Autor Wątek: Siatkówka  (Przeczytany 70934 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2229
    • As Koncertowy
Odp: Siatkówka
« Odpowiedź #165 dnia: Stycznia 21, 2008, 12:15:57 pm »
0
A propos Rosjanki o nazwisku Kulikova. Dzisiejszy Przegląd Sportowy informuje, że jest ona w trakcie zmiany płci i w przyszłym roku będzie mogła występować w męskich rozgrywkach. A nie mówiłem, że to facet :)
« Ostatnia zmiana: Marca 04, 2008, 10:18:40 am wysłana przez Zqyx »

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1540
« Odpowiedź #166 dnia: Stycznia 31, 2008, 05:29:14 pm »
0
 W ostatni weekend marca w łódzkiej hali sportowej zagrają cztery najlepsze europejskie drużyny siatkarskie.

Zgodnie z zapowiedziami, władze europejskiej federacji siatkówki ogłosiły, że PGE Skra Bełchatów będzie organizatorem tegorocznego finału Ligi Mistrzów. Zawody odbędą się 29 i 30 marca w Łodzi, bo hala Energia jest za mała (potrzeba ponad 5 tys. miejsc). Gospodarz imprezy ma zapewniony występ w Final Four, a pozostałe trzy drużyny zostaną wyłonione spośród 12, które wyszły z grup. Jest wśród nich Jastrzębski Węgiel.

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
  • Respect: +196
« Odpowiedź #167 dnia: Lutego 12, 2008, 11:02:39 am »
0
dzisiaj o 17 jastrzębie gra z dynamem kazań. No i transmisja na TVP Widmo! Chyba w koncu powinni się za tego korzeniowskiego wziąc.

Znowu zostaje mi ogladać siatke na necie bo euro2 nie mam, a tam też ma być transmisja.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #168 dnia: Marca 03, 2008, 06:11:13 pm »
0
Cytat: Dziennik.pl
To będzie ważny turniej, ale polscy siatkarze szybko powinni się w nim rozprawić ze swoimi rywalami. W portugalskiej miejscowości Espinho rozstrzygną się losy naszej kadry - to właśnie tam powalczymy o kwalifikację olimpijską na igrzyska w Pekinie. Wygląda na to, że rozgrywkę tę wygramy w cuglach.

Polska zagra bowiem w Portugalii z łatwymi rywalami - naprzeciw naszej kadry staną reprezentacje Portugalii, Portoryko i Indonezji. Turniej kwalifikacyjny odbędzie się w dniach 30 maja - 1 czerwca.

Turnieje interkontynentalne, które rozstrzygną losy poszczególnych reprezentacji, odbędą się w trzech miejscach - Dusseldorfie (zagrają tam Niemcy, Kuba, Hiszpania, Tajwan), Tokio (Japonia, Australia, Korea Płd., Iran, Tajlandia oraz Argentyna, Włochy, Algieria) i właśnie w Portugalii.

Na olimpiadę awansują zwycięzcy wszystkich trzech turniejów i najlepsza azjatycka ekipa grająca na turnieju w Tokio.

Chyba nie ma opcji nie awansowania na Olimpiadę...

Offline stuka

• Patience
  • Respect: 0
« Odpowiedź #169 dnia: Marca 04, 2008, 09:59:17 am »
0
ja jestem z olsztyna i znam sie na siatkówce bardzo dobrze znam te środowisko ;)
 spam na shoutbox. Ss
 Ban za notoryczny spam,pomimo ostrzeżeń. Zqyx

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2229
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #170 dnia: Marca 04, 2008, 11:22:49 am »
0
Chyba nie ma opcji nie awansowania na Olimpiadę...

Pamiętaj, że polski sportowiec to zdolna bestia i wszystko potrafi spier....

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #171 dnia: Marca 04, 2008, 05:44:19 pm »
0
Wiem, ale wierzę, że mnie nie zawiodą i awansują na Olimpiadę. Poza tym po prostu nie dopuszczam myśli, że przy takiej grupie mogą nie awansować.

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
« Odpowiedź #172 dnia: Marca 20, 2008, 11:18:09 am »
0
Dzisiaj o 20 pierwszy półfinał play offów AZS Częstochowa - Jestrzębski.

Zapowieda się zajefuckingbiście.

Jutro Skra - PZU.
Tutaj Skra jest zdecydowanym faworytem, oprócz tego miała więcej czasu na odpoczynek, bo PZU jeszcze przedwczoraj grało pięciosetowy pojedynek z Resovią. Trzeba powiedzeć, że Olsztynianie pokazali charakter, najpierw przegrywali 2:0 w setach a w tiebraaku 10:5. Wtedy weszli na zagrywkę Gelu i Tanik i zdobyli 7 punktów, przy jednym Resovi, która już nie długo będzie gospodarzem Final Four Challange Cup.

W tym roku nie ma chyba faworyta do zdobycia mistrzostwa Polski. Ja chyba najbardziej bym chcał, żeby wygrała Częstochowa. Jest to zespół budowany z głową, no i mają Woickiego. Gdyby był wyższy, byłby najlepszy na swojej pozycji na świecie.

Jastrzębie też w tym roku mi się podoba. Widzieliście akcje Murka w finale PP? Duże postępy robi Yudin, mówię wam, że to już niedługo będzie jeden z najlepszych zawodników na świecie.

Do Skry też nic nie mam, ale nie chciałbym, żeby po raz kolejny wygrali mistrzostwo.

PZU raczej nie wróżę sukcesu, chociaż teraz będą grali bez presji. Tam jest problem ze środkowymi, mimo że są to reprezentacyjni środkowi. Możdzon jeszcze coś gra, ale Grzyb juz od dłuższego czasu jest cieniem samego siebie.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #173 dnia: Marca 20, 2008, 05:36:26 pm »
0
Mi jednak bliżej do Skry, ze względu na to, że to jednak województwo łódzkie.  ;) Choć w moim przypadku to słowo "kibic" to za dużo powiedziane. Bardziej przemawia właśnie lokalny patryjotyzm.

Skra już w tym sezonie (przynajmniej na lokalnym podwórku) nie jest taka mocna, bądź poziom się wyrównał. Jest jeszcze możliwość, że już nie mają motywacji aby wygrywać w Polsce. Dlatego nie będę zaskoczony jak nie obronią tytułu mistrzowskiego.

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
« Odpowiedź #174 dnia: Marca 21, 2008, 11:00:47 am »
0
AZS przegrał po niezwykle zaciętym meczu z Jastrzębiem 1:3. Zawodnicy nie szczędzili sił i zdrowia w tym meczu. Gierek staranował stół sędziowski, a Murek wpadł w trybuny. Jednak o ile pod względem zaangażowania mecz stał na kapitalnym poziomie, o tyle pod względem sportowym może to wystarczyć na Skrę. Jeszcze zobaczymy dzisiaj co pokaże klub z Bełchatowa.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #175 dnia: Września 04, 2008, 06:19:24 pm »
0
PGE Skra Bełchatów przegrała z Dynamem TatTransGaz Kazań 2:3 (21:25, 16:25, 25:18, 25:20, 12:15) w pierwszym półfinałowym meczu turnieju Final Four Ligi Mistrzów siatkarzy w Łodzi.

Kurcze, bardzo żałuję, bo w momencie kiedy bełchatowianie doprowadzili do tie-breaka, wierzyłem, że odniosą zwycięstwo. Szkoda, bo może w końcu jakiś polski klub zdobyłby jakieś cenne trofeum...

EDIT: Skra po zdobyciu mistrzostwa już się zbroi na nowy sezon. Jeden z najlepszych polskich przyjmujących podpisał dziś umowę z mistrzem kraju. W podstawowej szóstce zastąpi Piotra Gruszkę.

EDIT2: Mundial siatkarski w Polsce!

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
« Odpowiedź #176 dnia: Sierpnia 01, 2009, 11:04:26 am »
0
No i stalo się, mój ulubiony zawodnik, mój idol Sebastian Świderski, ktorego zawsze stawialem na równi z moim innym idolem - Raulem, doznal powaznej kontuzji zerwania ścięgna achillesa. Jak sam mówi, nie wie czy jescze wróci do siatkówki - "Nie znam zawodnika, który wrócilby po tak poważnej kontuzji."

Wielka szkoda, bo imo to on a nie ściemniacz Wlazly, ani tym bardziej wykreowana gwiazdeczka Winiarski byl najwieksza gwiazda w polskiej siatkowce.

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #177 dnia: Sierpnia 01, 2009, 05:38:10 pm »
0
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=lAApa6eW1DQ" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=lAApa6eW1DQ</a>

dziewczyny bardzo sympatyczne, a Ania Baranska to moja ulubienica, szkoda ze tak ostatnio marnie graja... gdzie te czasy 2003, 2005...

ale moze u siebie na ME cos zagraja, dojda te kontuzjowane zawodniczki
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline Ghost_82

• Atittude
  • Respect: +53
« Odpowiedź #178 dnia: Sierpnia 01, 2009, 08:26:29 pm »
0
Moim zdaniem w ogóle powinni sobie dać spokój z Świeniewicz. Przeciez mamy tyle zdolnych młodych siatkarek, że można spokojnie wybrać tą odpowiednią. Liczę na to, że w końcu zacznie grać w kadrze Natalia Bamber, bo ta Kaczor jakos mi sie nie widzi.

Uploaded with ImageShack.us

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #179 dnia: Sierpnia 01, 2009, 10:49:49 pm »
0
fakt Swieniewicz ma 37 lat i ogromne zaslugi dla kadry, ale obecnie jest zupelnie bez formy

trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc...
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl