@down
moim subiektywnym zdaniem
To jest pleonazm, podobnie jak "autentyczny fakt" czy "tydzień czasu".... Koniec OT.
Nie wiem jak ma się to do tego co ja wcześniej napisałem (no właśnie
wcześniej ...wrócimy do tego za chwilę ) ....no chyba, że chciałeś mnie tylko pouczyć, jak to dziękuję Ci bardzo poprawna polszczyzna nigdy nie była moją mocną stronę. Poczytałem trochę o pleonazmach i przyznaję Ci rację określenie "moim subiektywnym zdaniem" jest pleonazmem, wcześniej nie wiedziałem, że taki zwrot jest niepoprawny, ale nawet gdybym wiedział, że to jest tym pleonazmem to pewnie i tak bym użył tego zwrotu ("moim subiektywnym zdaniem"), a to dlatego, że tylko w ten sposób byłbym w stanie Ci wytłumaczyć jasno i czytelnie, że twoje wcześniejsze rozumowanie było błędne, bo każdy kto mówi moim skromnym zdaniem to w momencie używania tego zwrotu ma na myśli skromnym=subiektywnym, a nie skromnym=ja jestem skromnym.
...i teraz wróćmy do tego określenia
wcześniej o którym już wspomniałem ...czy słyszałeś kiedyś, żeby ktoś np. w 2006 roku cytował czyjąś wypowiedź z 2008 roku??? Tak więc czy możesz mi wyjaśnić dlaczego na moją wypowiedź z 06.01.2013 roku z godziny
01:09 odpowiadałeś w poście z tego samego dnia, ale o godzinie
00:27 (czyli godziny wcześniejszej)? Chyba oczywiste jest, że jak odpowiadasz na czyiś post, to robisz to poprzez pisanie nowego, a nie edytowanie wcześniejszego, tym bardziej, ze adresat może tego nie zauważyć....