Tak się zachowywał owczarek niemiecki!?
Masakra! w życiu bym się tego nie spodziewała, bo przecież owczarki uchodzą za jedne z inteligentniejszych psiaków, są bardzo pojętne i szybko się uczą. Szok! Ale może właśnie tak jak wspomniałeś jeden na 1000 urodził się z jakimś odchyłem...
Co do mojego, to jest mieszańcem husky i dowiedziałam się, że te psy tak mają tj.
uciekają, demolują, są nieposłuszne i mają swoje zdanie. Z tymi psami trzeba pracować.. Mojego uczymy na razie podstawowych komend i idzie mu nieźle
ciągnięcia oduczam go poprzez zakładanie kantara i też już ładnie chodzi na smyczy. Gorzej z uciekaniem, skakaniem, demolowaniem zabawek (też ma na 5 minut). Poza tym gryzie mnie i resztę familii, mam całe ręce w siniakach, bo on nawet nie wie jak mocno może ugryźć w trakcie zabawy... Chociaż tyle, że owczarek Twojej siostry jak dostał z liścia w pysk to się uspokajał, bo mój ma wręcz przeciwnie - nie rusza go to i gryzie mocniej
Też ma rok i wciąż zachowuje się jak szczenię. Mam nadzieję, że jeszcze z tego wyrośnie, bo opcja zwrócenia go do schroniska wciąż jest aktualna.
Podsumowując: odradzam husky! -->
http://www.husky.info.pl/cechyhusky.html