czy cena za pokój pokazana na stronie jest ostateczna czy dopłacam jeszcze jakąś prowizję na poczet serwisu?
@Canis_Luna jest ostateczna
Czy są jakieś haczyki w tym całym bookingu czy faktycznie płacę tyle ile widzę, przeglądając stronę hotelu przez booking?
Korzystając kilkukrotnie nie było żadnych haczyków, a zdarzało mi się korzystać za pośrednictwem bookingu z hoteli, hosteli, ośrodków wypoczynkowych i z prywatnych mieszkań.
Czy zdarza się tak, że rezerwuję i opłacam pokój a przyjeżdżając, okazuje się, że moja rezerwacja przepadła?
Mi nic nigdy nie przepadło, nigdy nie było problemów, ale ja żeby swoje podobne obawy oddalić kontaktuję się przed przyjazdem choćby po to żeby spytać czy mogę być o danej godzinie.
Jednym słowem: czy to wiarygodny serwis i czy się opłaca, a może lepiej szukać na własną rękę?
Patrzę zawsze na opinie ludzi o danym obiekcie na booking, google, tripadvisor - wszędzie gdzie się da i do tej pory zawsze miało to pokrycie z rzeczywistością. A co do opłacalności, to tak jak
@Zqyx napisał - można też kontaktować się z obiektem i liczyć, że dadzą taniej. Na pewno warto się kontaktować, jeśli booking pokazuje, że w danym terminie nie ma miejsc (dotyczy np. hoteli), bo tylko pewna pula jest udostępniona bookingowi i to ta pula uległa wyczerpaniu, a nie miejsca ogółem.