co nieco o artykule.
Czytałam o tym juz kilka lat temu i wkurzyło mnie to. Zawsze wnerwiam się jak słysze o czymś takim i mam ochote wtady walnąć telewizorem czy gazetą o ścianę
. Polacy zawsze mieli inwencję twórczą. Powstało wiele wynalazków które zostały doceniona ze granica, ale w Polsce oczywiście nie zajmowano sie tym, nikt nie chciał tego wykorzystać. Za PRL, wcześniej, teraz tez się czasem słyszy. Polska zawze korzystała z gotowych projektów. Tak jak właśnie w tym przypadku nie chcieli czy nie mogli zrobić kroku do przodu. Ciekwe dlaczego. Zazwyczaj korzystali z gotowych, projektów zapożyczonych od innych państw.żeby było bezpieczniej. Czytałam ostatnio o prototypie syrenki typ kabrio czy jakos tam (nie znam się
) który miał być produkowany w polsce i był projektu polskiego. Ale nie doszło to do skutku ponieważ jak na polskie realia samochód był zbyt nowoczesny. Później skorzystali z gotowego projektu włochów na fiata 125 (p) (do fiatów nic nie mam bo je uwielbiam i kiedys sobie kupie
)
To smutne ze polacy są tak ograniczani, i że Polska nie daje takich szans na rozwój jak inne kraje, ale jeśli nic się nie zmieniło to juz się pewnie nic nie zmieni. ciekawi mnie jeszcze jedno jak ten pan czul się widząc cos stworzone przez niego wcześniej a potem przez innych ludzi którzy stworzyli to samo trochę później. Polska na tym wiele straciła
oj. troche sie rozpisałam, ale musiałam napisać co mnie wnerwia