Autor Wątek: zwierzaki  (Przeczytany 161711 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Solid Shake

• Gość
Odp: zwierzaki
« Odpowiedź #225 dnia: Sierpnia 26, 2006, 05:46:09 pm »
0
ostatnio przypałętał się do mnie kot-poznał się z psem i jadł z nim z miski. Nikt go nie chce, ale to nic. Przylazło takie tycie biedactwo (mmiało z 1-2 miesiące ) było taaaaaaaaaaaaakie śliczne i kudłate(bardziej jak egzotyczny wyglądał niż dachowiec) i spała bidulka pod płotem. Na szczęście znajoma wzięła- a tak się bał jak go łapałem-ktoś mu musiał chyba coś zrobić. Jakoś tak się dobrze poczułem jak mu dom zapewniłem :P. A kotek naprawde pięęęękny, w życiu takiego dachowca nie widziałem.  

Offline Roxy

• Better
  • ?
  • Respect: +4
« Odpowiedź #226 dnia: Sierpnia 26, 2006, 07:08:11 pm »
0
dobry z Ciebie człowiek :) do mnie też kiedyś przyszedł taki mały kotek, chyba ktoś chciał go zabić, bo ledwo chodził i miał przetrącony kręgosłup, pewnie ktoś go uderzył, myślał że zabił i gdzieś wyrzucił, a ten kotek przywlókł się do nas. Przez kilka dni był taki dziki, wypijał mleko i uciekał, aż któregoś dnia zaczaiłyśmy sie z babcią, zlapałyśmy go i głaskałyśmy z pół godziny, później wcale nie chciał zejść z kolan i juz został u nas :) nazwałam go Wiktorek. Był u nas z pół roku i później zginął. Ale za jakiś czas znowu się przybłąkał inny kotek, później znalazła się jego właścicielka i za pilnowanie tego jej zaginionego kotka dostałam mojego obecnego kotka - Bazyliszka.

Solid Shake

• Gość
« Odpowiedź #227 dnia: Sierpnia 26, 2006, 07:18:06 pm »
0
no ale próbować zabić takiego małego kotka to trzeba być zwykłeym sk***ielem

Offline duff_wife

• Atittude
  • Respect: +22
« Odpowiedź #228 dnia: Sierpnia 26, 2006, 07:59:32 pm »
0
tacy są niestety ludzie... moja jedna kicia jest z lasu, druga jest córką tej pierwszej a trzecia przypałętała się do sklepu rodziców. Sklep został zamknięty, kocinka poszła do babci (przez czas pobytu u babci baaaaaaaardzo przytyła :P) Babcia zmarła kotek przyszedł do nas. nie muszę wspominać że wszystkie trzy się nie cierpią i bija i syczą i fukają haha :D no może poza tą białą-lucką- ona to spokojna jest :D

Offline bizkit

• Atittude
  • nikt/big toy
  • Respect: 0
« Odpowiedź #229 dnia: Sierpnia 26, 2006, 09:40:14 pm »
0
(bardziej jak egzotyczny wyglądał niż dachowiec) i spała bidulka pod płotem. Na szczęście znajoma wzięła- a tak się bał jak go łapałem-ktoś mu musiał chyba coś zrobić. Jakoś tak się dobrze poczułem jak mu dom zapewniłem :P. A kotek naprawde pięęęękny, w życiu takiego dachowca nie widziałem.
Kumpel kiedyś znalazł w takim zagłębieniu na piwniczne okna w moim bloku jakiegoś kotka. Z reguły kociły sie tam zwykłe dachowce, z resztą czasem na moim balkonie także. A on znalazł ślicznego kota, który gdy urósł okazał się syjamskim, a przynajmniej był bardzo podobny. Wyglądał bardzo szlachetnie, podobnie do pokazanego przez el_loko kota Fortusa.

ps. krzywdzących zwierzęta to bym od razu przyczepił za samochodem.

Offline Roxy

• Better
  • ?

Offline duff_wife

• Atittude
  • Respect: +22
« Odpowiedź #231 dnia: Sierpnia 29, 2006, 09:27:09 pm »
0
jaki śliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiczny :D podobny do Lucyny :P tzn taka sierść,biało czarna :P

Offline Zuzzanna

• Paradise City
« Odpowiedź #232 dnia: Sierpnia 29, 2006, 09:32:32 pm »
0
Pikny kocio Roxy :)
Changed. Good times.

Offline Roxy

• Better
  • ?
« Odpowiedź #233 dnia: Sierpnia 30, 2006, 12:59:34 pm »
0
Zauważyłam, że ostatnimi czasy Bazyliszek stał się próżny :) Uwielbia być w centrum zainteresowania, zachowuje się jak rozpieszczony dzieciak i jest okropnie zazdrosny o moje pozostałe zwierzątka. Będę musiała poważnie się zastanowić nad skutecznością moich metod wychowawczych.

Offline Brokenwings

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +10
« Odpowiedź #234 dnia: Sierpnia 30, 2006, 01:39:00 pm »
0
Zaś moje koty nie potrafią się ostatnio dogadać i gdy tylko są razem w domu dochodzi do dosyć ostrych starć miedzy nimi.

Offline psycholcia

• Right Next Door To Hell
  • Idealnie, doskonale
« Odpowiedź #235 dnia: Sierpnia 30, 2006, 01:48:31 pm »
0
Zaś moje koty nie potrafią się ostatnio dogadać i gdy tylko są razem w domu dochodzi do dosyć ostrych starć miedzy nimi.
Tak samo u mnie :rolleyes: ja nie wiem kto te koty wychowywal
"Czasami z ludźmi nie warto dyskutować, nie warto im tłumaczyć, jedyne co warto, to zostawić ich i odejść"

Offline Cichy

• Patience
    • http://
« Odpowiedź #236 dnia: Sierpnia 30, 2006, 02:19:40 pm »
0
Mam kota a dokładnie kotke misia sie wabi przktycznie tak samo wygląda jak kot roxy no oczywiście moja kotka jest ładniejsza. Oprócz tego, że mnie notorycznie olewa tylko jak jestem w kuchni przychodzi i tak dziwnie sie na mnie patrzy zupełnie nie wiem o co jej cdhodzi :huh:  :) to niezamienił bym jej na jakies inne zwierze.a tak pozatym to miałem kiedys kameleona ale zdechł .

Offline Roxy

• Better
  • ?
« Odpowiedź #237 dnia: Sierpnia 30, 2006, 02:37:56 pm »
0
przktycznie tak samo wygląda jak kot roxy no oczywiście moja kotka jest ładniejsza.
taa jasne, pokaż :D
a tak na poważnie, to koty mają cieżki charakter i trudno je wychować. Tak sobie czasami myślę, ze ja też mam taki koci charrakterek i dlatego tak dobrze się rozumiemy z Bazylem. Gdzieś czytałam, ze koty często przejmują niektóre zachowania swojego pana/pani i w przypadku Bazyla to się zgadza. On jest taki jak ja, albo ja taka jak on, juz sama nie wiem jak to jest naprawdę :D

Offline psycholcia

• Right Next Door To Hell
  • Idealnie, doskonale
« Odpowiedź #238 dnia: Sierpnia 30, 2006, 02:48:35 pm »
0
przktycznie tak samo wygląda jak kot roxy no oczywiście moja kotka jest ładniejsza.
taa jasne, pokaż :D
a tak na poważnie, to koty mają cieżki charakter i trudno je wychować. Tak sobie czasami myślę, ze ja też mam taki koci charrakterek i dlatego tak dobrze się rozumiemy z Bazylem. Gdzieś czytałam, ze koty często przejmują niektóre zachowania swojego pana/pani i w przypadku Bazyla to się zgadza. On jest taki jak ja, albo ja taka jak on, juz sama nie wiem jak to jest naprawdę :D
 To ciekawe... moja kotka jest do mnie strasznie przywiazana :rolleyes: po domu za mna biega albo sama mnie gdzies prowadzi najczesciej do kuchni :lol: ale obydwie mamy ciezki charakter..ciekawe kto do kogo sie upodabnia :blink:  
"Czasami z ludźmi nie warto dyskutować, nie warto im tłumaczyć, jedyne co warto, to zostawić ich i odejść"

Offline Shivel

• Atittude
  • Respect: +11
« Odpowiedź #239 dnia: Sierpnia 30, 2006, 03:57:15 pm »
0
Zgadzam się, że koty mają trudny charakter.
To indywidualiści. Jeśli moja Kika nie chce, by ją wziąć na ręce, to się nie da ;)
Ponadto koty raczej mało przywiązują się do właściciela - chadzają własnymi drogami, czasami nie ma ich w domu przez kilka dni.
Są przeciwieństwem psów, dla których to pan jest najważniejszy.