Hm,pytania do dziewczyn,a wypowiadają się głównie faceci...
Może by jakaś pani się wypowiedziała ? My nie gryziemy,co najwyżej zagryzamy
katarynka: Skoro jako jedna z nielicznych podjęłaś temat ,to powiedz mi czym się
różni męskie pojęcie olewania od żeńskiego,no i z jakich powodów kobiety olewają facetów,a
z jakich mogą potencjalnie czuć się olane
Dzięki za próbę dialogu
Hm, wiesz jak się zmęczę zawsze zanim zrozumiem o co Ci chodzi?
No dobra...często jest tak, że np. faceci mają pretensje do dziewczyny: bo wolisz przyjaciółki ode mnie, kiedy ostatni raz się widzieliśmy, ciągle się z nimi gdzieś włóczysz itd. Często zapominają, że związek nie oznacza "jesteś tylko ty, jesteś całym moim światem, jesteś na pierwszym miejscu choćby gdzie indziej się waliło, paliło i co tam jeszcze, dla ciebie jestem gotowa zrezygnować z ludzi na których mi zależało(...)". Wydaje mi się że nie na tym to wszystko polega, ważne, by w związku potrafić rozgraniczyć czas pomiędzy świat sprzed związku a świat w którym liczy się facet...To nie jest olewanie, to zwykła lojalność wobec innych ludzi, których po wejściu w związek nie można zwyczajnie "wyrzucić" czy "odstawić" i poczucie własnej niezależności, kto tego nie zrozumie wiecznie będzie miał problemy, bo albo da sobie wmówić że od tej pory jego światem jest tylko partner, albo będzie próbował się "wyzwolić" i nici ze związku. To samo tyczy się kobiet, które czepiają się, gdy facet chce wyjść gdzieś z kumplami, analogiczna sytuacja(wydzwanianie, wypytywanie, żale itd.). Z jakich powodów kobiety olewają facetów? Hmmm...nie wiem, może któryś z panów odpowie na pytanie, z jakiego powodu został olany..Knife?
Z jakich powodów kobiety mogą czuć się olane - brak umiejętności słuchania ze strony faceta, doradzenia, czasem zwykłego przytulenia zamiast wypytywania.. tyle ode mnie