Autor Wątek: Seriale  (Przeczytany 354435 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Odp: Seriale
« Odpowiedź #330 dnia: Maja 12, 2011, 09:56:53 am »
0
Nieoficjalnie ma być krótszy, więc ostatni, no, ale dowiemy się w przyszłym tygodniu. Jak dla mnie to House już stracił to coś, teraz oglądam z przyzwyczajenia, więc się nie zmartwię, jak się skończy.

nieoficjalnie:

"Chuck" z nieoficjalnym zamówieniem 5. sezonu.
    "Harry's Law" z dużymi szansami na kontynuację.
    "Lad & Order: Los Angeles" - niewielkie szanse na 2. sezon.
    "Parenthood" pewniakiem do kontynuacji.
    "The Event: Zdarzenie" anlulowane.

CBS:

"Sposób użycia" oraz "$#*! My Dad Says" z szansami na zamówienie.
    "The Defenders" i "Mad Love" bliskie anulowania.
    "Criminal Minds: Suspect Behaviour" 50% szans na 2. sezon.
    Wszystkie "CSI" niemal pewne kolejnego sezonu.

The CW:

"Nikita" i "Pogoda na miłość" niemal pewne kolejnych sezonów.
    "Hellcats" bliskie anulowania.

ABC:

"Anatomia prawdy" i "Happy Endings" z największą szansą na kontynuację.
    "Better With You" i "Mr. Sunshine" bliskie końca.
    "Detroit 1-8-7" i "No Ordinary Family" anulowane.
    "V (2009)" niewielkie szanse na kontynuację.

Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Solidus

• Gość
« Odpowiedź #331 dnia: Maja 12, 2011, 10:00:08 am »
0
http://www.imdb.com/title/tt0412142/news

Nigdzie nie piszą o tym że ma być skrócony.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #332 dnia: Maja 12, 2011, 10:40:40 am »
0
Gdzieś przeczytałem, nie pamiętam już gdzie, czas pokaże. W sumie jakby faktycznie miał to być ostatni sezon, to byłoby już o tym głośniej. Nie zabija się kury znoszącej złote jajka ;) Nawet jeśli oglądalność spadła. Chyba ktoś za wcześnie House'a skreślał po prostu.  :)

Solidus

• Gość
« Odpowiedź #333 dnia: Maja 13, 2011, 07:44:47 am »
0
Finał fringe obejrzany. Mamy podróże w czasie, kolejne wersje naszych bohaterów, kolejne bzdurne wynalazki itp. Ogólnie z tym serialem mam jak z V - ogólnie nie lubię ale oglądam.

A niedługo nancy srancy wraca, mam nadzieję że w końcu ją zastrzelą.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #334 dnia: Maja 13, 2011, 08:44:40 am »
0
Właśnie miałem zacząć oglądać 3 serie Fringe od początku, ale chyba zaoszczędziłeś mi kupę czasu :P
V pewnie skasują, jak wszystko w czym ufoki się pojawiają. Ale za to będzie Falling Skies ;) Pewnie to też skasują.

Solidus

• Gość
« Odpowiedź #335 dnia: Maja 13, 2011, 10:30:16 am »
0
Kutcher w 2 and a half men

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #336 dnia: Maja 13, 2011, 11:52:48 am »
0
Jeśli chodzi o Grę o tron to ja też nie mam porównania z książką, bo jeszcze jej nie czytałam, ale mam takie plany na wakacje. Uwielbiam fantasy, ale serial wciągnął mnie tak porządnie dopiero od drugiego odcinka. Po pierwszym czułam sie trochę zagubiona, bo wątków i postaci jest dużo. Mimo wszystko zdecydowałam się go kontynuowac, bo poczułam się zaciekawiona (inaczej było np. z Zakazanym imperium którego pierwszy odcinek znudził mnie na tyle, że na razie nie mam ochoty sięgać po więcej - może za dużo oczekiwałam po Ameryce czasów prohibicji) i nie żałuje. Podoba mi się, aczkolwiek mam wrażenie, że wątki strasznie szybko sie urywają i są pomieszane, jakby twórcy chcieli pokazać jak najwięcej w jak najkrótszym czasie - mamy jeden wątek, ktory urywa się żeby pokazać widzowi co innego, później jest jeszcze inny, a później twórcy wracają do pierwszego wątku - znaczy może to strasznie brzmi, ale jak się już zagłebi w fabułę to raczej nikt sie nie pogubi. No i podejrzewam, że wątki stworzą w końcu jedną spójną całość. W końcu wszystkim chodzi o jeden i ten sam tron ;)
Grze aktorów nie mam nic do zarzucenia, ale kimże ja jestem żeby cokolwiek im zarzucać?  :lol: No i ogólnie to znowu odzywa się moja zgubna słabośc do czarnych charakterów :P (aczkolwiek chodzi mi o wątek rodzeństwa Targaryenów (mój ulubiony wątek w całym serialu! a traktowany strasznie po macoszemu :/ za mało ich w tym serialu) a nie Lannisterów, bo ich to bym powystrzelała co do jednego i zostawiła tylko Tyriona :P )
Ale takich myśli jak Zqyx, że mogłabym zaczekać do końca sezonu nie mam - wciągnęłam się już i nie dałabym rady teraz przerwac oglądania serialu. Ale na szczęście nie oglądam ich aż tak dużo, żeby nie pamiętać co było w poprzednich odcinkach :P
Jednym słowem polecam fanom fantasy i produkcji robionych z rozmachem. Władca Pierścieni to oczywiście nie jest, ale wydaje mi sie, że to i tak spektakularny serial.
I chyba dobrze, że jeszcze nie czytałam książki - dzięki temu serial może mi się podobać :P nie narzekam na nieścisłości, pomijane wątki itd.
No i czołówka! Muzyka jest genialna! Ale ja jestem czołówkowym maniakiem więc... :P

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=s7L2PVdrb_8" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=s7L2PVdrb_8</a>

A The Borgias polecam jeszcze bardziej gorąco! Z seriali, które oglądam na bieżąco to mój numer jeden, (Six feet under nie licze bo nie jest oglądany na bieżąco bo to serial zakończony już przez twórców :P ).
Tu też kocham czołówkę, ale nie tylko :P

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=OOoVtI9x91U&amp;playnext=1&amp;list=PLC4BEBA58FB9E48C9" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=OOoVtI9x91U&amp;playnext=1&amp;list=PLC4BEBA58FB9E48C9</a>

Po serial sięgnęłam ponieważ: a). studiuję historię b). czytałam książkę Mario Puzo c). oglądałam The Tudors i byłam ciekawa kolejnego dokonania Showtime i Neila Jordana
Nie zawiodłam się, choć serial pominął już parę historyczno-książkowych wątków. Aktorzy są świetni. Zwłaszcza postać Cezara Borgii jest genialnie napisana i idealnie zagrana. Wydaje mi się nawet, że wątek Cezara całkowicie zdominował serial, nawet Jeremy Irons pojawia się na ekranie rzadziej, a przecież to jego nazwiskiem reklamowano serię ;)
Trup się ściele, intrygi się knują, a wszystko zasłaniane jest posługą Bogu - "czynimy to dla Kościoła, więc Bóg nam wybaczy". Bo jak wszyscy wiedzą manipulacja i spiski nie ominęły żadnej dziedziny życia ;)
Bardzo się cieszę, że będzie drugi sezon  :radocha: szkoda, tylko że do końca tego sezonu zostały tylko 2 odcinki i będe musiała czekać cały rok
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #337 dnia: Maja 13, 2011, 12:13:32 pm »
0

Ale padaka będzie :P
Pozostaje oglądać poprzednie serie.

Offline Nata

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Respect: +203
« Odpowiedź #338 dnia: Maja 13, 2011, 12:41:22 pm »
0
nie wiem czy bylo, bo nie przegladalam wczesniejszych stron, ale dla mnie ostatnim genialnym serialem jest "Boardwalk Empire" (Zakazane Imperium)
Produkcja HBO
rezyser Scorsese
glowny bohater Buscemi

niestety ma tylko na razie jeden sezon (12 odcinkow) no i czekam z niecierpliwoscia na drugi, bo juz kreca. Generalnie pieknie pokazane czasy prohibicji, lata 20te w Ameryce, po prostu swietne, polecam bardzo.
aha, no i polskie napisy tez mozna oczywiscie znalezc do pierwszego sezonu.

http://www.hbo.com/boardwalk-empire/index.html
« Ostatnia zmiana: Maja 13, 2011, 12:45:58 pm wysłana przez Nata »

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #339 dnia: Maja 13, 2011, 12:43:47 pm »
0
Właśnie ten serial przywoływałam w moim długaśnym poście :P Musze być szczera - odcinek pierwszy mnie znudził. Ale nie powiedziane, że nigdy do tego serialu nie wrócę  8)

Offline Nata

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Respect: +203
« Odpowiedź #340 dnia: Maja 13, 2011, 12:55:39 pm »
0
:) teraz wlasnie doczytalam co napisalas o Imperium,
Oj blagam obejrzyj dalej, to naprawde moim zdaniem bardzo wymagajacy serial. nie chce sie tu wymadrzac bron boze, ale uwazam, ze serial jest naprawde nieprzecietnie inteligentny. zeby go docenic warto miec wiedze historyczna, a propos lat prohibicji w Ameryce, pozatym troche interesowac sie polityka. Ale warto naprawde warto. Powiem szczerze, ze mnie tez po pierwszym odcinku troche znurzyl, ale im dluzej sie oglada tym bardziej jest wciagajacy. mysle ze trzeba obejrzec przynajmniej z 3 odcinki zeby sie na dobre krecic (tak bylo u mnie) :)

Wierze Canis, ze bedzie ci sie naprawde podobal, takze sprobuj ponowanie :)

WARTO

aha no i drugi glowny bohater (Jimmy) okaze sie naprawde wspanialym smaczkiem tego serialu.  :P

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #341 dnia: Maja 13, 2011, 12:59:11 pm »
0
Przekonałaś mnie. Jak tylko zakończą się pierwsze sezony The Borgias i Gry o tron, zabiorę się za Zakazane Imperium razem z Jak poznałem waszą matkę  ;)

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #342 dnia: Maja 13, 2011, 02:48:53 pm »
0
Gra o tron

Muszę się zgodzić z Canis, że pierwszy odcinek był nieco " chaotyczny", w sumie widz został wrzucony w sam środek akcji i miał prawo nie orientować się, o co chodzi temu misiu :P Wątki z bohaterami były pomieszane, co chwila pokazywano kogoś innego i widz miał prawo czuć się tym odrobinę zmęczony. Ale z drugiej strony to nie serial typu Kings of queens, gdzie mamy 3 bohaterów :P Tutaj rzeczy przedstawiają się inaczej. :) Zaciekawił i wciągnął mnie ten serial od początku, zresztą gdyby tak nie było, to bym sobie odpuścił. No i trza przyznać, że końcówka pierwszego odcinka mnie zmiażdżyła :)

Z czasem lepiej poznajemy bohaterów, ich motywy, sposób myślenia, zachowania zaczynamy niektórych lubić, a innych wręcz przeciwnie, choć z tego, co wiem, to się jeszcze może zmienić :)
Póki co serialowi bliżej jest do czegoś typowo historycznego niż fantasy, choć na pewno z czasem elementów fantasy będzie więcej i raczej nie mam tu na myśli elfów i krasnoludów :D

Seriali oglądam sporo, ale raczej takich, w których dany odcinek jest zamkniętą całością, a Gra o tron wymaga jednak więcej uwagi, dlatego wspominałem, że chętnie zobaczyłbym całość na raz :) Innym powodem tego jest fakt, że Gra o tron wciąga od pierwszego odcinka i chce się wiedzieć, co będzie dalej, więc czekanie tydzień jest torturą :P

Czołówka, jak już Canis powiedziała, też może się podobać i wpisuje się w klimat serialu :)

Jeśli lubicie spiski, sojusze, które lada chwila mogą być zerwane, odrobinę tajemnicy, to zarówno Gra o Tron, jak i Borgias będzie czymś dla Was :) Obu tym serialom trzeba poświęcić trochę uwagi i oba mają już zapewnione 2 sezon, więc myślę, że pochopnie tego nie zrobiono :)

Borgias ujęło mnie tematyką i w pewnym stopniu humorem. Spodobała mi się zwłaszcza odpowiedź nowego papieża odnośnie celibatu i bogactwa  :P

Co do Zakazanego imperium - mam niestety podobne odczucia jak Canis, choć myślę, że wrócę do tego serialu, bo ponoć seriale HBO maja to do siebie, że pierwszymi odcinkami nie powalają. ;)

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
« Odpowiedź #343 dnia: Maja 13, 2011, 05:51:53 pm »
0

A kogo on tam będzie grał? On ma być za Sheena?

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #344 dnia: Maja 13, 2011, 06:07:08 pm »
0
yep