Autor Wątek: Pytania różne i różniste  (Przeczytany 700218 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline apetytnadestrukcje

• Knockin On Heavens Door
  • Rock N' Fuckin' Roll!
  • Respect: +178
Odp: Pytania różne i różniste
« Odpowiedź #2460 dnia: Lipca 10, 2013, 03:42:22 pm »
0
@Lamai wydaje mi się, że nie da się usunąć konta google, które jest powiązane z tym youtube'owym :/
a gmail jest dosyć skomplikowany, ja pamiętam jak nie mogłam zmienić danych osobowych, czy nawet hasła... a co dopiero usunąć jakieś zdjęcia.
Niestety nie umiem Ci pomóc :(

zaś ja mam inny problem, tj.
W końcu po ok. 3 miesiącach oczekiwania przyszła mi płyta, którą sobie zamówiłam listem priorytetowym, koperta bąbelkowa, ale po odpakowaniu okazało się, że opakowanie płyty jest pęknięte aż w 3 miejscach! Wiem, że  jest to wina poczty.. kiedyś z siostrą oglądałyśmy filmik i było pokazane jak Poczta Polska traktuje paczki.. i teraz nie wiem co robić. Udać się na pocztę, aby spisać protokół? Jest szansa, że zwrócą mi pieniądze za uszkodzenie paczki/listu?
"Wszystko mogę przeżyć, jeśli można o tym napisać piosenkę.."

"Muzyka jest większym objawieniem, niż cała mądrość i filozofia."

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #2461 dnia: Lipca 10, 2013, 07:29:11 pm »
0
Nie mam pojęcia. Nie jestem pewna czy żeby dostać ewentualny zwrot kosztów nie powinnaś była otworzyć paczki w obecności kogoś z poczty, bo teraz to Ci mogą powiedzieć, że sama sobie to zrobiłaś.
Mnie płyta Skid Row przyszła z połamanymi ząbkami, ale już machnęłam na to ręką, bo i tak nie wiem jak miałabym dochodzić i udowadniać, że to wina dostarczyciela.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Lamai_Ferdinand

• Paradise City
  • Other girls are just postmix lemonade
  • Respect: +390
« Odpowiedź #2462 dnia: Lipca 10, 2013, 08:39:48 pm »
0
Co oznacza zwrot "major label"? Często się z nim stykam jeśli chodzi o jakieś albumy studyjne, czy coś w tym stylu jednak kompletnie nie wiem o co chodzi, a tłumaczenia nigdzie znaleźć nie moge. (Nie jestem pewna czy dobrze napisałam ten zwrot)

Buckethead

• Gość
« Odpowiedź #2463 dnia: Lipca 10, 2013, 11:12:28 pm »
0

Offline Kortina98

• Atittude
  • See, the sea wants to take me
  • Respect: +969
    • NTSowa galeria ;)
« Odpowiedź #2464 dnia: Lipca 11, 2013, 10:58:39 am »
+2

• Rock N' Fuckin' Roll!
« Odpowiedź #2465 dnia: Lipca 12, 2013, 08:49:08 pm »
0
Nie mam pojęcia. Nie jestem pewna czy żeby dostać ewentualny zwrot kosztów nie powinnaś była otworzyć paczki w obecności kogoś z poczty, bo teraz to Ci mogą powiedzieć, że sama sobie to zrobiłaś.
Mnie płyta Skid Row przyszła z połamanymi ząbkami, ale już machnęłam na to ręką, bo i tak nie wiem jak miałabym dochodzić i udowadniać, że to wina dostarczyciela.

niestety, ale "paczka" została wrzucona do skrzynki ;]
płyta jest zafoliowana, ale właśnie - nie wiem czy mi uwierzą tym bardziej, że ta płyta była w edycji limitowanej... i wątpię, że zwróciliby mi kasę za jej uszkodzenie. Eh, no cóż. Muszę się w końcu wybrać na pocztę i zapytać - bo póki co nie mam czasu :P
Mam nadzieję, że chociaż krążek jest cały...

Aby nie spamować ;P
Mam problem na tym głupim facebooku. Nie mam okienek ze znajomymi na czacie po lewej stronie. Przekopałam cały internet i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Chodzi mi o coś takiego, tak jak ma tu ktoś: http://i1203.photobucket.com/albums/bb400/ryba_krk/Zrzutekranu2011-10-26o091226.png
a tu nie ma: http://oi47.tinypic.com/so2smw.jpg
Tak jak ja...  :_:
Mało tego, moja siostra, która korzysta z tego samego komputera co ja ma te okienka na fb.. Od czego to zależy? Wie ktoś może? :???:
« Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2013, 08:07:47 pm wysłana przez apetytnadestrukcje »

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2360
« Odpowiedź #2466 dnia: Lipca 30, 2013, 02:32:52 pm »
0
Nie wiem czy pytanie nadal aktualne, ale okienka się nie pojawiają, jeśli korzystasz z chatu/wiadomości w trbie offline. Poza tym np. moja znajoma nie ma tego paska aktywności znajomych, co się wyświetla u góry w prawym rogu i znalazła na zagranicznych forach, że takie rzeczy się zdarzają, jeśli ktoś jest "mało aktywny". Z czego nie wiem co rozumieją pod tym pojęciem, bo owszem, może i nie jest tam online 24h, ale zazwyczaj codziennie tam zagląda, co jakiś czas coś wrzuci, codziennie coś "lubi" itp.

Ja mam pytanie pewnie dla wielu głupie, ale ja jestem debilem jeśli chodzi o takie sprawy - jak chcę komuś wysłać płytę CD, to jak najlepiej? W sensie przez pocztę, na co mam patrzeć przy cenniku :p

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #2467 dnia: Lipca 30, 2013, 03:16:15 pm »
0
Koperta musi być bąbelkowa, a i z tym nie masz żadnej gwarancji, że dotrze nieuszkodzona, więc ja z reguły jak mam wysyłać, to staram się w bąbelkowej kopercie + priorytet, żeby poczta miała z nią jak najmniej do czynienia :P
Pewnie jest jeszcze opcja typu - nie zniszczymy Ci płyty, jak dopłacisz 20 zł, ale nooo :P
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #2468 dnia: Lipca 30, 2013, 03:31:59 pm »
0
No tak właśnie zamierzam z kopertą bąbelkową.  A to liczą jako list czy paczka? Bo różne teorie co do tego słyszałam, że płyty się wagowo nie mieszczą w limicie listu, choć aż mi się nie chce wierzyć ;p

Offline sylvik

• Paradise City
  • Respect: +196
« Odpowiedź #2469 dnia: Lipca 30, 2013, 07:45:59 pm »
0
Emmo, na poczcie przesyłkę do 2 kg zawsze traktowali jako listową, powyżej już jako paczkę. A teraz coś pozmieniali i jeszcze do końca nie rozgryzłam tego nowego kalkulatora. Wejdź sobie jeszcze na www.poczta-polska.pl w cennik usług krajowych (no chyba, że wysyłasz za granicę) i w kalkulatorze usług ... wybierasz:
- wagę
ja bym zaznaczyła
- przesyłka polecona
- priorytetowa
- gabaryt "A"

Takie delikatniejsze rzeczy, które mogą się połamać, wkładam jeszcze do jakiegoś sztywniejszego pudełka, a jak nie mam takiego płaskiego, to ucinam klapki z jakiegoś większego grubego kartonu, akurat takie zawsze mam pod ręką i owijam tę rzecz, zaklejam taśmą i dopiero pakuję do koperty bąbelkowej.
« Ostatnia zmiana: Lipca 30, 2013, 08:46:35 pm wysłana przez sylvik »

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #2470 dnia: Sierpnia 06, 2013, 10:25:39 am »
0
No i najlepiej wyslać poleconym priorytetem, żeby mieć pewność ze dojdzie.

A ja mam takie pytanie z gatunku nurtujących. Czy jazda na rowerze ze słuchawkami w uszach jest prawnie zabroniona? (Bo już pomine fakt ze dla mnie to wyraz braku odpowiedzialność za własne zycie, szczyt głupoty i zwykly debilizm).

Offline Duffinka

• Atittude
  • I'm just a dreamer - I dream my life away
  • Respect: +477
« Odpowiedź #2471 dnia: Sierpnia 06, 2013, 10:55:07 am »
0
Na prawie się nie znam, ale z tego co się orientuje to raczej nie jest.
"Byli jak gang upadłych aniołów, którzy zstąpili na Ziemię by wskrzesić rock'n'rolla"
"Muzyka jest jedyną zmysłową przy­jem­nością poz­ba­wioną zna­mion grzechu. "

• Rock N' Fuckin' Roll!
« Odpowiedź #2472 dnia: Sierpnia 06, 2013, 05:11:35 pm »
0
Korzystam z czatu - nie ma okienek, nie korzystam też nie ma... Facebook jest po prostu dziwny. i wynika z tego, co czytałam na różnych forach, że dla każdego użytkownika jest w jakiś sposób inny.. Szkoda, że NK poszło w odstawkę - tam wszystko było prostsze :rolleyes:
ale dzięki wielkie Emma za pomoc :kwiatek:

natomiast co do Twojego 'problemu' to ostatnio właśnie przyszła płyta mojej siostrze i była zapakowana tylko w kopertę bąbelkową i była pęknięta :_:
a jak się pytałam na poczcie, to kobieta odpowiedziała mi podobnie jak napisał Zqyx: trzeba dopłacić ok. 20 zł jak nie 25, żeby była ubezpieczona (chyba od wagi to też zależy) nie pamiętam już, bo z przesyłką mojej siostry nie da się już nic zrobić niestety :/
więc albo dopłać, albo ją dobrze zapakuj. Bo wpakowanie w samą kopertę jest niezbyt bezpieczne dla płyty CD...

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #2473 dnia: Sierpnia 06, 2013, 06:28:10 pm »
0
Zapakowałam w kopertę bąbelkową, którą miałam za dużą i docinałam, więc oderwałam "bąbelki", które zostały na odciętej części i owinęłam tym jeszcze dodatkowo. Mam nadzieję, że nic się jej nie stało.

@Canis, prawnej podstawy nie ma, choć jak trafisz na upierdliwego policjanta/strażnika miejskiego to podobno czasem próbują wlepić mandat za stwarzanie zagrożenia na drodze argumentując to tym, że możesz np. nie usłyszeć klaksonu lub syreny karetki/radiowozu/wozu strażackiego itp.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #2474 dnia: Sierpnia 06, 2013, 07:47:27 pm »
0
Właśnie o to mi chodzi. Samochodów też się po prostu nie słyszy, nie mówiąc już o przechodniach czy innych rowerzystach, więc to jest dla mnie tak jak napisałam wyżej szczyt debilizmu.

Ciekawostki różne i różniste.

Zaczęty przez el_loko

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 4855
Ostatnia wiadomość Maja 24, 2010, 08:33:53 am
wysłana przez Witek