Autor Wątek: Pytania różne i różniste  (Przeczytany 699289 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Laa

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +87
Odp: Pytania różne i różniste
« Odpowiedź #2310 dnia: Marca 20, 2013, 08:02:30 pm »
0
Mam pytanie do osoby, która była w Grecji. Czy jest tu taka? ;)
"Z rzeczy które straciłem najbardziej brakuje mi mózgu" O.
"A teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu!" J.

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #2311 dnia: Marca 20, 2013, 09:07:50 pm »
0
My z katarynka bylismy:)

Offline Duffinka

• Atittude
  • I'm just a dreamer - I dream my life away
  • Respect: +477
« Odpowiedź #2312 dnia: Marca 21, 2013, 09:55:40 am »
0
Wkręcę się tu ze swoim pytaniem. Tata zawarł nową umowę z TP  i pojawiło się coś zwanego telefonem internetowym. I z nim mam problem. Podpięliśmy go pod liveboxa, podobnie jak kabel od tv i internet. Wszystko chodzi sprawnie oprócz telefonu właśnie (brak sygnału w słuchawce). Próbowałam coś czytać na necie o tym i jedni piszą, że trzeba skonfigurować inni, że przy liveboxie skonfiguruje się sam, a jak nie chodzi tzn. że livebox jest do wymiany. Żeby skonfigurować potrzebuję hasła, które zaginęło a odzyskiwanie "z przyczyn technicznych" jest niemożliwe. Dodzwonienie (a raczej dogadanie się z automatyczną sekretarką) do pomocy też graniczy z cudem, więc może ma ktoś z Was to paskudztwo i wie jak to rozgryźć?
"Byli jak gang upadłych aniołów, którzy zstąpili na Ziemię by wskrzesić rock'n'rolla"
"Muzyka jest jedyną zmysłową przy­jem­nością poz­ba­wioną zna­mion grzechu. "

Offline sylvik

• Paradise City
  • Respect: +196
« Odpowiedź #2313 dnia: Marca 24, 2013, 04:34:01 pm »
0
Pomocy!!! Niedługo mój chrześniak ma osiemnastkę. Będę wdzięczna za podrzucenie ciekawych pomysłów na jakiś dowcipny prezent, który będzie tylko dodatkiem do koperty  ;) Zestawy pierwszej pomocy i inne gadżety związane z seksem i alkoholem zostawiam jego znajomym. Mam na myśli coś w miarę oryginalnego, co było by śmieszne, ale żeby nie musiał tego chować do szuflady. Ponieważ większość z Was jest w wieku "około-osiemnastkowym", to może zdradzicie mi co dostaliście albo chcielibyście dostać od chrzestnych  :D? Co jest teraz na topie wśród osiemnastkowych prezentów?

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
« Odpowiedź #2314 dnia: Marca 24, 2013, 05:07:19 pm »
0
To wszystko zależy w jakim przedziale cenowym ma być ten prezent. Ale ja zamiast koperty wolałbym dostać coś "nienamacalnego".

W cenie zawsze jest dobra wódka. To po pierwsze. Po drugie - wiadomo, że jego rodzice za prezenty związane z seksem pewnie by Ci ucięli głowę, aczkolwiek jakiś fajny bon do topowego klubu go-go (nie mylić z burdelem) na pewno by go ucieszył ;) . Albo skok na bungee czy ze spadochronem - nie dość, że go zaskoczysz, to jeszcze będzie to długo wspominał. Jakaś fajna wycieczka na majówkę też będzie dobrym prezentem. Weź pod uwagę takie opcje. Kasę z koperty wyda i nawet nie będzie pamiętał na co, a tak przynajmniej nie będziesz postrzegana jako nudna ciotka i dostarczysz mu niezapomnianych wrażeń :)

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2360
« Odpowiedź #2315 dnia: Marca 24, 2013, 05:20:05 pm »
0
Może uznacie, że to się nie nadaje na prezent, ale ja jestem zwolenniczką kubków z kukartki :P Niedrogie, symboliczne, praktycznie i zabawne.
Np. coś w tym stylu: http://www.kukartka.pl/pl/shop/kubek_kukartka_uwaga_18stka.html
Skoro i tak dostaje pieniądze, to sam kubek by był taki symboliczny.

Coś takiego kupiłam ojcu na 50-tkę i pije w tym kubku do dziś :P http://www.kukartka.pl/pl/shop/kubek_kukartka_babcie_urodziny.html

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #2316 dnia: Marca 24, 2013, 07:50:38 pm »
0
Ja jestem zwolennikiem teorii, że kubków nigdy za wiele, ale przyznam, że pomysł Gnatka ze skokiem na bungee czy innym ekstremalnym przeżyciem bardzo mi sie spodobał :D
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline sylvik

• Paradise City
« Odpowiedź #2317 dnia: Marca 24, 2013, 10:45:04 pm »
0
Dzięki za odzew!  :)
Sama bym się ucieszyła z prezentów zaproponowanych przez Gnatka, może oprócz bonu do klubu go-go  ;), ale już jako strona obdarowująca mam pewien kłopot. Ponieważ rodzice młodego nie mają raczej problemu z kasą i często gdzieś wyjeżdżają, a i realizują niektóre "przeżycia ekstremalne", to w tej dziedzinie nie mam za bardzo z czym startować  :'(. Pewnie z Twojego zestawu najlepszy właśnie był by ten wypad do klubu, ale rozumiem, że musiałabym  ufundować też jego kumplom, żeby miał towarzystwo?  :lol: Zawsze mogę wręczając kopertę, zaznaczyć, że kasę ma wydać na "hulanki i swawole"  :D.
Kurcze, no chciałabym, żeby to było coś niebanalnego, ale jak ktoś ma wszystko, to trudno wymyślić coś takiego, co by było jednocześnie zaskakujące i w granicach rozsądku. Dziecko robi akurat prawko, więc może będzie chciał zbierać na autko, dlatego chciałam dać mu kopertkę, ale z jakimś oryginalnym i zabawnym dodatkiem. Widziałam taki imprezowy "Kodeks drogowy", ale jak ma od razu wylądować w szufladzie, to szkoda tej kasy  http://www.nais.net.pl/pl/p/Imprezowy-Kodeks-Drogowy/179
Dziewczyny, kubek będzie obowiązkowo  ;), ale potrzebuję więcej propozycji (do równego rachunku) :sorcerer: 

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
« Odpowiedź #2318 dnia: Marca 24, 2013, 11:03:13 pm »
0
E tam, kumplom nic nie musisz stawiać, możesz pójść z nim ;) . W klubach go-go jest cała masa dziewczyn w różnym wieku które przychodzą sobie po prostu popatrzeć na taniec i nikt ich wyprasza ani nawet dziwnie się na nie nie patrzy. Jakby nie było to też jakaś forma sztuki którą kobiety mają prawo obserwować :) . No ale rozumiem, gdybyś miała czuć się skrępowana to po prostu poproś jakiegoś Waszego wspólnego starszego znajomego żeby tam z nim poszedł i ewentualnie miał na wszystko oko.

Sama mówisz, że często podróżują, a w przeżyciach ekstremalnych też nie masz z czym startować. No a rodzice takiego przeżycia ekstremalnego jak ujrzenie pierwszy raz roznegliżowanej panienki na żywo na pewno mu nie zagwarantują :P

Uwierz mi że wizyta w takim miejscu to najlepszy prezent osiemnastkowy, szkoda że moja chrzestna na to nie wpadła ;)

Offline sylvik

• Paradise City
« Odpowiedź #2319 dnia: Marca 25, 2013, 08:35:18 pm »
0
No właśnie też tak pomyślałam, że rodzice tego rodzaju przeżyć mu nie zagwarantują, dlatego napisałam, że ten prezent byłby najlepszy z Twojego zestawu, ale wiesz co, tym to już lepiej chrzestny niech się zajmie  :) Mimo wszystko dzięki za sugestie, jak Ci coś jeszcze wpadnie do głowy, to chętnie poczytam  :D

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #2320 dnia: Marca 27, 2013, 10:29:15 pm »
0
Ktoś może mi powiedzieć co to za samochód? :)

Offline Bananan

• Respect: +354
« Odpowiedź #2321 dnia: Marca 27, 2013, 10:34:29 pm »
0
Shelby Mustang gt500

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #2322 dnia: Marca 27, 2013, 10:35:27 pm »
0
Dzięki bardzo :)

Offline wyborowa

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +12
« Odpowiedź #2323 dnia: Marca 29, 2013, 10:45:14 pm »
0
Wie ktoś może co oznacza wpis na rachunku bankowym "nierozliczone transakcje przychodzące"? Siostra przelała mi 500 zł, w "dostępnych środkach" mam 600 zł, na "saldzie bieżącym" 100, przy czym jest tam zaznaczone to 500 zł właśnie z tym dopiskiem "nierozliczone transakcje przychodzące". Czyli co w końcu? Bank Millenium.

Offline Laa

• Respect: +87
« Odpowiedź #2324 dnia: Marca 30, 2013, 10:11:56 pm »
0
Potrzebuję słownik polsko-angielski na telefon. Ma ktoś z Was? Można skądś pobrać? Potrzebny jest stały dostęp do internetu?
"Z rzeczy które straciłem najbardziej brakuje mi mózgu" O.
"A teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu!" J.

Ciekawostki różne i różniste.

Zaczęty przez el_loko

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 4853
Ostatnia wiadomość Maja 24, 2010, 08:33:53 am
wysłana przez Witek