ALICE IN CHAINS - Warszawa, Stodoła (25.11.2009)
Widziałem Alice w 2006r. 2 razy, więc teraz też nie mogłem opuścić ich koncertu w Polsce. Miałem też bilet na ich praski koncert, który odbył się dzień przed warszawskim koncertem, ale nie mogłem pojechać, bo grypa mi się rzuciła na serce i brałem/biorę silne proszki na serce Wyjazd do Warszawy też stał pod znakiem zapytania, ale jakoś dałem rady Szkoda, że nie byłem w Pradze, bo bilet mi przepadł, ale mówi się trudno dobrze, że chociaż raz zobaczyłem Alicję podczas tej trasy... Koncert przerósł moje najśmielsze oczekiwania! Widać, że chłopcy z Alice się już dotarli i ich koncerty są o wiele wiele lepsze niż podczas trasy w 2006r. Zespół zagrał aż 1h i 50min.! W porównaniu z trasą z 2006r. gdzie koncerty trwały po 60-70min. Jest to duży postęp Setlista też super rozwaliło mnie to, że zagrali God Am i Sickman Widać, że DuVall lepiej już komponuje się z zespołem i radzi sobie dużo lepiej (patrz wykonanie "Nutshell") ale jakoś dalej denerwują mnie jego podskoki i klaskanie w ręce, zachowuje się gorzej niż Ozzy Osbourne na scenie Ale trzeba się już chyba przyzwyczaić do jego podskoków i innych wygibasów, bo wątpię, że zespół zmieni wokalistę... Ale tak jak mówię jest znacznie lepiej niż w 2006r i jak Alice in Chains znowu zawita do Europy to napewno się wybiorę na ich koncert Zespół w Polsce też świetnie się bawił i podkreślał parokrotnie ze sceny, że to najlepszy koncert na ich trasie (Mam nadzieję, że nie mówią tego w każdym mieście) Warto było dać te 143zł za bilet A ludzie od koników brali spokojnie po 200zł i więcej. Stodoła była wyprzedana na półtora miesiąca przed koncertem, także następnym razem niech pomyślą o zrobieniu koncertu w większej hali...
Nagrałem cały koncert! Także misja wykonana w 100%, bo w 2006r. zostałem wyrzucony ze Spodka za filmowanie... Niektóre moje klipy z koncertu:
It Ain't Like That
A Looking In View
Nutshell
God Am
Man in the Box
Rooster
(na końcu widać jak Sean rzucił talerz z perkusji w publikę )
Setlista:
01.) Rain When I Die
02.) Them Bones
03.) Dam That River
04.) Again
05.) Your Decision
06.) Check My Brain
07.) Love, Hate, Love
08.) It Ain't Like That
09.) A Looking In View
10.) Nutshell
11.) We Die Young