owsik: nikt nikomu na nic nie daje gwarancji. Powiedz mi jaką miarą da się zmierzyć, który facet nadal jest dzieckiem a który już dorósł ?! Wiem że wiek nic do tego nie ma. Pomiędzy ex "PJ" a ex "PN" jest osiem lat różnicy. Będąc z kimś po ślubie, np:. pięćdziesiąt lat może okazać się że to łotr i cham.
Skąd mam wiedzieć kto jest dorosły, a kto nie ?! Facet który ma stałą pracę, plany na przyszłość, stałych, wieloletnich przyjaciół, dom, jest odpowiedzialny i troskliwy - według Ciebie jaki jest ?
Są ludzie którzy tacy są i dodatkowo też uwielbiają bawić się innymi raz na jakiś czas. Jak mam przewidzieć że dana osoba okaże się taka ? Nawet będąc ostrożną ? Można "być" z kimś wiele lat, a pewnego dnia okazuje się że w ogóle go nie znałeś.
Zresztą, tak jak już pisałam w dziale o Singlach: mam pewną ciężką wadę genetyczną. Wiem że za każdym razem będzie tak samo. Jakbyś poznał exsiów, to byś nie pisał że były to dzieci
Dam uciąć sobie swoją głowę, że szczęka by Ci opadła gdybyś wiedział jacy byli i jak to się skończyło.
Dzieci tak nie postępują, jeszcze żadne dziecko którym się opiekowałam, nie odwracało się nagle ode mnie z powodu moich blizn itp.