Autor Wątek: Strefa Offtopica ( kącik forumowych spamerów :P)  (Przeczytany 754297 razy)

Offline Anorakku

• Reckless Life
  • **
  • Spamorakku
  • Respect: +31
Odp: Strefa Offtopica ( kącik forumowych spamerów :P)
« Odpowiedź #2820 dnia: Czerwca 05, 2012, 04:08:53 pm »
0
Wystarczy zostawić jedno niedokończone zdanie a już potrafią sobie myśleć  :lol: ludziska, ludziska. Niczego ani nikogo całować nie będę  :_:
« Ostatnia zmiana: Czerwca 05, 2012, 04:18:07 pm wysłana przez Anorakku »

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3465
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #2821 dnia: Czerwca 08, 2012, 08:33:34 pm »
0
" 9 czerwca br. wejdzie w życie rozporządzenie ministra spraw wewnętrznych wprowadzające nowy taryfikator punktów karnych. Kierowcy będą surowiej karani m.in. za parkowanie na miejscu przeznaczonym dla osób niepełnosprawnych.

Aktualny taryfikator zostanie rozszerzony o punkty karne za wykroczenia najbardziej uciążliwe dla uczestników ruchu drogowego oraz za te, którym dotychczas przypisywano zerową wartość punktową. Do tych ostatnich należało bezprawne parkowanie na tzw. kopercie, czyli w miejscu przeznaczonym dla osób z niepełnosprawnością.

Jak wynika z nowych regulacji prawnych, osoba nieuprawniona do stawiania pojazdu w takim miejscu zostanie - poza mandatem w wysokości 500 zł - ukarana pięcioma punktami karnymi. Ponadto kierowcy będą znacznie surowiej karani m.in. za niezatrzymanie pojazdu w razie przechodzenia przez jezdnię osoby niepełnosprawnej (10 pkt; dotychczas 8 pkt), niezgodny z przepisami przewóz dzieci (6 pkt; dotychczas 3 pkt) lub innych pasażerów (4 pkt; dotychczas 1 pkt) i nieustąpienie pierwszeństwa pieszemu na oznakowanym przejściu (10 pkt; dotychczas 8 pkt).

Dotkliwą karę poniosą także kierowcy rozmawiający w czasie jazdy przez telefon komórkowy – otrzymają za to wykroczenie pięć punktów karnych (dotychczas 0 pkt).

Wprowadzone zmiany mają na celu poprawę bezpieczeństwa dzieci, pasażerów oraz pieszych. Poza ministrem spraw wewnętrznych rozporządzenie w sprawie postępowania z kierowcami naruszającymi przepisy ruchu drogowego podpisali ministrowie: transportu, budownictwa i gospodarki morskiej oraz sprawiedliwości.

Wszystkie modyfikacje w punktacji karnej zostały ujęte w rozporządzeniu MSWiA ws. postępowania z kierowcami naruszającymi przepisy ruchu drogowego, dostępnym na stronie Rządowego Centrum Legislacji."

Bardzo dobrze, że będą ostrzejsze kary, zwłaszcza za tych pseudoniepełnosprawnych. Szkoda tylko, że przy marketach, czyli tam, gdzie to jest plagą sytuacja się nie zmieni, bo parkingi zwykle są wewnętrzną sprawą danego marketu i nikt nie ma tam nic do gadania...
« Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2012, 08:35:14 pm wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Brokenwings

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +10
« Odpowiedź #2822 dnia: Czerwca 09, 2012, 02:57:03 pm »
0

Przeglądałam dziś ten nowy taryfikator. Jak najbardziej zgadzam sie  z tym ,ze parkowanie na miejscu dla niepełnosprawnych powinno byc karane. Jednak niedorzecznym jest dla mnie to ,ze za niewłaściwe parkowanie grozi mandat większy niz za przewożenie dziecka bez fotelika  (500 pln/150 pln ) . Sorrki ,ale ew. negatywne skutki obu wykroczeń są niewspółmierne.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #2823 dnia: Czerwca 09, 2012, 03:45:45 pm »
0
Jak to mówią - płytka wyobraźnia to kalectwo ;) I tu urzędnikom tej wyobraźni zabrakło.

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
« Odpowiedź #2824 dnia: Czerwca 11, 2012, 10:28:02 am »
0
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=NveHPqfQvzg" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=NveHPqfQvzg</a>

Dachy na polskich stadionach w Polsce buduje się chyba tylko po to, żeby spełniały funkcję wizualną. Na Legii jak jest deszcz to niezależnie w którym miejscu stadionu się znajdujesz, pod dachem czy nie, to i tak będziesz tak samo mokry ;)

Offline Veronika654

• Paradise City
  • Every Girl is a Riot Grrrl!
  • Respect: +96
« Odpowiedź #2825 dnia: Czerwca 22, 2012, 10:58:45 pm »
0
Orientuje się ktoś może kiedy i czy w ogóle bedzie w Polsce jakiś koncert Bruce'a Springsteena?
Lubię Zqyxa, Duffa, Alice Cooper i moje studia :wub:

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2221
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #2826 dnia: Czerwca 22, 2012, 11:00:47 pm »
0
W tym roku na pewno nie będzie. Najbliżej Nas gra w Pradze - 11 lipca.

Offline Veronika654

• Paradise City
  • Every Girl is a Riot Grrrl!
  • Respect: +96
« Odpowiedź #2827 dnia: Czerwca 22, 2012, 11:07:55 pm »
0
Tylko nie 11 lipca!  :ph34r: (Ta data i tak zarezerwowana na Gunsów, nawet apokalipsa musiałaby poczekać aż się koncert gunsowy skończy :lol:)
Lubię Zqyxa, Duffa, Alice Cooper i moje studia :wub:

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #2828 dnia: Czerwca 23, 2012, 12:28:57 am »
0
Poza tym nigdy nie napisałam, że "Stairway to heaven" jest słabe tylko, że mnie nudzi. Mnie nudzi, nie musi nudzić i nie nudzi Ciebie i masy innych ludzi na świecie. "Nudne" nie jest synonimem słowa "słabe", a "nudne dla Canis" tym bardziej.

Sęk w tym, że całe to zdanie:
Co do Schodów - ten kawałek może się nudzić? To tak jak High Hopes Floydów czy już nawet to Estranged - nudzi się tylko ludziom, którzy nie potrafia docenić wybitności.
to był tylko żart. Mam dziwne wrażenie, ze jakbym wstawił na końcu taką buźkę ;), to byś się tak nie obraziła. Mylę się?

Nie wiem. Nie zabrzmiało jak żart (w przeciwnym razie wiłabym się ze śmiechu nad tym jak bardzo nie potrafię wywęszyć wybitności). Bynajmniej nie dla mnie i nie w chwili, kiedy stwierdziłam, że zamykam offtop. Zresztą fakt, że mam podły humor też pewnie się liczy.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline JackW

• Atittude
  • Respect: +52
    • Poznaj Republikę Czeską
« Odpowiedź #2829 dnia: Czerwca 23, 2012, 11:55:14 am »
0
O czym teksty są ambitne? Pytam bo mi się wydaje, że przez tyle lat muzyki już o wszystkim było śpiewane, nie tylko o miłości :)
2006, 2010, 2012, 2016, 2017, 2018

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #2830 dnia: Czerwca 25, 2012, 07:58:02 pm »
0
Miłość, zwłaszcza rozstanie jest wałkowane w muzyce ( i nie tylko w muzyce ) od zawsze :P A co, może nie?
Czasami lepiej, czasami gorzej, ale jest i będzie, a są tematy, które pojawiają się w tekstach piosenek znacznie rzadziej, przez to wydają się/ są ambitniejsze. Dla mnie ambitniejszy w kontekscie tekstu piosenki znaczyłoby więc - na mniej oklepany temat :P Jasne, że tekst typu ja kocham Cię, Ty kochasz mnie, bawimy się, hej :P &nbsp;od takiego np. November rain dzielą lata świetlne, ale tematyka pozostaje bez zmian :P

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
http://media2.pl/media/93456-Eska-Rock-bez-audycji-Wojewodzkiego-i-Figurskiego.html &nbsp;Zagrożenie dla wolności słowa, czy słuszna decyzja?
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2012, 08:04:12 pm wysłana przez Zqyx »

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #2831 dnia: Czerwca 25, 2012, 08:49:49 pm »
+1
Moim zdaniem słuszna decyzja. Lubiłam posłuchać tej audycji, ze dwa lata temu słuchałam jej niemal codziennie, ale oni przeginali już tyle razy (i to dość poważnie), że dziwię się, że dopiero teraz.

Offline Nieuchwytny

• Atittude
  • Respect: +60
    • lans.fm
« Odpowiedź #2832 dnia: Czerwca 25, 2012, 08:54:14 pm »
0
ktoś tam w komentarzach napisał że każdy ma swój meksyk, rosje, ukraine i polske. na świecie smiali się nawet z katastrofy tupolewa, nie pamiętam dokładnie ale chyba chodziło o usa, śmiali się z braci bliźniaków którzy rządzili polską. tylko my jesteśmy takimi chłopcami do bicia, do tego przepraszać ukraine; niezły ubaw  :D wszystko było w strefie żartów, dla mnie nie powinni ich ruszać mimo że nigdy nie słuchałem :)

Offline Anorakku

• Reckless Life
  • **
  • Spamorakku
  • Respect: +31
« Odpowiedź #2833 dnia: Czerwca 25, 2012, 08:57:24 pm »
0
Jak dla mnie, ta audycja była i jest potrzebna w naszym zaściankowym społeczeństwie. Szkoda, że wylecieli. Uczyli ludzi dystansu do wielu spraw, czasami przeginali ale inaczej do niektórych nie da się trafić.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2012, 08:59:12 pm wysłana przez Anorakku »

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #2834 dnia: Czerwca 25, 2012, 09:28:31 pm »
0
A ja uważam, że można trafić bez przeginania, tak samo jak bez przeginania można mieć dystans.
Każdy taki wybryk można wytłumaczyć: "To były żarty, nie macie dystansu!". Ale ten dystans kiedyś się kończy. W Polsce była afera jak nazwano w prasie zagranicznej bliźniaków "kartoflami", a Ukraina afery robić nie może? Ja uważam, że afera jest całkiem słuszna, bo nie dotyczy tylko Ukrainy, ale i traktowania kobiet w ogóle. Ocieramy się o "gwałt", nie "kartofle". Ja do takich spraw nie chcę mieć dystansu.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2012, 09:30:04 pm wysłana przez Canis_Luna »

Kącik majsterkowicza.

Zaczęty przez owsik

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 6638
Ostatnia wiadomość Kwietnia 04, 2018, 08:56:56 pm
wysłana przez owsik