Autor Wątek: Zagłodzony pies "dziełem sztuki"  (Przeczytany 7500 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shivel

• Atittude
  • Respect: +11
Zagłodzony pies "dziełem sztuki"
« dnia: Listopada 10, 2007, 09:29:43 pm »
0
Pewnie słyszeliście już o tej sprawie. "Artysta" z Kostaryki przywiązał psa do jednej ze ścian w galerii, głodził go oraz nie dawał mu pić. Pies miał być "dziełem sztuki". Zwierzę nie przeżyło... "Dzieło" jednakże zostało wybrane do reprezentowania swego kraju na Biennale Ameryki Centralnej w 2008 roku.

O sprawie: http://wiadomosci.onet.pl/1638623,12,item.html
Zdjęcia: http://wiadomosci.onet.pl/64479,21,0,0,1,pokaz.html (Jak to napisał ktoś w komentarzach: "Czasami wstyd mi, że jestem człowiekiem...")

Nie potrafię zrozumieć, jak można było bezczynnie patrzeć, jak cierpi i umiera najlepszy, najwierniejszy przyjaciel człowieka...
Zachęcam Was do podpisania petycji, która ma na celu odebranie "artyście" możliwości wyjazdu na Biennale Ameryki Środkowej 2008: http://www.petitiononline.com/13031953/petition.html
Ciudad / Localidad: Miasto
PaĂ­s: Państwo

Podpisanie petycji jest jedynym, co możemy zrobić wobec tej sprawy. Dlatego proszę Was, nie bądźmy obojętni...

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
Odp: Zagłodzony pies "dziełem sztuki"
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 10, 2007, 09:44:10 pm »
0
Petycja podpisana. Mnie jeszcze zastanawia fakt, pomijając zero reakcji ze strony osób odwiedzających tą wystawę, jak można było mu w ogóle za coś takiego przyznać nagrodę... Jak dla mnie jest to jednoznaczne z publicznym przyzwoleniem do znęcania się nad zwierzętami.

Offline gucha

• Atittude
  • Respect: 0
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 10, 2007, 11:45:50 pm »
0
Czasem mam wrażenie, że niektórzy artyści są chorzy psychicznie, bo nie wiem jak inaczej tłumaczyć takie zachowanie... >:( :(
Petycja oczywiście podpisana.

Offline pompon

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Respect: +313
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 11, 2007, 12:02:59 am »
0
Nie czuję się artystą, jednak dlatego, że czasami coś smaruje wypowiem się na ten temat!
Nienawidzę pozerów- dadaiści, pop-art i wszystkie te gówna pokazują, że ludzie chcą tylko szokować! Porównuje Ich zawsze do ludzi typu Mandaryna, Fryta itp. ludzie bez talentu chcący tylko zaistnieć!
Ten koleś dodatkowo zasługuje na miano- idioty, sadysty, $#&*!-opuszczę ten fragment

Z chęcią bym go głodził i przytrzymywał przy życiu- w takich przypadkach wiem, że to tylko nasza rasa potrafi doprowadzić świat do samozagłady!
Co za debil?! Chodziło mu tylko o rozgłos i qrwa udało się skurwielowi... rzygać się chce!

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 11, 2007, 12:43:49 am »
0
ja p******e, co za gnój... oby ktoś wziął tą petycje pod uwagę, niech nie będzie chwalone mordowanie... przypomina mi to jak hitler podał cyjanek swojemu ulubionemu owczarkowi, by przekonać sie czy działa... efekt taki sam, a hitler przynajmniej nie męczył zwierzęcia...

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 11, 2007, 08:09:05 am »
0
Podpisałem oczywiście. Głupota ludzka nie zna granic. >:( :(
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Roxy

• Better
  • ?
  • Respect: +4
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 11, 2007, 09:12:25 am »
0
Ten "artysta" powinien sam siebie przywiązać do ściany, nie jeść, nie pić, a jak przezyje, to cieszyć się tym, że są na świecie jeszcze gorsi debile od niego, bo przyszli oglądać to, co stworzyła jego chora wyobraźnia. Dożywocie w kamieniołomach dla takich artystów.

Offline lamf

• Atittude
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 11, 2007, 09:34:46 am »
0
Podpisałem. Co tu dużo mówić o tym skurwysyństwie? W takich momentach utwierdzam się w tym, że wolę zwierzęta od ludzi.

SSolid

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 11, 2007, 09:54:12 am »
0
pojedzie do cywilizacji, spusci mu ktos wpier**l i bedzie mial :sorcerer:

Offline Zuzzanna

• Paradise City
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 11, 2007, 10:29:55 am »
0
masakra :| Jak można być tak nieczułym wobec zwierząt? nie rozumiem tego :(
Petycja podpisana...
Changed. Good times.

Offline ville

• Atittude
  • Respect: +2
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 11, 2007, 12:09:56 pm »
0
Pewnie słyszeliście już o tej sprawie. "Artysta" z Kostaryki przywiązał psa do jednej ze ścian w galerii, głodził go oraz nie dawał mu pić. Pies miał być "dziełem sztuki". Zwierzę nie przeżyło...

Nie słyszałam o tym :ph34r: Gdybym takiego człowieka dostała w swoje ręce, nie wiem, co bym mu zrobiła :angry: Jestem o wiele bardziej wyczulona na niedolę zwierząt niż ludzi. Oj, już bym szykowała piwnicę dla tego "artysty" i cegły do zamurowania otworu.
Cholera, ale się zdenerwowałam...

Oczywiście petycję podpisałam.
« Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2007, 12:53:52 pm wysłana przez ville »

Offline Brokuła

• Paradise City
  • Respect: +6
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 11, 2007, 12:24:39 pm »
0
Oczywiscie podpisałem.

Bezczelność ludzka nie zna granic. Życze temu artyscie, żeby zdechł, zdechł w takich męczarniach, jakie przezył pies.

Jak napisała Roxy, przywiązac go i zostawic

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 11, 2007, 12:43:53 pm »
0
W obliczu takiego bestialstwa czuję wstyd za przynależność do gatunku ludzkiego. Nie potrafię zrozumieć dlaczego nikt z odwiedzających wystawę nie przerwał męczarni tego psa. Jedynym wytłumaczeniem takiego zachowania jest dla mnie niepoczytalność umysłowa, w przeciwnym razie tak sadystyczny i perfidny czyn powinien spotkać się z najsurowszą karą. Nie mam litości dla takiej kategorii " ludzi " !!! Bulwersuje mnie także fakt, iż w tak oczywistym względzie trzeba zbierać podpisy, aby ten człowiek nie został dopuszczony do reprezentowania swego państwa na jakimś tam konkursie  :ph34r:....To jest chore! Takich ludzi powinno sie od razu zamykać w pokojach bez klamek bądź skazywać w trybie natychmiastowym na najwyższą karę! Okrucieństwo ludzkie najwyraźniej po raz kolejny przekroczyło niewyobrażalne dla mnie granice.

Petycja podpisana.

Offline RocketQueen

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Better
  • 'Take me down to the Paradise City...take me home'
  • Respect: +6
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 11, 2007, 12:57:46 pm »
0
ee co za kretyn :| i to niby miała być sztuka?! Patrzenie na powolną smierć zwierzęcia ?! Wiem, że na świecie jest sporo takich porypanych typów, ale nie rozumiem tego, że ludzie, którzy tam przychodzili, dawali mu na to przyzwolenie ! Faceta sie powinno za to zamknąć a nie nagradzać!!!!!!  a niektóre komentarze na onecie mnie dobiły: 'WASZE KOMENTARZE SĄ DOWODEM NA TO, ŻE NIE ROZUMIECIE SZTUKI'

nowy nr gg : 12071320

Offline Sawiak Niszczyciel

• Paradise City
  • > .!.. < pomyśl - prawie jak pozdrowienie
  • Respect: +3
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 11, 2007, 06:43:10 pm »
0
Miarą społeczeństwa jest to, jak traktuje starszych, zwierzęta i więźniów. Z tego wynika że część społeczeństwa ma bardzo niską ocenę... To czyste barbarzyństwo. Ciekawe czemu 'artysta' sam się nie przykuł do ściany, tylko bezbronne zwierze. Jak dla mnie powinien zostać publicznie wytknięty przez media za znęcanie się nad zwierzętami i nazywanie tego 'sztuką'. Przecież sztuka ma być obrazem piękna, a nie wypaczonych pomysłów chorego barbarzyńcy.
"Poniższe twierdzenie jest fałszem
     Powyższe jest prawdziwe
Witamy w naszym zakątku wszechświata"

"Jest ktoś, kogo spotkałeś i nie zabiłeś? Tak, Ty"

"Gdzieś Ty był, jak Ciebie nie było?" - n

WOŚP i "zdemoralizowane ch**e"

Zaczęty przez DrDrei

Odpowiedzi: 97
Wyświetleń: 27856
Ostatnia wiadomość Grudnia 03, 2020, 06:11:22 pm
wysłana przez Hubik