Autor Wątek: Alice in Chains  (Przeczytany 45493 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1540
Odp: Alice in Chains
« Odpowiedź #105 dnia: Września 18, 2009, 08:46:57 pm »
0
Po jednokrotnym przesłuchaniu "Black Gives Way To Blue" mam nieodparte wrażenie, że większość kawałków jest identyczna. Jak dla mnie to na razie spory zarzut wobec tej płyty. Może to później minie, ale na razie jestem troszkę rozczarowany. Generalnie na plus dałbym tylko "ciężką" gitarę Cantrella.

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #106 dnia: Września 19, 2009, 09:09:13 am »
0
Alicja ma to do siebie, ze moze sprawiac wrazenie bardzo monotematycznej muzycznie :) Ich brzmienie jest tak charakterystyczne, ze narzuca pewien klimat kazdej piosence. Jak dla mnie przesluchane sample sa miodzio i coz...w listopadzie podbijamy Warszawe :D Oczywiscie, jesli wszystko pojdzie po mojej mysli ;) Zaluje, ze przegapilam w 2006 ich wystep w Spodku, teraz nie zamierzam popelnic po raz kolejny tego samego bledu :)

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #107 dnia: Września 19, 2009, 09:32:19 am »
0
Alicja ma to do siebie, ze moze sprawiac wrazenie bardzo monotematycznej muzycznie :)

Ja osobiście na poprzednich płytach nie odnosiłem takiego wrażenia...

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1243
« Odpowiedź #108 dnia: Września 19, 2009, 11:02:59 am »
0
Na razie mogę powiedzieć tylko, że wokalista chyba wpasował się w klimat.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #109 dnia: Września 19, 2009, 12:05:23 pm »
0
pamietaj że AiC to ten drugi zespół, nie ten na którym śpiewałeś ;P
Masz ciekawą definicję śpiewu :P W sumie jakby zagrali jeszcze raz w okolicy,to może jednak bym się wybrał,ale kilkugodzinne podróże pociągiem to już nie dla mnie  ;)
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

guest211

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: Września 19, 2009, 12:13:37 pm »
0
Po wysłuchaniu sampli z oficjalnego video na YT napisałem w komentarzu pod tymże video żeby łapać swoją kopię płyty a potem zasuwać na koncert. Teraz po przesłuchaniu całej płyty (wyciek) już nie jestem taki pewny swego zdania co do łapania swojej kopii płyty. ;PP

Te sample to świetny zabieg marketingowy, wybrano praktycznie najlepsze partie z każdego utworu. Również fortepian sir Eltona Johna w utworze tytułowym to też niezły marketing bo takie coś to przecież zagra każdy kto nawet jeszcze się uczy na fortepianie no ale nazwisko musi być.

Płyta jest dość monotonna, brakuje tu z jednego (dwa to byłby cud) jakiegoś naprawdę dynamicznego charakterystycznego kawałka (coś jak We Die Young lub/i Would?)... Mam ze cztery swoje ulubione utwory które na pewno będą często gościć u mnie w słuchawkach ale jeżeli będę miał do wyboru kupić legala taniej w Nokia Music Store a płytkę z książeczką to na pewno wybiorę tę pierwszą opcję i to wersji takiej, że powybieram sobie właśnie te cztery utwory z całości. Drugą opcję (płytkę z książeczką) zostawiam dla tzw. "die hard fans".

A te ulubione to numerki 4,5,6 (jakby żywcem wyjęta z płyty SAP, może to jakiś outtake?) i 9

Cała płyta "dojrzeje" w ludziach (i zapewne we mnie też) jak przyjdzie już ta bardziej ponura część jesieni, wtedy się złapie lepszy klimat. Wiedzieli kiedy się wstrzelić z premierą i datami koncertów. ;PP

Offline Marko

• Reckless Life
  • **
  • Rock N' Beer
  • Respect: 0
    • Polska strona o metalowym zespole Believer - mojego autorstwa :)
« Odpowiedź #111 dnia: Września 20, 2009, 01:03:26 am »
0
Na prawdę wspaniała płyta. Po kilku przesłuchaniach jestem totalnie kupiony. Jeden z najlepszych rockowych comebacków ever! Bez wahania 9/10...

Offline Loremaster

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +1
« Odpowiedź #112 dnia: Września 20, 2009, 01:46:52 pm »
0
Jak dla mnie świetna płyta może po pierwszym przesłuchaniu sprawiać wrażenie montonnej, ale jak przesłuchałem kilkarazy każdy kawałek to taka nie jest są ciężkie kawałki ale są bardzo różne, jest kilka akustycznych kawałków, jest piękna zamykająca wszystko ballada, mi bardzo spodobały się te niesamowite zmiany tempa w "Acid Bubble" , świetne jest "Last of My Kind"

muzycznie zespół jest świetny - genialne riffy, i słychać że te 14 lat to ogromny postęp w produkcji więcej scieżek, szczególnie gitarowych, i będzie to można odtworzyć na żywo , gdyż DuVall też bardzo dobrze gra na gitarze.

Jeżeli chodzi o wokal to DuVall miał naprawdę jaja ze stali zastępując na studyjnych albumie Layne'a ale nie przynosi nikomu wstydu i wychodzi z tego zwycięsko, wokal pasuje do AIC i świetnie się sprawdza, pomaga dużo Jerry dużo harmonii wokalnych ale jak dla mnie to plus, chociaż chroni trochę wokalistę.

Biorąc pod uwagę temat utworu (członkowie AIC wielokrotnie wypowiadali się o tym albumie jako o typie trybutu dla Layne'a) i konstrukcję muzyczną to zdecydowanie dla mnie najcięższy i najmroczniejszy album Alice, np. Looking in a View ociera się trochę nawet o doom metal,a, "Acid Bubble" to chyba najmocniejszy utwór AIC, również teskty są świetnie i wpisują się świetnie w muzyczny klimat utworów.

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
« Odpowiedź #113 dnia: Października 14, 2009, 07:26:01 pm »
0
Swoja recenzje plyty umiszcze, kiedy bede miala oryginal w dloni, a jeszcze niestety nie udalo mi sie go zakupic (chroniczny brak czasu:().
Podpisuje sie natomiast pod pozytywna opinia odnosnie albumu, gdyz piosenki odtworzone na youtube pozwalaja mi stwierdzic, ze zespol zostal wierny swojemu klimatowi i za to szacunek na wieki 8).

Kto oprocz mnie i Hubika (mam nadzieje, ze moge juz za Ciebie tutaj napisac  :P) wybiera sie do Wawy na koncert ? Zamierzam jeszcze jedna osobe z tego naszego forumowego padolu wyciagnac... :D. Piszcie kto bedzie i chwalcie sie, jak zakupicie bilet !!! ;)

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1243
« Odpowiedź #114 dnia: Października 14, 2009, 07:31:03 pm »
0
Bilety po 143 zł (przynajmniej w takiej cenie znalazłem). Także niezby drogo. A ilość miejsc krańcowo ograniczona, bo Stodoła, to Stodoła. Rozbijajcie skarbonki i masowo szturmujcie stolycę.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #115 dnia: Października 14, 2009, 07:33:55 pm »
0
Kto oprocz mnie i Hubika (mam nadzieje, ze moge juz za Ciebie tutaj napisac  :P) wybiera sie do Wawy na koncert ?

Możesz. Z tym, że ja kupię bilet dopiero po wypłacie w listopadzie jak jeszcze będą. W tym miesiącu mnie nie stać...

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
« Odpowiedź #116 dnia: Października 14, 2009, 07:50:38 pm »
0
Rozbijajcie skarbonki i masowo szturmujcie stolycę.

no ba !!! tylko w mojej skarbonce echo...pewnie bedzie tak jak w przypadku Hubusia... :rolleyes: :D jedno jest pewne - musze tam byc...
ostatnio Alicja to zespol, ktory trzyma mnie przy zyciu...ach..

Marcin, a Ty jedziesz ? ;) Moze by jakas wieksza reprezentacja z lodzkiego sie stworzyla...Ty, Hubik... :D

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #117 dnia: Października 14, 2009, 07:52:35 pm »
0
No to mamy dwa echa...

ostatnio Alicja to zespol, ktory trzyma mnie przy zyciu...ach..

Bluźnisz. <foch>

Offline Loremaster

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +1
« Odpowiedź #118 dnia: Października 14, 2009, 09:26:49 pm »
0
Ja już mam od kilku tygodni bilety i napewno idę z całą ekipą :D

guest211

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: Listopada 20, 2009, 09:08:07 pm »
0
Marcin, a Ty jedziesz ? ;) Moze by jakas wieksza reprezentacja z lodzkiego sie stworzyla...Ty, Hubik... :D

http://gunsnroses.com.pl/forum/hyde-park/co-mnie-w-zyciu-wku-rwia/msg197989/#msg197989 plus dobił mi jeszcze około 250 już po zastrzeżeniu karty (wczoraj sprawdzałem). Nie wiem jak to się zakończy, jestem wściekły jak nie wiem co. :(

W listopadzie pomyślę a jak nic nie wymyślę (w sensie że nie będzie już biletów) to i tak się przejadę odwiedzić i poznać (bo tylko z sieci się znamy) koleżankę która zaczęła studia w Wawie (grrl from Bytom) a bilet może wyrwę pod Stodołą, zawsze się ktoś znajdzie.

No i sobie wykrakałem - http://www.livenation.pl/event/6237/alice-in-chains-tickets &nbsp;:/ Do koleżanki na dziś dzień również odechciało mi się jechać. Widocznie tak miało być.

Duff-Alice In Chains

Zaczęty przez karmelek

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 2629
Ostatnia wiadomość Czerwca 24, 2017, 09:16:17 pm
wysłana przez Śpiochu