Autor Wątek: Pytania różne i różniste  (Przeczytany 699347 razy)

WindOfChange

• Gość
Odp: Pytania różne i różniste
« Odpowiedź #2055 dnia: Sierpnia 10, 2012, 04:34:26 pm »
0
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=y9ANOzmSKQg" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=y9ANOzmSKQg</a>

;)

Offline CC

• Paradise City
  • Sometimes I need some time... all alone
  • Respect: +426
« Odpowiedź #2056 dnia: Sierpnia 10, 2012, 04:41:25 pm »
0
...i wersja poprawiona ;)

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ZmVPD1qak2c" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=ZmVPD1qak2c</a>
Geoff Fuckin' Tate!

Offline Kortina98

• Atittude
  • See, the sea wants to take me
  • Respect: +969
    • NTSowa galeria ;)
« Odpowiedź #2057 dnia: Sierpnia 10, 2012, 04:45:50 pm »
0
Dziękuję bardzo WindOfChange i CC  :D  :kwiatek:
 Wiedziałam że White Stripes, ale za nic nie mogłam tytułu sobie przypomnieć  :P

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #2058 dnia: Sierpnia 14, 2012, 08:28:36 pm »
0
Czy ktoś z Was odpowiadał kiedykolwiek na ogłoszenia na gumtree za pomocą dołączonego tam formularzyka? Działa to w ogóle?
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
« Odpowiedź #2059 dnia: Sierpnia 15, 2012, 06:04:19 pm »
0
Domyślam się, że szukasz pracy ;) . Też wysyłałem aplikację przez gumtree i też się zastanawiałem czy to działa. Wydaje mi się, że CV mam przyzwoite, a odzewu nie było żadnego (na prawie 70 ogłoszeń, na które aplikowałem!). W końcu po prawie miesiącu poszukiwań, dostałem w ciągu jednego dnia zaproszenie na rozmowę od 3 różnych firm. Praca się w końcu znalazła. Tak więc chyba działa.

Poza tym na gumtree dziwi mnie jeszcze jedna rzecz. Jak składam CV do jakiejś firmy i spełniam wszystkie wymagania przez nich stawiane, to oni nie dość, że się nie odzywają to po kilku dniach ponownie zamieszczają ogłoszenie identycznej treści. Tego to już zupełnie nie ogarniam.

Bloody Rose

• Gość
« Odpowiedź #2060 dnia: Sierpnia 15, 2012, 07:45:49 pm »
0
Też tak miałam z szukaniem pracy przez gumtree. I na innych portalach związanych z pracą, też tak jest. Spełniasz wymagania - nie odpowiadają. Zamieszczają jedno i to samo ogłoszenie (przez kilka miesięcy), a po kilku miesiącach dzwonią/przysyłają email'a z propozycją spotkania. A wcale nie mają kandydatów na pęczki ;]

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #2061 dnia: Sierpnia 15, 2012, 08:51:17 pm »
0
Tak, zgadza się, szukam pracy. Trochę mnie pocieszyliście, ale nie do końca, bo marzę o tym, żeby rozpocząć pracę od września. Najwyżej na szybko wybiorę jakieś call center i będę szukać dalej ;)
Dzięki za odpowiedź :)

Bloody Rose

• Gość
« Odpowiedź #2062 dnia: Sierpnia 15, 2012, 10:39:35 pm »
0
Canis - proszę, nie pakuj się w CallCenter - nawet jeśli byłoby, to tzw. "medyczne". Pracowałam rok dla CMLiM i totalna porażka:
1. praca po 12 do 18h. (nie płacą za nadgodziny, nie zapłacili mi za święta i Sylwestra);
2. zarobki, jeśli nie masz tzw. pleców - 1200zł. góra;
3. straszna presja - tak w "medycznych" gdzie umawiasz pacjentów na wizyty, zabiegi, musisz tłumaczyć kto ma jaki pakiet usług, przepraszać za błędy lekarzy (kiedyś zostałam wyzwana od ku.ew, za to że jeden z najsławniejszych lekarzy od leczenia niepłodności, przepisał pacjentce lek którego od kilku lat nie było na rynku...);
4. materiał jest do ogarnięcia jeśli pasjonujesz się medycyną (co u mnie było na +), ale jeśli trafisz do sprzedaży i każą Ci wciskać ludziom kit - no sorry... Może i jestem miękka, a nie twarda;
5. zapomnij o czymś takim, jak np.: życzenia grafikowe;
6. Umowa - nawet w CallCenter biur podróży potrafią dać Ci umowę o dzieło (!) Bez składek ZUS'owskich i NFZ.

Jeśli miałabym Ci coś polecić: praca w sklepie, nawet na kasie (chyba że uważasz, iż nadajesz się do wyższych celów).

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #2063 dnia: Sierpnia 15, 2012, 11:35:55 pm »
0
Wiesz, Claudia, jestem na etapie, na którym doszłam do wniosku - muszę utrzymać się w Krakowie za wszelką cenę. Dlatego chcę znaleźć jakąkolwiek pracę, która mi to umożliwi. Sklep też może być. Nawet chciałabym popracować w zoologicznym na przykład ;) Spożywczy na razie odpada, bo wciąż nie chce mi się książeczki sanepidu wyrobić, a to dość spora przeszkoda.
Głównie poszukuje ofert dotyczących pracy biurowej, bo z taką się stykałam na praktykach zawodowych, no i potrzebuję czegoś, co da mi dwa weekendy w miesiącu wolne, bo od października zaczynam naukę zaoczną.
Po prostu muszę i tyle. Porażką życiową będzie dla mnie, jeśli będę musiała przez brak pracy zrezygnować z Krakowa, o którego walczyłam i w którym wreszcie zamieszkałam. A mając jakąkolwiek pracę (czy to sklep czy jakieś biuro) będę mogła po godzinach skupić się na wyższych celach, do których mnie stworzono plus szukać pracy bardziej w zawodzie ;)
Przeszkodą oczywiście jest brak doświadczenia, którego wymagają wszędzie :/

Bloody Rose

• Gość
« Odpowiedź #2064 dnia: Sierpnia 16, 2012, 10:05:17 am »
0
Canis - próbuj zahaczyć się w sklepie, np.: tak jak napisałaś, w zoologicznym. Już szybciej pójdą Ci na rękę, jeśli chodzi o naukę, a i zarobki potrafią być całkiem-całkiem (mam sporo koleżanek, które poznałam pracując w ochronie na BOMI). Co do książeczki - wiadomo, kosztuje ale jest bardzo przydatna. Teraz nawet przy wykładaniu towaru, życzą sobie. U mnie jest ból z robotą, wiadomo przez co. W naszym pięknym kraju jestem postrzegana: Nie dotknę cię nawet kijem !

guest211

• Gość
« Odpowiedź #2065 dnia: Sierpnia 16, 2012, 03:25:46 pm »
0
@Canis_Luna

Spróbuj się zmusić do wyrobienia sobie tej książeczki bo w Krakowie to się akurat bardzo przyda. W sumie to tam chyba najwięcej roboty jest właśnie w gastronomii oraz spożywce i największa szansa na dostanie się do niej dla człowieka z ulicy. Wtedy może się uda wkręcić chociażby do takiej Almy.

Żeby się wkręcić do jakiejś porządnej pracy biurowej to przeważnie trzeba mieć kogoś znajomego kto Ciebie poleci, CV wysyłane przez kandydatów są traktowane jako wesoły przerywnik pomiędzy nudną korespondencją biurową - sam tak robiłem i podejrzewam że wcześniej tak samo robiono z moimi.

Podobnie jest jeżeli chodzi o dostanie się do pracy w jakimś urzędzie państwowym np. w Urzędzie Miasta. Jeżeli nabór nie będzie tylko dla picu bo kandydat/ka który/a wygra jest znany/a z góry, to trzeba być przygotowanym na pytania z zakresu ustawy bądź ustaw obowiązujących dany urząd.   

Prawie każde call center/biuro obsługi klienta to rzeźnia psychiczna, ostateczność ostateczności jeżeli chodzi o pracę. No chyba że trafi się do działu, gdzie trzeba będzie tylko prowadzić i podtrzymywać korespondencję elektroniczną (e-mail) to ujdzie w tłoku.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #2066 dnia: Sierpnia 16, 2012, 10:28:18 pm »
0
Moja psychika nie wytrzyma braku pracy, kiedy zacznie się październik, więc z dwojga złego już wolę to call center. Póki co wciąż znajduję w sobie pokłady optymizmu, że jednak może się uda.
Dzięki za wszystkie rady :)
Skończmy już offtopa, żeby nie było... :P Temat o pracy jest gdzieś w zasobach Hyde Parku ;)

A teraz pytanie. Czy ktoś z Was bawi się photoshoperm, tworzy avatary albo sygnaturki? Bo szukam  niedużej sygnaturki, na której byłby Axl i Ashba i nie mogę nic znaleźć. Może komuś by się nudziło i mógł zrobić? ;)

Offline Veronika654

• Paradise City
  • Every Girl is a Riot Grrrl!
  • Respect: +96
« Odpowiedź #2067 dnia: Sierpnia 22, 2012, 05:28:03 pm »
0
Pytanie z serii "szkoła" ( :o ) jakie są techniki literackie?
Lubię Zqyxa, Duffa, Alice Cooper i moje studia :wub:

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #2068 dnia: Sierpnia 23, 2012, 10:40:23 am »
0
Kochani, znowu mam problem z YT i to od jakiegoś czasu. Jak chce dać opcję "full screen" to cały ekran robi się biały i nic nie widać. Chciałam spytać czy to tylko u mnie czy u Was też? A jeśli tylko u mnie to czy wiedzieć, co może być tego powodem? :P

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #2069 dnia: Sierpnia 23, 2012, 10:49:42 am »
0
Zaktalizuj tego flash playera i zobacz czy wszystko w porządku u Ciebie z kodekami :)

Ciekawostki różne i różniste.

Zaczęty przez el_loko

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 4853
Ostatnia wiadomość Maja 24, 2010, 08:33:53 am
wysłana przez Witek