Mam pytanie odnośnie portalu Last FM, a w zasadzie na temat jego działania.
Więc jest taka sytuacja Rawa Blues ma swój oficjalny profil na Last FM, no i na tym profilu ma utworzone wydarzenie - Rawa Blues 2015, 3 października 2015 i jest tam lista wykonawców, którzy na Rawie wystąpią.
No i teraz pytanie czy tych wykonawców w tym wydarzeniu może dodać tylko ten kto ten profil prowadzi (chodzi o oficjalny profil Rawy Blues), czy może jest tak, że ci wykonawcy, którzy jak mniemam też mają swoje oficjalne profile na LasT FM, w momencie utworzenia wydarzenia na swoich profilach automatycznie pojawiają się wśród wykonawców na tym oficjalnym wydarzeniu na profilu Rawy Blues (przez podświetlenie)?
Pytam bo sytuacja jest trochę nietypowa. Organizatorzy ostatnio napisali, na swojej stronie internetowej (nie last fm), że lista zagranicznych wykonawców jest już zamknięta (co jakiś czas ogłaszali kto wystąpi), wśród wykonawców nie ma jednak Billy Brancha, który widnieje jako jeden z tych, którzy na Rawie Blues wystąpią na oficjalnym profilu Rawy na last fm. Ta informacja widnieje również na jego oficjalnej stronie, jak i stronie jego wydawcy (Blind Pig Records). Wiem również, że na początku stycznia któryś z dużych festiwali bluesowych w Polsce prowadził z nim negocjacje na temat występu w tym roku, no i teraz nie wiem czy negocjacje z organizatorami Rawy nie zakończyły się pomyślnie, ale przez nie porozumienie informacje na temat jego występu trafił min. na jego oficjalną stronę, czy po prostu organizatorzy szykują niespodziankę, której nikt się nie spodziewa.