Autor Wątek: Pytania różne i różniste  (Przeczytany 699920 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
Odp: Pytania różne i różniste
« Odpowiedź #465 dnia: Sierpnia 02, 2008, 10:55:01 pm »
0
haha, a ja to bym chyba mogla chodzi z tabliczką "free hugs" na szyi  :D
zawsze wydawało mi się, że niektórzy dobrzy  znajomi wytwarzają niepotrzebny dystans podając tylko dłoń na pożegnanie/powitanie...oczywiście akceptuję to, ale ochładza to w jakiś sposób kontakty...tak czy inaczej w przypadku kilku takich osób z mojego otoczenia wszyscy staramy się mniej 'misiować"  ;)

Offline REBEL

• Better
  • Respect: +5
« Odpowiedź #466 dnia: Sierpnia 02, 2008, 11:02:40 pm »
0
ale dlaczego ochładza kontakty :D przeciez to tylko przywitanie... czy ktos woli sie przytulic czy tylko podac reke czy tylko powiedziec "czesc" zachowujac metr odleglosci to przeciez nie powinno robic roznicy :D powitanie mija i zaraz to przestaje byc wazne :D

Offline slash145

• Atittude
  • Respect: +1
« Odpowiedź #467 dnia: Sierpnia 02, 2008, 11:08:19 pm »
0
U mnie to różnie bywa, zalezy od osoby, z którą się witam. Ja tam mogę się przytulać, podawać dłoń, całować niewiasty w rękę  :rolleyes: wszystko mi jedno, no zależy to oczywiscie od stosunków z daną osobą i stopnia znajomości :D Najczęściej jednak podaję dłoń.
"Gdy cię mają wieszać, poproś o szklankę wody. Nigdy nie wiadomo, co się wydarzy, zanim przyniosą. " - Andrzej Sapkowski

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
« Odpowiedź #468 dnia: Sierpnia 02, 2008, 11:10:55 pm »
0
jeśli stoi na dworcu grupka osób, każdy się przytula przy pożegnaniu, a do jednej się podchodzi i wyciąga dłoń, to jest to troszkę dziwne ;) ja bardzo lubię te osoby, o których wspomniałam i nie ma to żadnego wpływu na nasze relacje, ale wg mnie wśród znajomych wprowadza to jakiś dziwny dystans w niektórych sytuacjach ;)

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #469 dnia: Sierpnia 02, 2008, 11:18:50 pm »
0
u mnie wzrost free hugs rosnie proporcjonalnie wraz z iloscia wypitego alkoholu
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline Moonsun

• Atittude
  • "pirate love is what I'm looking for" ;)))
  • Respect: +5
« Odpowiedź #470 dnia: Sierpnia 03, 2008, 01:52:14 am »
0
ja to bym chyba mogla chodzi z tabliczką "free hugs" na szyi  :D

To dokładnie tak, jak ja :) Niestety, jestem straszną "przytulanką" i szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie, żeby z przyjaciółmi czy bliskimi znajomymi nie witać się buziakiem czy objęciem  - na powitanie podaję rękę albo mówię "cześć" tylko wtedy, jeśli chcę zachować wyraźny dystans.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2008, 02:19:11 am wysłana przez Moonsun »
Mama, "mamuśka" i "matka" :D

"Wychowanie bez stresu jest iluzją, a jeśli nawet miewa miejsce, to owocuje cierpieniem - tyle że odroczonym w

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #471 dnia: Sierpnia 03, 2008, 07:38:10 am »
0
rołzi : jak ja się witam i żegnam,to wiesz ;)
Chociaż zdarza się czasem powiedzieć tylko cześć nawet bez podawania ręki,albo część z podaniem ręki. Free hugsy nie obejmują u mnie facetów  :P ,chociaż były wyjątki ;) Za to płeć piękna ma nielimitowane free hugsy  :P Pewnie dlatego dawno zlotu nie było  :'( No cóż,poprawię się - powiem tylko cześć i nie będę się zbliżał :P O ile jeszcze będzie jakiś zlot...
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2008, 10:27:04 am wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Roxy

• Better
  • ?
  • Respect: +4
« Odpowiedź #472 dnia: Sierpnia 03, 2008, 08:59:40 am »
0
Ja też jestem raczej z gatunku tych "przytulankowych", tzn. teraz nieco mniej, bo niedawno popełniłam pewną gafę i od tamtej pory trochę się hamuję. Ogólnie rzecz biorąc chłodne "cześć" kieruję do osób, które mniej znam, a do reszty buziak. Strasznie nie lubię, kiedy mnie ktoś całuje w rękę ... brrrr

guest211

• Gość
« Odpowiedź #473 dnia: Sierpnia 03, 2008, 11:39:37 am »
0
Witanie się? To zależy z kim i skąd. W kontaktach "biznesowych" podanie ręki a w kontaktach z rodziną buziaczki. Jeżeli chodzi o nieznajome nam osoby a całowanie... to chyba najwięcej zależy od drugiej strony, czy jest aż tak przyjazna że można ją pocałować w policzek. Niestety to trzeba wyczuć samemu.  :) To widać czy się nadaje czy nie.  :P

Z tymi kontaktami "biznesowymi" różnie bywa. Dwie rozmowy kwalifikacyjne do jednej firmy z dwiema różnymi dziewczynami, na pierwszej było z klasą - przedstawiła się, wymiana uścisków rąk i rozmowa przebiegła na luzie bez ciśnień a na drugiej trafiłem na taką co to nawet się nie przedstawiła, o podaniu ręki nawet mowy nie było a na moje pytanie "przepraszam bardzo ale skoro ja tutaj podaję wszystkie swoje dane (było tego cztery kartki A4 a na każdej praktycznie to samo trzeba było wypełniać (sic!)), to czy mógłbym poznać pani godność bo chciałbym wiedzieć z kim rozmawiam" coś tam pod nosem wybąkała ze spuszczonymi oczkami no to sorry bardzo. :(

We Francji podobno to jest na porządku dziennym że daje się buzi nieznajomym "na dzień dobry" i wręcz uważa się za objaw chamstwa jak się nie da. xD

Offline duff_wife

• Atittude
  • Respect: +22
« Odpowiedź #474 dnia: Sierpnia 03, 2008, 04:02:33 pm »
0
powitanie ? ha ! z bliskimi jest to buzi i przytulanie (ale to z niektórymi tylko) :D nieznajomych nie witam, to oni kłaniają mi się w pas :lol: nie no, po prostu podanie ręki, albo zwykłe "cześć" :D
poza tym, pewnie nie bez powodu ktoś nazwał mnie -> przylepa :D :sorcerer:

Offline Panna Nikt

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Sekretarka Admina
  • Respect: +52
« Odpowiedź #475 dnia: Sierpnia 03, 2008, 05:05:12 pm »
0
znajomi bez względu na płeć dostają ode mnie buzi w policzek, a nieznajomi "cześć " i podanie ręki  :)

The nicest girls in rock n' roll world

"And you want three wishes:
One to fly the heavens
One to swim like fishes
And then one you're saving for a rainy day
If your lover ever takes her love away"

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
« Odpowiedź #476 dnia: Sierpnia 03, 2008, 06:08:26 pm »
0
Reasumując...podanie ręki w przypadku witania się ze znajomymi/przyjaciółmi to najrzadziej stosowana forma powitania wśród forumowiczów  :sorcerer: :D jak miło  ;]

Dodam jeszcze, że podobnie jak Roxy, drażni mnie całowanie w rękę  :rolleyes:. Na szczęścia zdarza się to rzadko, ale nigdy nie lubiłam tego 'zwyczaju'.

Offline Roxy

• Better
  • ?
  • Respect: +4
« Odpowiedź #477 dnia: Sierpnia 03, 2008, 06:14:35 pm »
0

Dodam jeszcze, że podobnie jak Roxy drażni mnie całowanie w rękę  :rolleyes:. Na szczęścia zdarza się to rzadko, ale nigdy nie lubiłam tego 'zwyczaju'.

Ta przypadłość (tendencja do całowania w rękę) chyba w większości przypadków dotyka starszych panów z naszym prezydentem i jego zacnym braciszkiem na czele :D tylko raz mi się zdarzyła taka sytuacja z młodym chłopakiem, ale on był w ogóle baaardzo dziwny, coś na wzór bohatera romantycznego i Janusza Palikota w jednym.

Offline Trisha

• Paradise City
  • The pearl of rock n' roll decadence
  • Respect: 0
    • Mój DeviantArt
« Odpowiedź #478 dnia: Sierpnia 03, 2008, 06:37:34 pm »
0
To ja wyjdę w tym towarzystwie na kompletną dzikuskę, ale przy powitaniach ani się nie przytulam, ani ręki nie podaję... po prostu 'cześć', chyba, że tamta osoba pierwsza się na mnie rzuci, to przecież nie odtrącę. Jakoś tak nie jestem wylewna ani przy powitaniach ani przy pożegnaniach...  :rolleyes:

Zawsze iść -
Rozkaz, który mam we krwi
Małą wojnę w sobie mieć

Offline Natalie

• Forumowy Aniołek
  • Paradise City
  • Respect: +2
« Odpowiedź #479 dnia: Sierpnia 03, 2008, 08:25:45 pm »
0
ja tez znajomym mówie tylko cześć, nie rzucam sie nikomu na szyje, no chyba ze kogoś nie widziałam szmat czasu i bardzo lubie tą osobe. Generalnie cześć musi wystarczyć. W ogóle powinnam sobie sprawić koszulke z napisem don't touch me;)

Ciekawostki różne i różniste.

Zaczęty przez el_loko

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 4855
Ostatnia wiadomość Maja 24, 2010, 08:33:53 am
wysłana przez Witek