Oooo, proszę, proszę...temat stał się bardzo popularny
.
Nie napiszę nic odkrywczego, ale jakże subiektywnego...
Wszelkie opinie, które mają być dowodem na to, że wygląd zewnętrzny nie jest istotny, są moim zdaniem wynikiem zakłamania.
Każdy z nas ma inny gust, ale niestety jesteśmy tak skonstruowani (nie będę roztrzygać czy jest to dobre, czy też złe), że spotykając osobę na ulicy, w tramwaju, pociągu, na przejściu dla pieszych, w klubie, na uczelni, w szkole, w miejscu pracy, na wakacjach, naszą pierwszą, niemalże odruchową reakcją, jest "ocena" wyglądu. Przecież dana osoba, nie ma wypisanych na czole zalet i wad, nie ma możliwości, aby przez pierwszy kontak ocenić czyiś charakter...
Zacznę zatem od tego, co zawiera się w mojej powierzchownej ocenie faceta.
Pierwszy, najważniejszy i najbardziej przykuwający uwagę "element", to zdecydowanie oczy, a raczej spojrzenie! Kontakt wzrokowy jest bardzo istotny i nie chodzi tutaj bynajmniej o "maślane oczy", tylko bystrość spojrzenia, sama nie wiem jak to ująć. Drugim ważnym atutem są usta, następnie dłonie (długie palce, chyba dlatego, ze sama mam krótkie
), kiedyś zwracałam uwagę tylko na brunteów, dzisiaj kolor włosów nie gra już aż takiej roli. Poza tym facet powinien być wysoki, a raczej wyższy ode mnie. To takie główne punkty, które zawsze przykuwają moja uwagę. Kiedyś tolerowałam tylko długie włosy, obecnie nie mam takich "dziwnych zapędów", byleby chłopak nie miał przedziałka
.
Teraz przejdę do sfery zdecydowanie ważniejszej przy bliższym poznaniu, mianowicie do cech osobowości.
Przede wszystkim facet musi nadawć ze mną na tej samej lini, jeśli chodzi poczucie humoru! To jest podstawa. Równie istotną cechą jest stanowczość i chęć do polemiki (uwielbiam, jeśli ktoś ma swoje zdanie i potrafi sensownie argumentować). Bardzo wysoko cenię spontaniczność oraz dobre maniery. Zwracam uwagę na to, czy mogę na tym kimś polegać i mieć w tym kimś wsparcie. Lubię "wariatów", którzy są gotowi na różne wygłupy, a jednocześnie mają duży dystans do własnej osoby. Nie znoszę kategori OBRAŻALSCY! Niestety takich jest wielu...
Ponadto uważam, że istotną cechą osobowości jest konsekwencja w dązeniu do celu oraz szczerość (najgorsze w zwiazku są niedomówienia).
Romantycy też bardzo mile widziani
.
Ok, rozpisałam się, bo dostałam weny...
Wybaczcie
.