Nada.jonna, po co Ci sposoby na porost włosów, skoro Twoje rosną szybko? To Ty się podziel z nami swoimi sposobami
Jakieś cztery lata temu zrobiłam sobie trwałą po bardzo długiej przerwie i nawet byłam zadowolona, tym bardziej, że dzięki temu znika problem przetłuszczających się włosów. Ale jak oglądam swoje zdjęcia z tamtego okresu, to wiem na pewno, że nigdy więcej!
. Kiedyś robiłam często trwałą (moda lat 80-tych
), zawsze na długie lub półdługie włosy i na szczęście nigdy nie miałam efektu siana na głowie, wręcz przeciwnie, taka rozwalająca się już trwała służyła mi najbardziej. Mimo wszystko jednak się niszczą w mniejszym lub większym stopniu i potrzeba sporo czasu, aby odzyskały swoją kondycję. No ale są różne kosmetyki do pielęgnacji włosów po trwałej.
Moja rada: skoro masz takie parcie, to spróbuj. Inaczej się nie przekonasz czy to dla Ciebie
. Ale na początek zrób może taką lekką, żeby Ci pudel nie wyszedł. W razie porażki zawsze możesz włosy związać, zapleść, podpiąć, obciąć...
Czy Erin na tym zdjęciu nie ma raczej włosów potraktowanych karbownicą? Może najpierw wypróbuj coś takiego zanim zrobisz sobie trwałe loczki?