planie.