Autor Wątek: Matt Sorum: Wierzcie mi, Steven Tyler nie wróci do koncertowania  (Przeczytany 190 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline naileajordan

• Garden Of Eden
  • "So never mind the darkness"
  • Respect: +3678
+2

Na początku lutego w Hollywood Palladium Steven Tyler zaśpiewał na zorganizowanym przez siebie koncercie charytatywnym „Jam for Janie”. Razem z nim na scenie pojawił się m. in. Matt Sorum.
Czy to oznacza powrót Stevena do koncertowania?
Były perkusista Guns N’ Roses odniósł się do tej kwestii w wywiadzie dla WBAB… i kategorycznie rozwiał nadzieje fanów.

„Właśnie zagrałem ze Stevenem”, oświadczył Sorum. „Zadzwonił do mnie i zapytał, czy mógłbym go wspomóc. A ja mu odpowiedziałem, że zawsze jestem do usług. Zwołałem ekipę, która pod moim okiem – byłem dyrektorem muzycznym tego wydarzenia – zagrała na rzecz Janie’s Fund. Nie był to koncert Kings Of Chaos, niemniej, grałem z Billym Idolem, Joan Jett… i to było zaj***biste. Potem dołączyli do nas Steven, Nuno Bettencourt, Mick Fleetwood, Tom Hamilton. Steven zaśpiewał po raz pierwszy od półtora roku. Na cele dobroczynne”.   

„Fani mogli pomyśleć: «Aha, czyli jednak może śpiewać». Cóż, pozwólcie, że jako dobry przyjaciel Stevena wyjaśnię, jak to dokładnie było. Dzwoniliśmy do siebie po dziesięć razy dziennie. To było piękne. On ma do mnie zaufanie, a ja czuję się z tego powodu zaszczycony. Steven to kultowa postać, a ponieważ przez całe życie był w zespole, to zapragnął poprosić o pomoc [w organizacji tego wydarzenia] kumpla. Wybór padł na mnie. Zgodziłem się i przez dwa miesiące gadaliśmy codziennie… Steven wyszedł na scenę i zaśpiewał. To była dla niego wielka chwila, bo ma poważne problemy. Czy to znaczy, że wróci do koncertowania? Nie, nie wróci! Jak starałem się to wyjaśnić, Steven nie byłby w stanie sprostać wyzwaniu, jakim jest światowa trasa, bo to wiązałoby się ze zbyt wielką presją. Ktoś, kto nie jest wokalistą, nie zrozumie, przez co [Steven] przechodzi. Ma 77 lat i jest perfekcjonistą. Nie mógłby gorzej śpiewać, a nie śpiewa z taśmy, w przeciwieństwie do osiemdziesięciu procent wokalistów, którzy wypróżniają wasze kieszenie. Steven nie zaśpiewa z taśmy i nie przearanżuje piosenek. Taki już jest. Mówi sobie: «Jestem artystą. Śpiewam. To jest mój zespół. Występuję od 50 lat i jeżeli nie mogę śpiewać perfekcyjnie, wolę nie śpiewać w ogóle». Szanuję tę postawę. Wielokrotnie rozmawiałem z nim na ten temat. Poradziłem mu, żeby [na Jam for Janie] zaśpiewał cztery, pięć piosenek, a on się zgodził. I to wszystko".     

„Chciałem wytłumaczyć to fanom, którzy po odwołaniu trasy przez Aerosmith poczuli się zawiedzeni. Wiedzcie, że to właśnie Steven Tyler znosi tę sytuację najgorzej. Bo on kocha fanów. I wierzcie mi, znam go wystarczająco dobrze, żeby wiedzieć, że był nieszczęśliwy, odwołując trasę. Dlatego występując z nim na jednej scenie, miałem łzy w oczach. To było piękne! Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś zaśpiewa, bo ma to we krwi”.   

Źródło
"Robiłem to w najlepszej wierze, jak mówił jeden gentleman, który uśmiercił swą żonę, gdyż była z nim nieszczęśliwa."

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4437
Odp: Matt Sorum: Wierzcie mi, Steven Tyler nie wróci do koncertowania
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 18, 2025, 12:04:49 pm »
+1
pamietam jak odkrylem Aerosmith, rok 1993, plyta Get a Grip, wtedy myslalem ze oni sa w wieku Gunsow :P a tu Tyler starszy od Axla o 14 lat

poza tym time flies, eh.
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3521
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 19, 2025, 10:18:02 am »
+1
"Występuję od 50 lat i jeżeli nie mogę śpiewać perfekcyjnie, wolę nie śpiewać w ogóle"

Szanuję. Mimo, że żałuję, że nie dane mi będzie nigdy zobaczyć ich na żywo.

Poza tym, czym innym jest zaśpiewanie kilku kawałków, a czym innym granie co kilka dni dwugodzinnych koncertów. Mimo, że nie śpiewam, to rozumiem.
Zdrowia!
« Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2025, 10:21:21 am wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline hkt

• Atittude
  • I would've thought you could be more of a man
  • Respect: +942
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 20, 2025, 03:46:41 pm »
0
Steven nie zaśpiewa z taśmy
I to się szanuje, w odróżnieniu do przebierańców z KISS, którzy oscamowali pół świata nim postanowili się zwinąć.
Powyższy post jest zgodny z tematem.

Duff: Izzy nigdy nie chciał wziąć udziału w reunionie [duff] [izzy]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 2747
Ostatnia wiadomość Stycznia 20, 2020, 07:49:06 pm
wysłana przez sunsetstrip