Autor Wątek: zwierzaki  (Przeczytany 161716 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline psycholcia

• Right Next Door To Hell
  • Idealnie, doskonale
  • Respect: 0
Odp: zwierzaki
« Odpowiedź #240 dnia: Sierpnia 30, 2006, 09:18:25 pm »
0
Zgadzam się, że koty mają trudny charakter.
To indywidualiści. Jeśli moja Kika nie chce, by ją wziąć na ręce, to się nie da ;)
Ponadto koty raczej mało przywiązują się do właściciela - chadzają własnymi drogami, czasami nie ma ich w domu przez kilka dni.
Są przeciwieństwem psów, dla których to pan jest najważniejszy.
Malo przywiazuja??Moja kotka nie sypia w nocy jak mnie w domu nie ma :lol: ale charaktery maja trudne to trzeba przyzac haha chyba ja mam taki koci charakter...zreszta moja kotka pasuje do mnie
"Czasami z ludźmi nie warto dyskutować, nie warto im tłumaczyć, jedyne co warto, to zostawić ich i odejść"

Solid Shake

• Gość
« Odpowiedź #241 dnia: Sierpnia 30, 2006, 09:30:03 pm »
0
nie ma ich po kilka dni?Nie wiem, mojej kotki nie wypuszczam, nie chcę żeby cos jej się stało. A przywiązana do mnie strasznie, zawsze do mnie i tylko do mnie przychodzi, jak mnie ne ma w domu to chowa isię przed rodziną i śpi czekając na pańcia :]

Offline bizkit

• Atittude
  • nikt/big toy
« Odpowiedź #242 dnia: Sierpnia 30, 2006, 09:36:45 pm »
0
Zgadzam się, że koty mają trudny charakter.
To indywidualiści. Jeśli moja Kika nie chce, by ją wziąć na ręce, to się nie da ;)
Ponadto koty raczej mało przywiązują się do właściciela - chadzają własnymi drogami, czasami nie ma ich w domu przez kilka dni.
Są przeciwieństwem psów, dla których to pan jest najważniejszy.
Właśnie dlatego wolę psy. Te zawsze "mają czas" dla swojego pana.
Ktoś fajnie zobrazował podejście kotów i psów do właściciela. Szło to jakoś tak: "Pies myśli: Ten człowiek karmi mnie kiedy jestem głodny, robi dla mnie wszystko - jest dla mnie Bogiem. Kot mysli: ten człowiek karmi mnie, robi dla mnie wszystko - pewnie jestem dla niego Bogiem."
Nie przekręciłem czegoś?

Offline psycholcia

• Idealnie, doskonale
« Odpowiedź #243 dnia: Sierpnia 30, 2006, 09:58:23 pm »
0
nie ma ich po kilka dni?Nie wiem, mojej kotki nie wypuszczam, nie chcę żeby cos jej się stało. A przywiązana do mnie strasznie, zawsze do mnie i tylko do mnie przychodzi, jak mnie ne ma w domu to chowa isię przed rodziną i śpi czekając na pańcia :]
U mnie to samo...kotka jest do mnie bardzo przywiazana...ale jak to kot chodzi swoimi drogami :lol:  
"Czasami z ludźmi nie warto dyskutować, nie warto im tłumaczyć, jedyne co warto, to zostawić ich i odejść"

szary

• Gość
« Odpowiedź #244 dnia: Sierpnia 30, 2006, 10:08:18 pm »
0
koty :D

ja planuje sobie kupićbiałego rabbita, bede sie bawił w czarodzieja z cylindrem B)  

Offline psycholcia

• Idealnie, doskonale
« Odpowiedź #245 dnia: Sierpnia 30, 2006, 11:14:42 pm »
0
koty :D

ja planuje sobie kupićbiałego rabbita, bede sie bawił w czarodzieja z cylindrem B)
hah ja mam krolika szarego :D zle zwierze..kradnie...ale ma charakterek nie ma co :P i jak na krolika to nie jest lekliwy

szary

• Gość
« Odpowiedź #246 dnia: Sierpnia 30, 2006, 11:20:20 pm »
0
heehehe, myślałem nad chomikiem ale to małe to ucieka wszędzie nie ma co, rabbit to przynajmniej jeest mniej żywy.... fajny taki huehue

Offline Shivel

• Atittude
  • Respect: +11
« Odpowiedź #247 dnia: Sierpnia 30, 2006, 11:46:09 pm »
0
Malo przywiazuja??
Przywiązują się, jednak nie tak bardzo jak psy. Może mój punkt widzenia zależy od mojej sympatii do psów i w pełni podzielam zdanie Bizkita:
"Pies myśli: Ten człowiek karmi mnie kiedy jestem głodny, robi dla mnie wszystko - jest dla mnie Bogiem. Kot mysli: ten człowiek karmi mnie, robi dla mnie wszystko - pewnie jestem dla niego Bogiem."
Odnoszę wrażenie, że kotom jest obojętne, jaki człowiek jest przy nich. Np. ktoś opiekuje się kotem, nosi na rękach, karmi. Jeśli nagle takiego człowieka zabraknie, to kot będzie szczęśliwy, gdy ktoś nadal będzie się o niego troszczył, jednak będzie mu obojętne, czy ta sama osoba czy też inna będzie się nim opiekować.
To samo dotyczy również przybłąkanych kotów: szybko zapominają o byłych właścicielach i szybko przywiązują się do nowych. Natomiast psy-przeciwnie. Takie jest moje zdanie.

nie ma ich po kilka dni?:]
Owszem, moja kotka potrafi wrócić po trzech dniach. Jak każdy kot chadza własnymi ścieżkami, a jeśli nie chce przyjść do domu - to nie przyjdzie.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2006, 11:56:09 pm wysłana przez Shivel »

Solid Shake

• Gość
« Odpowiedź #248 dnia: Sierpnia 31, 2006, 08:51:45 am »
0
mojemu kotu nie jest obojętne kto go głaska i kto go trzyma bo od innych osób niż ja ucieka. A psy-no przywiązują się, fakt, ale ja nie lubię jak coś na mnie skacze i mnie liże.  

Offline psycholcia

• Idealnie, doskonale
« Odpowiedź #249 dnia: Sierpnia 31, 2006, 10:18:56 am »
0
heehehe, myślałem nad chomikiem ale to małe to ucieka wszędzie nie ma co, rabbit to przynajmniej jeest mniej żywy.... fajny taki huehue
kroliki sa fajne..tylko moj troche jest porabany(moze po wlascicielce mu przeszlo :rolleyes: )

Offline Ewapl

• Welcome to the jungle
  • *
    • http://www.ziutki.com
« Odpowiedź #250 dnia: Września 06, 2006, 02:48:18 am »
0
a ja kundelka i charta rosyjskiego

Jakoś nie moge znaleźć tematu, w którym wszyscy się przedstawiają, więc wykorzystam ten, bo jest mi bardzo bliski.
Mam na imię Ewa, a chartów u mnie sześć - 4 whippety i 2 greyhoundy.
Są moją największą pasją - poza nimi muza (nie tylko Gunsi).

alas - jak się Twój charcior nazywa ?

Przedstawić i przywitac możesz się tu : http://gunsnroses.com.pl/forum/index.php?s...675&#entry51390 Zły Mod
« Ostatnia zmiana: Września 06, 2006, 08:15:25 am wysłana przez zqyx »

Offline Roxy

• Better
  • ?
  • Respect: +4
« Odpowiedź #251 dnia: Września 06, 2006, 03:50:14 pm »
0
Jaakie super te Twoje zwierzątka, szczególnie ta malutka  http://www.ziutki.com/index.php?option=con...task=view&id=37  prześliczna  :) Już ma imię?

Offline Ewapl

• Welcome to the jungle
  • *
    • http://www.ziutki.com
« Odpowiedź #252 dnia: Września 06, 2006, 05:54:09 pm »
0
Ta malutka nazywa się Jesterland EVA'S PRIDE - nie jest moja, to córka mojego Bartusia.
U mnie same facety  :) .

Offline katarynka

• Better
  • Respect: +192
« Odpowiedź #253 dnia: Września 07, 2006, 07:43:43 pm »
0
Pytanie do włascicieli żółwi - czy zdarzylo wam sie zauwazyc zeby wasze gady wcinały piasek?

Offline gunska

• Atittude
  • Respect: +1
« Odpowiedź #254 dnia: Września 07, 2006, 07:48:24 pm »
0
Owszem , jest to spowodowane brakiem niektórych witamin :)
Pamiętaj, że wszystko, co uczynisz w życiu, zostawi jakiś ślad. Dlatego miej świadomość tego, co robisz...