Autor Wątek: Pytania różne i różniste  (Przeczytany 699379 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
Odp: Pytania różne i różniste
« Odpowiedź #1920 dnia: Listopada 07, 2011, 07:51:40 am »
0
Możesz też poukrywać posty tego użytkownika, nie wyrzucając go ze znajomych. Najeżdżasz na prawą górną cześć takie posta, wyskakuje Ci odnośnik, klikasz w niego i tam masz "Ukryj wszystkie posty użytkownika..."

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
« Odpowiedź #1921 dnia: Listopada 10, 2011, 11:27:57 am »
0
Od dzisiaj nie mam dźwięku na laptopie. Tak po prostu, nic nie zmieniałem, a dźwięku zwyczajnie nie ma, chociaż być powinien. Co zrobić żeby znowu się pojawił :) ? Jeśli to istotne - mam windowsa 7

Offline Pyra

• Prywatny Alkomen Goldie
  • Better
  • ... i don't believe there's no reason ...
  • Respect: +383
« Odpowiedź #1922 dnia: Listopada 10, 2011, 11:36:28 am »
0
Bardziej istotne pewnie jest to jaką masz kartę dźwiękową i czy ze sterownikami wszystko ok :)
- Nice boys don't play rock and roll... -

Offline Gnatek

• Atittude
« Odpowiedź #1923 dnia: Listopada 10, 2011, 01:37:23 pm »
0
Nic z tym nie robiłem i dźwięk sam wrócił :D . Chyba sobie dokładnie dysk przeskanuję :)

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #1924 dnia: Listopada 29, 2011, 09:24:36 pm »
0
Ktoś się orientuje dlaczego nie mogę nic ściągnąć ze strony Megaupload (strona główna też się nie otwiera) i pokazuje się błąd strony, mimo iż w tym czasie inna osoba nie ma problemu na otworzeniu na innym komputerze zarówno strony głównej jak i ściągnięciu tego pliku? Mam tak samo na różnych przeglądarkach.

Dzięki Krelke.
« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2011, 10:04:42 pm wysłana przez Hubik »

Offline lewyism

• Paradise City
  • Respect: +136
« Odpowiedź #1925 dnia: Listopada 30, 2011, 09:29:47 pm »
0
Ściągnąłem ostatnio Rzym 1sezon. Wszystkie odcinki sprawdzałem na kompie czy dobrze nagrane, czy głos nie przesunięty itp. Wszystko ok. Wszystkie odcinki w formacie avi i pojemność praktycznie taka sama. Potem zgrywam na płytkę i sprawdzam na tv na dvd stacjonarnym, jest spoko a 3 odcinki nie mogę odtworzyć bo wyskakuje mi komunikat, że nie może odtworzyć tytułu. Takie komunikaty wyskakują mi jak jest jakiś neobsługiwany format. sprzęt mam w miare dobry, nie jakieś g***o. Czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego tak sie dzieje? :'(
« Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2011, 09:32:01 pm wysłana przez lewyism »

Offline Gnatek

• Atittude
« Odpowiedź #1926 dnia: Grudnia 14, 2011, 02:23:37 pm »
0
Pytania do mieszkańców miasta Łodzi. W przyszłym tygodniu wybieram się do Was i mam kilka pytań.

1. Muszę się dostać z jakiegoś dworca kolejowego na lotnisko. Z tego co udało mi się ustalić (ale google maps czasem wprowadza w błąd), to najbliżej mam z PKP Kaliska. Prawda czy fałsz? Stacje, które mogę wziąć jeszcze pod uwagę to Chojny i Widzew.

2. Będę przemieszczał się raczej transportem publicznym (najlepsze połączenie, które udało mi się znaleźć to autobus 65 z przystanku Łódź-Kaliska estakada). Ale gdzie będę mógł kupić bilet? W kiosku, u bus drivera czy w jakimś specjalnym punkcie? Są oddzielne bilety na tramwaje i autobusy czy trzeba zaznaczyć przy zakupie czym chcesz jechać (podobno w Bydgoszczy trzeba jeszcze powiedzieć którą linią i o jakiej godzinie :P )? No i czy są zniżki dla studentów :)

To na razie by było tyle :)

Offline Kurczak

• Paradise City
  • Respect: +104
« Odpowiedź #1927 dnia: Grudnia 14, 2011, 05:06:51 pm »
0
1. Na moje oko prawda, ale z moją orientacją w terenie czasem bywa marnie :P
2. Bilety są takie same na tramwaj i autobus, czasowe - odpowiedni będzie bilet na 30 minut, z racji bycia studentem - bierzesz ulgowy za 1,20zł w kiosku lub większości sklepów, ewentualnie od kierowcy możesz kupić za 1,80zł bilet ważny do końca trasy.
Patafiaństwo się szerzy...

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #1928 dnia: Grudnia 14, 2011, 06:37:50 pm »
0
Jeśli chodzi o dworce, to faktycznie wysiądź na Łódź Kaliska - będziesz miał bliżej. Jak wyjdziesz z dworca to zaraz za postojem taksówek skręć w lewo, a potem kawałek prosto i tak dojdziesz do przystanku przy estakadzie. Myślę, że nie powinieneś mieć problemu, bo droga prosta, a i samą estakadę nie sposób przeoczyć.  ;) Jeśli chodzi o autobus to stamtąd rzeczywiście tylko 65. On kończy bieg na lotnisku więc droga prosta. Z tego co widzę w necie, to droga powinna zająć Ci ok. 15 minut. Tylko nie wsiądź w 65A, bo on chyba nie dojeżdża bezpośrednio do lotniska.
Bilety to w sumie Kurczak już wyjaśnił, więc ja ewentualnie dodam, że jeśli lubisz ryzyko, to możesz kupić bilet 10 minutowy (nie mam pojęcia ile kosztuje) i ewentualnie skasować po jednym lub dwóch przystankach. Jednak jak Cię złapią kanary, to proszę nie mieć do mnie pretensji.  ;)

Offline Gnatek

• Atittude
« Odpowiedź #1929 dnia: Grudnia 14, 2011, 06:54:48 pm »
0
Super, dzięki za pomocne wskazówki. A jeśli chcę przewieźć ze sobą jakiś większy bagaż (np. torbę podróżną) to muszę kupować na nią kolejny bilet? Tak przynajmniej jest w Warszawie, kanar zazwyczaj nie zwraca na to uwagi, no ale jak się przyczepi to niestety masz problem ;)

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #1930 dnia: Grudnia 14, 2011, 07:01:10 pm »
0
Moim zdaniem nie. Chyba, że jest jakaś ogromna, ale szczerze mówiąc tego nie wiem. Ja nigdy za bagaż nie płaciłem w każdym bądź razie.

Tu: http://www.mpk.lodz.pl/showarticleslist.action?category=1092 jest regulamin, ale tak na szybko patrząc nic nie widzę o opłatach za bagaż.

Offline Gnatek

• Atittude
« Odpowiedź #1931 dnia: Grudnia 14, 2011, 07:11:38 pm »
0
Ok, to już wszystko co chciałem wiedzieć. Dzięki raz jeszcze :)

Offline lewyism

• Paradise City
« Odpowiedź #1932 dnia: Stycznia 05, 2012, 06:00:50 pm »
0
Chciałem kupić dysk zewnętrzny tak za 200-300 zł. Nie musi być bardzo pojemny, wystarczy 160-250GB. Chodzi mi o 2,5 cala. W ogóle się na tym nie znam i nigdy się tym nie iteresowałem. Może ktoś mi doradzi jaki kupić, jakiej firmy itd. Nie chcę jakiegoś badziewia kupić, taki żeby dobry był. ;)

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #1933 dnia: Stycznia 05, 2012, 06:48:41 pm »
0
Musisz teraz...czy możesz poczekać? Chwilowo ceny są niebotycznie wywindowane po powodzi w Tajlandii (początek listopada) ceny poszybowały często powyżej +200%....

Offline lewyism

• Paradise City
« Odpowiedź #1934 dnia: Stycznia 05, 2012, 08:24:37 pm »
0
Bardzo mi się nie śpieszy :) A kiedy się uspokoi z cenami?

Ciekawostki różne i różniste.

Zaczęty przez el_loko

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 4853
Ostatnia wiadomość Maja 24, 2010, 08:33:53 am
wysłana przez Witek