Autor Wątek: Zdjecia  (Przeczytany 134408 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
Odp: Zdjecia
« Odpowiedź #465 dnia: Maja 26, 2011, 03:30:55 pm »
0
<krelke mode>
Banalne, w ogóle znów jezioro
</krelke mode>

Ogólnie ładne, ale nie robi na mnie specjalnego wrażenia ;)

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #466 dnia: Maja 26, 2011, 10:45:18 pm »
0
Banalne, w ogóle znów jezioro/zalew?!

Ja bym inne proporcje utrzymał ciemnych o jasnych części - teraz jest tak 50/50. Ja osobiście bym dał 2/3 jasnych, 1/3 ciemnych.

Offline Knife

• Paradise City
  • Respect: +136
« Odpowiedź #467 dnia: Czerwca 05, 2011, 02:14:49 pm »
0
:)

-------------

Co Wy na to?

Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 1984, 09:45:11 am wysłana przez (być może) Bóg.

Offline krelke

• Administrator
  • Scraped
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #468 dnia: Czerwca 20, 2011, 09:25:33 pm »
0
Jak dla mnie bez rewelacji - stać Ciebie na więcej ;) Znam Twój potencjał ;)

Moje nowe: http://www.digart.pl/praca/6464669/Sieroslaw.html

Offline Knife

• Paradise City
« Odpowiedź #469 dnia: Czerwca 20, 2011, 11:39:56 pm »
0
Dzięki za krytyczne uwagi!

Twoja fota jak już wspomniałem na fb podoba mi się, a jakże! :)

Offline Dominus

• Patience
  • Respect: 0
« Odpowiedź #470 dnia: Czerwca 21, 2011, 11:32:10 am »
0
To ja się może pochwalę swoimi pracami. Nie są to jakieś profesjonalne zdjęcia, robione zwykłą kompaktową cyfrówką.

Piszcie jakbyście chcieli zobaczyć więcej, trochę tego mam.

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #471 dnia: Lipca 02, 2011, 12:07:55 pm »
0
Dominus, super, że masz pasję :) Na pewno robiąc więcej zdjęć, zdobędziesz po czasie pewne doświadczenie i lepiej będziesz dobierał/-a parametry ekspozycji :)Widzę, że chętnie zajęłabyś się makrofotografią :) Tutaj zapewne przydałby się jasny obiektyw i lustrzanka. Powodzenia :)

A ja raz na ruski rok odkurzam na swoim fotologu... :sorcerer:

http://rose84.fotolog.pl/

Offline Knife

• Paradise City
« Odpowiedź #472 dnia: Lipca 02, 2011, 01:27:07 pm »
0
Zgadzam się, powodzenia i wrzucaj foty zawsze jak masz coś nowego!
A jeśli chodzi o makro, to jeśli masz możliwość montażu czegoś na obiektywie (gwint) to polecam konwertery Raynoxa,
używałem kiedyś z Lumixem DMC-FZ7 i dawały radę!

rose84: czemu tak rzadko?

Tymczasem jedno ode mnie:

Go on Krelke! :D

Offline krelke

• Administrator
  • Scraped
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #473 dnia: Lipca 02, 2011, 07:25:38 pm »
0
Ładne krzywe :P szkoda że więcej chmur nie było :P i niestety mało widać zakochanych ;p

Offline Knife

• Paradise City
« Odpowiedź #474 dnia: Lipca 03, 2011, 01:12:04 am »
0

Ojciec kiedy żył jeszcze zawsze przypominał mi o jednej uniwersalnej prawdzie – Synu, pamiętaj, że w życiu nie ma nic za darmo.
Mądrość tego krótkiego zdania miała mi utkwić w pamięci i ja kiedyś miałem powtarzać to zdanie innym. Czas leci, życie mija i pokazuje, że za darmo można …wiele?

Za darmo można dostać w ryj – chociaż podobno też zawsze jest za coś. Tu krzywe spojrzenie tam zły moment i miejsce.
Za darmo można się wysrać... chociaż chwila! Nie wysrasz się za darmo! Trzeba wliczyć koszt wody w domu, papieru lub te 2zł za sracz publiczny.
Powiem Wam co można mieć za darmo – fotografa. Tak jest – fotografa można mieć za darmo i to takie popularne, że niektórzy w swojej darmowej bezczelności osiągnęli mistrzostwo.

Historia

Dawniej jeszcze przed era cyfrowej fotografii koszty były oczywiste. Filmy, papier, chemia no i oczywiście sprzęt. Aktualnie koszt zniża się do ciężko przepieprzonych złotówek wydanych na cyfrową puszkę
oraz najtańszy [na początek] obiektyw. Fotograf gotowy.
Czemu piszę akurat o tym? Otóż jest to akurat faktem, że mnóstwo osób spodziewa się po nas – fotografujących, że będziemy pracowali zupełnie za c**j. Osoby pozujące są przecież vipami takiego kalibru, że sam fakt fotografowania naszych gwiazdek wystrzeli nas na szczyty sławy.

Kto próbuje się załapać na darmowe foty?

Z doświadczenia wynika, ze darmowych fot potrzebują Ci, którzy fotografii BARDZO potrzebują. Potrzebują fotografii aby istnieć, prezentować się, zdobywać sponsorów i wielbicieli. Potrzebują tej fotografii jak sucha dupa wazeliny ale nijak ich nie “stać”.
Do tych co nie stać zaliczam:

ZESPOŁY MUZYCZNE
SZCZEGÓLNIE te z Trójmiasta. Jeśli nawet wytwórnia da na foty to kasa rozchodzi się po zespole i szukamy darmowego frajera. Jak wytwórnia nie da to biedaki nie są w stanie wykrzesać nic na sesję. NIC - albo robią je znajomi a jak znajomy fotograf nie zrobi to zrobi to jakiś fan, który tydzień temu kupił nikona d60 i ściągnął fotoszopa. No jak żyje to nie słyszałem by jakiś zespół [z mi znanych] naprawdę zapłacił za sesję-porządną sesję. Słyszałem, że ktoś tam dostał 100-200zł co jest śmiechem na sali. Gdzie miejsce na scenografie, wizaż, stylizację? – Stary… nacykaj jakichś fot a potem w fotoszopie zrobisz. Tak – to zagraj mi na grzebieniu.

MANAGERZY muzyczni, artystyczni i innej maści
Nigdy nie mają na nic. W zasadzie fotografowie z Trójmiasta powinni im utrzymać rodziny. Managerzy są tak chujowi, że nie są w stanie na fotografa uzbierać i koniec. Błagać o sesję potrafią jednak lepiej niż Rumuni przy Gdańskiej restauracji.

ARTYŚCI niemuzycznej maści
Też ni ***** nie stać ich na fotografie. Tu zrobi kolega, który kupił cyfrę albo kolejny wielbiciel czy wielbicielka. Stary – nie mogę ci zapłacić bo nie będę miał na materiały.
A ja mam mieć ;] Może po prostu zostanę mecenasem sztuki?

SPORTOWCY i DRUŻYNY SPORTOWE
No tu jak spodziewasz się zapłaty [nawet po oficjalnym zapytaniu] to jesteś cham i świnia. Oczekiwanie zapłaty za foty od drużyny sportowej to tak jak branie kasy od rodzonej matki za fakt istnienia.
Drużynę trzeba kochać i foty n********ać a jak nie masz aparatu – daj siostrę.

MAŁE FIRMY
Małe ch****owe firmy prowadzone przez biednych zawsze szefów, którzy ledwo wiążą koniec z końcem. Za darmo to może nie ale foty z Vogue za 200zł , z wizażem, studiem i modelkami – tak.
Szefie – jak będziesz nosił wytatuowane moje nazwisko na czole to może pomyślę o sponsoringu. W innym przypadku – odetnij swoją pannę od karty kredytowej, sprzedaj drogie auto, ZA***STY telewizor i przestań chodzić do burdeli a kasę uzbierasz.

RESTAURATORZY
Chętnie zorganizują Ci wystawę pod warunkiem, że zrobisz uloty na swój koszt, druki, ramki i zaprosisz znajomych aby wydali u nich kasę. Na koniec prace przejdą na rzecz restauratora – przecież Cię wypromował ;]

To tylko kilka przykładów ludzi, którzy naprawdę rzadko mają na to co jest w ich branży istotne. Ja niestety nie mogę powiedzieć panu w sklepie foto, że jak mi odda aparat za darmo to go za to wypromuję podpisując ów aparat jego nazwiskiem. Nie dostane telewizora w media markcie za zapewnienie, że dam foty ów telewizora do portfolio. Negatywów nie kupię za podpis pod zdjątkiem w gazecie.
Nie – mam zamknąć ryj i promować za własne pieniądze ludzi, którzy chcą za wszelką cenę być gwiazdami a po prostu ich na to nie stać.

Najlepszy tekst jaki słyszałem:

Wolał bym nie przeznaczać pieniędzy na fotografie bo mam inne wydatki. [po oficjalnym zapytaniu]
Wyobraźcie sobie tą samą sytuacje w sklepie z lodówkami. Wie pan co? Lodówka jest ok i chętnie ją wezmę ale wole nie przeznaczać na nią pieniędzy.

Fotografowie – weźcie się w garść! Jesteście ostatnią darmową grupą zawodową i jak się sami nie postawicie to cały czas będziecie kowalami darmowego sukcesu wątpliwych biznesmeno-artystów. Nie skarżcie się, że nie stać was na nowe body ani obiektyw, o którym marzycie. Nie ma marudzenia jeśli w waszym portfolio pojawiają się coraz to nowsze “darmowe” sesje.
Następnym razem jak ktoś przyjdzie i znów powie – przydały by się jakieś zdjęcia odpowiedzcie:

Przydał by mi się nowy sprzęt, mieszkanie i samochód – stawiasz?;]"

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
« Odpowiedź #475 dnia: Lipca 04, 2011, 10:16:54 pm »
0

rose84: czemu tak rzadko?

oj duuużo by opowiadać :) jedno jest pewne, czasami człowiek nie jest w stanie zakomunikować światu poprzez fotkę, co czuje...a ja nie chce pstrykać dla samego pstrykania  ;)

ostatnio fotografowałam dzieci z niepełnosprawnością intelektualną na takim corocznym turniej piłki halowej w moim mieście...niesamowita frajda i satysfakcja ze zrobionych zdjęć...

Offline Knife

• Paradise City
« Odpowiedź #476 dnia: Lipca 04, 2011, 10:25:05 pm »
0
Zgadzam się z tym pstrykaniem dla samego pstrykania. Ja się cieszę, że nawet w krajobrazach oddaję to co chcę. Kwestia czy ktoś to tak odbierze.
Jeśli chodzi o dzieci, to chętnie zobaczę zdjęcia.

Jesienią robimy zdjęcia w szpitalu onkologicznym na oddziale dziecięcym.
Mam nadzieje, że dla dzieci to będzie fajna zabawa, planujemy przebieranki.

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
« Odpowiedź #477 dnia: Lipca 04, 2011, 10:30:06 pm »
0
Super sprawa :) Takie akcje dla wrażliwej osoby zawsze są pouczające i dodają wbrew pozorom skrzydeł. Mnie te dzieciaki pozytywnie nakręciły i przywróciły troszkę optymizmu oraz wiary w ludzi. Z tej imprezy ma być wystawa, więc jak tylko wywołam RAWy, coś wrzucę.

Zakochałam się w tych dzieciach :)

....ich chyba z wzajemnością hihihi  ;)

Offline Knife

• Paradise City
« Odpowiedź #478 dnia: Lipca 05, 2011, 09:56:03 pm »
0
Co Wy na to?

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=HZiD1J6Egho" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=HZiD1J6Egho</a>

Nie ze wszystkich zdjęć jestem zadowolony.

Offline duff_wife

• Atittude
  • Respect: +22
« Odpowiedź #479 dnia: Lipca 05, 2011, 10:41:23 pm »
0
piękne zdjęcia : ) fajna sceneria, aż miło popatrzeć na młodych : )
nie znam się na tym zbytnio więc nie jest to profesjonalna opinia :P
ale ale, chciałabym kiedyś też mieć takie fajne zdjęcia :D :sorcerer:

czym sciagacie zdjecia?

Zaczęty przez whatashame

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 3916
Ostatnia wiadomość Grudnia 21, 2011, 07:45:18 pm
wysłana przez Kurczak