Autor Wątek: Pytania do dziewczyn  (Przeczytany 80612 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nada.jonna

• Paradise City
  • Respect: +169
Odp: Pytania do dziewczyn
« Odpowiedź #210 dnia: Stycznia 08, 2013, 10:06:57 pm »
0
[...] praktycznie nigdy nie zgadzam się na wyjście gdzieś z chłopakiem, którego nie znam. może po prostu bardziej się boję, że rozmowa stanie w miejscu i będę się tak tym stresowała, że nie będę umiała nic powiedzieć :P może dla wielu niezrozumiałe, ale to bardziej z cyklu "ja i moje kompleksy" :D
Z moim pierwszym chłopakiem miałam taką sytuację, że szliśmy grupą znajomych a on zawsze chodził daleko przed nami z moją koleżanką i po prostu sobie rozmawiali. No ale zaczęłam mu się podobać, więc kiedyś ten "zaszczyt" przypadł mnie  :P I co? I skończyły nam się tematy  :D później tego samego dnia już nie gadaliśmy, ale po jakimś czasie i tak zostaliśmy parą.

Ta sytuacja nauczyła mnie jak gadać z facetami (i w sumie nie tylko z nimi). Zresztą z czasem nabrałam pewności siebie i później nie raz zdarzały się sytuacje, że to ja nawijałam a chłopak milczał. Nawet jeśli nie wiesz co mówić, mów bez sensu o pogodzie, o tym co się akurat dzieje wokół was, jakimś przejeżdżającym samochodzie, hobby itd. to czasami jest dobrym początkiem rozmowy jak już na prawdę brakuje tematów. Pomyśl sobie, że jeśli Ty nawijasz (oczywiście z umiarem  :P ) a chłopak zamiast podtrzymywać rozmowę - milczy, to z nim jest coś nie tak nie z Tobą i to on powinien się wstydzić. I dużo się śmiej :))

Ja przez lata nauczyłam się jednego [...]

Dokładnie takie samo mam zdanie i dlatego nawet prosiłam, żeby moja koleżanka w ogóle do niego pisała, ale telefonu z ręki jej przecież wyrwać nie mogłam.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2013, 10:08:34 pm wysłana przez nada.jonna »

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
« Odpowiedź #211 dnia: Marca 16, 2013, 11:41:02 pm »
0
Drogie panie - jak powiedzieć kobiecie (tak żeby jej nie urazić), żeby przestała mi się w końcu żalić? Na początku to tolerowałem, ale od tego ma koleżanki a nie mnie. Poza tym te jej żale zaczynają powoli mnie wkurzać.

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
  • Respect: +959
« Odpowiedź #212 dnia: Marca 17, 2013, 12:08:21 am »
+1
Wiesz co, koleżanka Cię prosi, żebyś wysłuchał ją bo ma problemy, a Ty ją chcesz tak potraktować  :'( Wstydziłbyś się!!!

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #213 dnia: Marca 17, 2013, 09:20:23 am »
0
Drogie panie - jak powiedzieć kobiecie (tak żeby jej nie urazić), żeby przestała mi się w końcu żalić? Na początku to tolerowałem, ale od tego ma koleżanki a nie mnie. Poza tym te jej żale zaczynają powoli mnie wkurzać.

Nie mam pojęcia. Nigdy nikomu tego nie powiedziałam, bo rozumiem potrzebę do wygadania takich ludzi, ale z drugiej strony nie dziwię się Twojemu zmęczeniu. Może ktoś inny ma jakiś sprawdzony sposób ;)
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Duffinka

• Atittude
  • I'm just a dreamer - I dream my life away
  • Respect: +477
« Odpowiedź #214 dnia: Marca 17, 2013, 11:58:04 am »
+3
A to twoja kobieta? Bo jak tak to raczej widzi w Tobie oparcie i powinieneś ją wysłuchać. Wiem, że nie wszyscy lubią jak ktoś się im użala, ale obojętnie czy to twoja dziewczyna czy kumpela powinieneś zacisnąć zęby i wysłuchać.  A skoro wyżala się Tobie, a nie przyjaciółkom to powinieneś się cieszyć, że do Ciebie ma większe zaufanie.
Jeśli natomiast naprawdę nie możesz tego  znieść to po prostu, delikatnie jej to powiedz. Sądzę, że nie ma dobrej metody w jaki sposób to zrobić, a i zawsze ryzykujesz, że wasze relacje ulegną pogorszeniu.
"Byli jak gang upadłych aniołów, którzy zstąpili na Ziemię by wskrzesić rock'n'rolla"
"Muzyka jest jedyną zmysłową przy­jem­nością poz­ba­wioną zna­mion grzechu. "

Offline Duffowa

• Atittude
  • Respect: +1027
« Odpowiedź #215 dnia: Marca 17, 2013, 12:40:32 pm »
0
zależy też jakiego rodzaju to są żale i na co... bo co myślicie o drobnej sugestii ale w stylu "wiesz? wydaje mi się że w tej sprawie bardziej zrozumie cie koleżanka i chyba bardziej będzie mogła ci pomóc"? niby nie za inwazyjne i chamskie a może jakoś coś da?

Offline Gnatek

• Atittude
  • Respect: +289
« Odpowiedź #216 dnia: Marca 17, 2013, 03:07:04 pm »
+1
Wiem, że nie wszyscy lubią jak ktoś się im użala, ale obojętnie czy to twoja dziewczyna czy kumpela powinieneś zacisnąć zęby i wysłuchać.  A skoro wyżala się Tobie, a nie przyjaciółkom to powinieneś się cieszyć, że do Ciebie ma większe zaufanie.

Ja bardzo się cieszę, że ktoś ma do mnie zaufanie, ale to już zaczęło przybierać niebezpieczne rozmiary. Nawet dziewczyny które mają swoich chłopaków, zaczynają mi się żalić czy opowiadać jakieś błędy z przeszłości. Jeżeli ktoś ma problem, który mogę pomóc rozwiązać nie poprzez wysłuchanie, tylko działanie, to chętnie pomogę. Ale jak ktoś mi płacze w rękaw, że np. nie zdał egzaminu a wie, że jestem w gorszej sytuacji, to mnie szlag jasny trafia. Zdaję sobie sprawę że to przez to, że dla dziewczyn jestem za miły.

Dawno temu założyłem sobie, że nikogo nie będę zadręczał swoimi żalami. Świat ma to w dupie i muszę sobie poradzić z tym sam. Chcę być postrzegany jako osoba wesoła, uśmiechnięta i zaradna a nie smutas i męska p***a. I Wam radzę to samo.

Offline Włodi

• aka BigWlo, TheWlo
  • Better
  • Respect: +1050
« Odpowiedź #217 dnia: Marca 17, 2013, 03:21:09 pm »
+1
Dawno temu założyłem sobie, że nikogo nie będę zadręczał swoimi żalami. Świat ma to w dupie i muszę sobie poradzić z tym sam. Chcę być postrzegany jako osoba wesoła, uśmiechnięta i zaradna a nie smutas i męska p***a. I Wam radzę to samo.

A to mi się bardzo podoba. Jestem za tym.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #218 dnia: Marca 17, 2013, 07:20:06 pm »
+1
Dawno temu świat zdecydował za mnie ;) Byłam osobą do wysłuchiwania a nie do wygadywania się. Słuchałam ludzi przez lata, sama tracąc potrzebę dzielenia się swoimi bolączkami a nawet tracąc taką zdolność. Przez to rozmowa o tym, co mi dolega lub doskwiera przychodzi mi z niezwykłą trudnością. Zawsze łatwiej było mi napisać niż powiedzieć i przez to, że mam internet teraz może trochę więcej ludzi musi znosić moje "marudzenie", ale nie jest ich znowu tak dużo (zdaję sobie sprawę z tego, że wielu ludzi tak naprawdę nie chce pomoc tylko po prostu dowiedzieć się co się stało) i staram się też nie przesadzać i nie obarczać nikogo swoimi problemami. Dopiero kiedyś ktoś powie/napiszę, że mogę się zwrócić do niego zawsze, kiedy będę tego potrzebować.
Ale dzięki temu, że nigdy się nikomu na nic nie skarżyłam też jestem postrzegana jako osoba wiecznie uśmiechnięta, (co nie raz, o dziwo, wychodziło mi na minus). Niestety człowiek czasem potrzebuje się wygadać, w przeciwnym razie emocje szaleją i wybuchają w najmniej odpowiednim momencie.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Duffinka

• Atittude
  • I'm just a dreamer - I dream my life away
  • Respect: +477
« Odpowiedź #219 dnia: Marca 17, 2013, 09:29:38 pm »
0
Ja bardzo się cieszę, że ktoś ma do mnie zaufanie, ale to już zaczęło przybierać niebezpieczne rozmiary. Nawet dziewczyny które mają swoich chłopaków, zaczynają mi się żalić czy opowiadać jakieś błędy z przeszłości.
Widać masz coś, co je ciągnie do Ciebie  ;)

No to coś jak ja. Muszę mieć duże zaufanie do kogoś aby wygadać mu  te najbardziej doskwierające żale. Zgadzam się z Canis, czasem trzeba się wygadać bo inaczej albo zamęczy od środka, albo jak wybuchnie to skutki tego mogą nie być za przyjemne dla otoczenia...
"Byli jak gang upadłych aniołów, którzy zstąpili na Ziemię by wskrzesić rock'n'rolla"
"Muzyka jest jedyną zmysłową przy­jem­nością poz­ba­wioną zna­mion grzechu. "

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
  • Respect: +959
« Odpowiedź #220 dnia: Marca 17, 2013, 10:17:34 pm »
0
Ja bym powiedział jej tak, schowaj żale do poduchy bo tam je zjedzą karaluchy, albo daremne twe żale więc pozwól, że se teraz zapale  :D

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2360
« Odpowiedź #221 dnia: Marca 17, 2013, 11:20:52 pm »
+1
Zgadzam się z opiniami, że czasem trzeba się wygadać, a jeśli Ty zostałeś ich/jej powiernikiem, to znaczy, że Ci ufa/ją. Jeśli jednak ciągle mówi o tym samym, przeżywa jedną rzecz, albo ciągnie temat w nieskończoność i Cię to męczy, po prostu spróbuj zmienić temat np. ona coś gada, Ty mówisz/piszesz coś w stylu "no rozumiem, ale nie martw się następnym razem będzie lepiej" / "nie ma się co zadręczać przeszłością" / "nie przejmuj się, każdy czasem robi głupie rzeczy" i zaraz potem zmień temat np. wyślij jakiś filmik/piosenkę/zdjęcie/link do stron/artykułu, cokolwiek z tekstem "zobacz jakie fajne" "czytałaś to?" itp. A jeśli rozmawiasz, to po prostu zacznij coś, nie wiem skąd się znacie i czy macie wspólne zainteresowania, czy mieszkacie w jednym mieście itp. ale temat może być jakikolwiek, nawet podwyżka cen biletów. Zrób tak parę razy, żeby przestała o tych "złych" rzeczach myśleć, zainteresuj ją czymś innym, odciągnij od złych myśli. powinno wyjść i Tobie (bo przestanie Ci się tyle żalić) i jej (bo przestanie się zadręczać)  na dobre.

Offline Marmetal

• Paradise City
  • Own worst enemy.
  • Respect: +412
    • Facebook
« Odpowiedź #222 dnia: Marca 18, 2013, 03:08:43 pm »
0
Ja bardzo się cieszę, że ktoś ma do mnie zaufanie, ale to już zaczęło przybierać niebezpieczne rozmiary. Nawet dziewczyny które mają swoich chłopaków, zaczynają mi się żalić czy opowiadać jakieś błędy z przeszłości. (...) Zdaję sobie sprawę że to przez to, że dla dziewczyn jestem za miły.

O tak, coś w tym jest kolego :). Z tym że ja zawsze, czasem chyba nawet nieświadomie czuję potrzebę pomagania, nawet jeśli sam jestem w kiepskim stanie. W jakiś sposób to sprawia, że czuję się potrzebny, chociaż mam świadomość że może głupio to brzmi. No i też to w pewnym sensie jakaś słabość, bo sam mam niebanalne problemy, ale taki już jestem, co poradzić :).

Offline Lamai_Ferdinand

• Paradise City
  • Other girls are just postmix lemonade
  • Respect: +390
« Odpowiedź #223 dnia: Marca 18, 2013, 03:24:50 pm »
+1
ale to, że się s kimś dzielisz doświadczeniami z przeszłości nie oznacza od razu, że się żalisz.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #224 dnia: Marca 18, 2013, 03:27:56 pm »
0

Ja bardzo się cieszę, że ktoś ma do mnie zaufanie, ale to już zaczęło przybierać niebezpieczne rozmiary. Nawet dziewczyny które mają swoich chłopaków, zaczynają mi się żalić

Uciekaj, póki możesz, bo wieści szybko się rozchodzą ; :p
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Pytania różne i różniste

Zaczęty przez SSolid

Odpowiedzi: 3482
Wyświetleń: 699751
Ostatnia wiadomość Października 12, 2024, 09:15:07 pm
wysłana przez Bluebird