Autor Wątek: Strefa Offtopica ( kącik forumowych spamerów :P)  (Przeczytany 754314 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
Odp: Strefa Offtopica ( kącik forumowych spamerów :P)
« Odpowiedź #4065 dnia: Stycznia 21, 2016, 09:34:34 am »
0
W każdym moim miejscu (stałej) pracy na przełomie października i listopada oraz kwietnia i maja, zanim zaczyna się ogrzewanie lub zanim zaczynają się upały - zamarzałam :D zresztą dalej zamarzam mimo kaloryfera włączonego na 25 stopni w bardzo małym pomieszczeniu :P ale skoro w całym budynku teraz z racji ferii tylko mój "pokój" jest ogrzewany, bo w innych całymi dniami nie ma nikogo to po wyjściu na korytarz można umrzeć z zimna :D więc trzęse się, kiedy wracam do siebie i zamykam drzwi. Ale ja bardzo szybko się nagrzewam i bardzo szybko tracę ciepło, więc całe życie będę się trząść z zimna xD

Vince, ja chyba nawet te stronę lajkuję, ale nie jestem pewna :D
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Vince_Carter

• Paradise City
  • Respect: +283
« Odpowiedź #4066 dnia: Stycznia 21, 2016, 03:37:09 pm »
0
Ale ten świat mały ;)
11.07.2012 | 13.02.2013 | 20.11.2014 
20.06.2017 | 09.07.2018 | 12.02.2019
20.06.2022 |

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2360
« Odpowiedź #4067 dnia: Stycznia 21, 2016, 06:39:57 pm »
0
@Canis, ja bym baaaardzo chciała mieć chociaż te 10 stopni w biurze/na holu. Ale nie. Nie dość, że zimno, to jeszcze wieje. W biurze z wielkiego okna (dosłownie rolety się ruszają od powiewów wiatru) i z korytarza, a z kolei "na holu" generalnie jest zimno + wieje w wywietrzników/klimy (a czasem nawet jeszcze ją nam inteligentnie włączą na nawiew zimą), a w czasie imprez jeszcze jesteśmy w przeciągu, bo siedzimy między jednym a drugim wejściem. Dzisiaj w końcu dostaliśmy jedną małą farelkę do biura to chociaż trochę się po kilku godzinach nagrzało, że można było ściągnąć kurtkę. Załatwiłam sobie tak, że już na holu raczej pracować nie będę, więc zostaje biuro. Z czego "biuro" to tak naprawdę wydzielona ileś lat temu część korytarza z 2 zewnętrznymi ścianami, które się mocno wychładzają, 3 ścianą od zimnego korytarza i 4 "ściana" w postaci szklanych drzwi na korytarz ;) Na holu chociaż mamy ciepłą wodę w łazience, tutaj takich luksusów brak, więc nawet nie można sobie zmarzniętych przy komputerze rąk rozgrzać. Ogólnie, w poniedziałek wróciliśmy do pracy, mamy czwartek, a my już jesteśmy wszyscy przeziębieni ;)

Offline hkt

• Atittude
  • I would've thought you could be more of a man
  • Respect: +941
« Odpowiedź #4068 dnia: Stycznia 21, 2016, 08:00:21 pm »
0
Gdzie pracujecie? O_o
Powyższy post jest zgodny z tematem.

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #4069 dnia: Stycznia 21, 2016, 08:24:07 pm »
0
wieje w wywietrzników/klimy (a czasem nawet jeszcze ją nam inteligentnie włączą na nawiew zimą)
Nie wiem co tam macie, ale generalnie jak sama nazwa wskazuje z wywetrzników powietrze raczej nie nawiewa :D Chyba, że miałaś na myśli kratkę wentlacyjną czy anemostat. Zamknij kratkę albo poproś kogoś o zamknięcie przepustnicy i po problemie.
Jaką macie klimę? Można przecież ją wyłączyć lub przestawić na grzanie.

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2360
« Odpowiedź #4070 dnia: Stycznia 21, 2016, 08:57:22 pm »
0
Chodzi mi o system wentylacyjny :P Np. kratka w dziurze w suficie :P Na holu są nawiewy, nie ma klimy jako takiej. Nawiew zazwyczaj jest wyłączony, ale w czasie imprez czasami ktoś inteligentnie włączy mimo, że nie ma takiej potrzeby, bo np. jest zimno na dworze, drzwi co chwilę się otwierają z jednej i drugiej strony, więc cyrkulacja powietrza jest (aż za duża), a w naszej części goście/zwiedzający nie stoją, nie kumulują się, tylko przechodzą, więc dodatkowy nawiew jest w takiej sytuacji zbędny. Wtedy trzeba dzwonić kilka razy do kogoś na odpowiednio wysokim stanowisku (żeby nie zostać zignorowanym), aż w końcu łaskawie zadzwoni do kierownika pawilonu, żeby to wyłączyć. Wówczas szanowny kierownik się pojawia i stwierdza "a rzeczywiście wieje" i ochrona wyłącza. W biurze nie mamy nic, poza małym grzejnikiem, którego ciepło czujesz tylko jeśli stoisz obok, bo samo "biuro" powstało z wydzielenia fragmentu korytarza. Za to mamy 4 "dziury z kratami" w suficie, z czego jedna jest zasłonięta. Z nich nie wieje, ale ciepło przez nie ucieka. Wieje z wielkiego okna przez szyby, aż rolety się ruszają :/
ps. nie da się niczego zamknąć, w tym problem. Wciskają studentów z umowami na zlecenie do takich pomieszczeń, w których nikt nie chce siedzieć. Samo załatwienie małej farelki zajęło nam 4 dni i na dodatek o 15 musieliśmy ją oddać. Jutro mamy dostać inną, nie wiem na jak długo.  Telefon w tym pomieszczeniu "naprawiają" 2 miesiąc. Jak gdzieś musimy zadzwonić, to musimy z prywatnych telefonów, bo codziennie słyszymy, że "ktoś przyjdzie zobaczyć co z tymi telefonami".
« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2016, 09:00:37 pm wysłana przez Emma »

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
  • Respect: +959
« Odpowiedź #4071 dnia: Stycznia 28, 2016, 05:10:21 pm »
+2
Nie mówiłem o tym do tej pory, ale to ja przekonałem Axla, żeby się pogodził ze Slashem. Tak więc mogę się pochwalić, że dołożyłem swoje trzy grosze do tego, żeby nastał reunion  :)

Offline Borusse

• Knockin On Heavens Door
  • Fluent in over 6 million ways of kicking your ass.
  • Respect: +168
« Odpowiedź #4072 dnia: Stycznia 28, 2016, 05:15:42 pm »
+1
Tak Bluebird, a o tym, że to ja namówiłem Cię na rozmowę z Axlem to nie wspomnisz? :angry:

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1709
« Odpowiedź #4073 dnia: Stycznia 28, 2016, 07:49:41 pm »
+3
No chłopaki... to jednak Axl do Was kierował swoje słowa... zazdrość!!!
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2221
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #4074 dnia: Lutego 17, 2016, 12:26:10 pm »
+2
W sumie to działu Humor też się nadaje:
https://twitter.com/Antyradiopl/status/699169473664827392

Kłótnia redaktorów o to, kto jest większym złodziejem newsów. Aż im chciałem odpisać, że obydwa portale są siebie warte, ale się powstrzymałem :) Od nas tez brali newsy i jedni i drudzy twierdząc potem, że to ich.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #4075 dnia: Lutego 17, 2016, 01:21:43 pm »
0
Antyradio zrobiło się śmieszne jakiś czas temu (ale nie dziwi mnie to, biorąc pod uwagę kto obsługuje teraz ich fb i tt :P :P ). Też już miałam wymianę zdań z nimi niejedną xD ostatnio jak zwróciłam im uwagę, że nie mogli mieć potwierdzonych informacji o reunionie wcześniej niż najbliżsi ludzie z otoczenia muzyków GN'R, bo wyglądało na to, jakby Antyradio miało potwierdzone informacje od momentu, kiedy Slash przyznał się do kontaktów z Axlem. "A my im nie wierzyliśmy" xD

Szkoda, że nie odpisałeś :(

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1709
« Odpowiedź #4076 dnia: Lutego 18, 2016, 09:07:46 am »
0
A co oni mają robić? Przecież nie mają znajomków rozsianych po całych Stanach, którzy by im donosili co się dzieje w biznesie więc przepisują teksty z zagranicznych portali albo korzystają z Megafonu. Kto nie wie co to niech sprawdzi u Wujka G.
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #4077 dnia: Lutego 18, 2016, 10:23:06 am »
+1
Kuriozalne jest właśnie to, że w rozmowie o potwierdzonych informacjach o reunionie Gunsów stwierdzili, że mają masę informatorów w szeregach zespołu, (parafraza, nie pamiętam słowo w słowo tej rozmowy a i wracać do niej nie chce, bo znowu buchnęłabym śmiechem :P )
Już widzę, jak ktoś blisko Axla/Slasha/Duffa pierwsze co robi to leci do jakiegoś tam Antyradia w Polsce :P

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3465
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #4078 dnia: Lutego 18, 2016, 10:54:23 am »
0
Gdzie dwóch się bije, tam... niech NTS pierwszy wrzuca najważniejsze newsy. I tyle :)
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Borusse

• Knockin On Heavens Door
  • Fluent in over 6 million ways of kicking your ass.
  • Respect: +168
« Odpowiedź #4079 dnia: Lutego 18, 2016, 06:18:20 pm »
0
Ja już z nimi miałem wymianę zdań na temat ich newsa, w którym pisali, że mają potwierdzone informacje dotyczące reunionu. Było to oczywiście trochę czasu przed 5 stycznia, wtedy wszyscy powoływali się na Bilboard, który opierał się na plotkach. Oczywiście Antyradio mówi, że mają potwierdzone informacje z polskiego źródła. Także to, co pokazuje tweet wysłany przez Mafioso - takie z nich poważne źródło jak z Axla modelka. :D

Kącik majsterkowicza.

Zaczęty przez owsik

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 6638
Ostatnia wiadomość Kwietnia 04, 2018, 08:56:56 pm
wysłana przez owsik